Ухвала
від 15.05.2017 по справі 8/104
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

15.05.17                                                                                           Справа № 8/104

Львівський апеляційний господарський суд в складі колегії суддів:

головуючий суддя Гриців В.М., суддів Давид Л.Л., Малех І.Б.

розглянувши апеляційну скаргу публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський акціонерний банк» на ухвалу Господарського суду Львівської області від 27 лютого 2017 року у справі №8/104 про банкрутство фермерського господарства «Агро-Лан»

ВСТАНОВИВ:

03 травня 2017 року публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський акціонерний банк» подало апеляційну скаргу на ухвалу Господарського суду Львівської області від 27 лютого 2017 року у справі №8/104 разом із клопотанням про відновлення строку на апеляційне оскарження ухвали.

За визначенням статті 93 ГПК України, апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом, а якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання повного судового рішення.

Апеляційний господарський суд постановляє ухвалу про повернення апеляційної скарги у випадках, якщо вона подана після закінчення строків, установлених цією статтею, і суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку. Розгляд заяви особи про поновлення строку на подання апеляційної скарги здійснюється одним із суддів колегії суддів апеляційного господарського суду, склад якої визначений при реєстрації справи відповідно до положень частини четвертої статті 91 цього Кодексу.

Як роз'яснено п. 4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17 травня 2011 року N7 «Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України» з наступними змінами і доповненнями, клопотання про відновлення строку подання апеляційної скарги з огляду на приписи статті 53 ГПК повинно містити обґрунтування поважності причин пропуску такого строку (за необхідності - з посиланням на відповідні докази, які подаються апеляційному господарському суду на загальних підставах).

Відповідно до поштового штемпеля апеляційна скарга відправлена суду першої інстанції 24.04.2017 року - через два місяці з дня прийняття ухвали.

Суддя Львівського апеляційного господарського суду Гриців В.М. (головуючий у складі колегії суддів, визначеної у встановленому законом порядку) розглянув заяву і ухвалою від 15 травня 2017 року публічному акціонерному товариству «Всеукраїнський акціонерний банк» у відновленні пропущеного строку на подання апеляційної скарги на ухвалу Господарського суду Львівської області від 27 лютого 2017 року у справі №8/104 з тих підстав, що апелянт не довів поважності причин пропуску встановленого законом строку на апеляційне оскарження ухвали.

Відповідно до вимог статті 97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, зокрема, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, а клопотання про поновлення цього строку відхилено; до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Про повернення апеляційної скарги виноситься ухвала, яка може бути оскаржена у касаційному порядку

Керуючись ст. 86, ст. 93, п. 4 ч. 1 ст. 97 ГПК України, Львівський апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський акціонерний банк» на ухвалу Господарського суду Львівської області від 27 лютого 2017 року у справі №8/104 повернути без розгляду.

          Головуючий суддя                                                            Гриців В.М.

                               суддя                                                            Давид Л.Л.

                               суддя                                                            Малех І.Б.

Дата ухвалення рішення15.05.2017
Оприлюднено19.05.2017
Номер документу66508323
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/104

Ухвала від 25.01.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 04.12.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 16.06.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 15.05.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 15.05.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 27.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 23.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 23.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 11.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні