Ухвала
від 10.04.2017 по справі 201/5175/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/5175/17

Провадження № 1-кс/201/3438/2017

УХВАЛА

10 квітня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що у провадженні слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області перебувають матеріали досудового розслідування № 42016040000000660 від 01.08.2016 за фактом зловживання службовими особами Дніпропетровської міської ради в особі Департаменту благоустрою та інфраструктури та Управління державної казначейської служби України у Бабушкінському (Шевченківському районі) м. Дніпропетровськ (Дніпро) своїм становищем під час здійснення контрольних повноважень.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що за незаконного сприяння службових осіб Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради службові особи ТОВ «Територія-Д» (код 39588920) у 2016 році уклало договори на виконання: послуг з поточного ремонту зелених насаджень; послуг з утримання автошляхів міста (підмітання, видалення снігу, посипка доріг); послуг з прибирання вулиць та автошляхів на загальну суму 37 млн. грн.

За результатом виконання зазначеного обсягу робіт, посадові особи ТОВ «Територія-Д», діючи узгоджено зі службовими особами Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради (далі за текстом Департамент), внесли до актів виконаних робіт форми КБ-2В інформацію щодо виконання робіт та послуг, яка не відповідає дійсності щодо їх обсягу та якості надання, та стала підставою для привласнення вказаними особами бюджетних коштів на суму 7 865 561 грн.

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що директор ТОВ «Територія-Д» ОСОБА_4 за попередньою змовою з міським головою м. Марганця ОСОБА_5 планують продати підмитально-прибиральну машину на базі автомобіля MAN 2016 року, яка перебуває на балансі територіальної громади міста Марганця підприємству ТОВ «Територія-Д» за заниженою ціною. Зазначена процедура проведена через сесію депутатів Марганецької міської ради наприкінці лютого 2017 року. З метою заниження ціни буде видане недостовірне експертне свідоцтво на даний автомобіль, після чого сторони планують укласти договір купівлі-продажу підмитально-прибиральної машини.

На даний час КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» надано згоду на реалізацію підмітально-прибиральної машини SX-6 (на шасі MAN 15.340 4х2) в комплекті з навісним обладнанням: підмітально-прибиральний пристрій SX-6 за експертним висновком про вартість майна 3.023.580 грн. (три мільйони двадцять три тисячі п`ятсот вісімдесят грн.

Встановлено, що зазначена підмітально-прибиральна машина SX-6 (на шасі MAN 15.340 4х2) 18.06.2015 р. за результатом проведення процедури закупівель робіт і послуг за державні кошти коштувала 6 576 680 грн.

Враховуючи вищевикладене, в результаті неправомірних дій посадових осіб Марганецької міської ради та ТОВ «Територія-Д» заподіяно матеріальну шкоду територіальній громаді.

У ході досудового розслідування були проведені слідчі (розшукові) дії: тимчасові доступи та інші слідчі (розшукові) дії, з метою вилучення речей і документів, встановлення обставин вчинення злочину, які не забезпечують повною мірою отримання фактичних даних, що можуть використовуватись у розслідуванні злочину, оскільки не вдалося встановити всі деталі скоєння численних кримінальних правопорушень та кола всіх причетних до його скоєння осіб і злочинна група продовжує безкарно свою діяльність.

Для всебічного, повного та неупередженого проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні першочергове значення має фіксація фактів заниження посадовими особами Марганецької міськради за попередньою змовою зі службовими особами КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» в інтересах ТОВ «Територія-Д» ціни підмітально-прибиральної машини SX-6 (на шасі MAN 15.340 4х2), що неможливо зробити іншим чином, аніж шляхом проведення обшуку з метою фіксації вказаних фактів, відшукання та вилучення відповідних документів із внесенням завідомо неправдивих відомостей, підроблених документів, документів стовно здійснення закупівель робіт і послуг, проведення конкурсних торгів, а також додаткових угод, специфікацій, платіжних документів, рахунків, накладних, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, дефектних актів та інших документів стосовно виконання договорів; технічної документації; документів щодо використання грошових коштів, отриманих згідно договору, укладених договорів, трудових та інших договорів, додаткових угод до них, специфікації, платіжних документів, товарно-транспортних накладних, рахунків, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням таких договорів та інших документів; первинних бухгалтерських та господарських документів; грошових коштів; печаток, штампів, факсиміле; електронних носіїв інформації; баз даних; документів податкового обліку; інших предметів, документів, що свідчать про вчинення незаконних дій працівниками підприємств посадовими особами Марганецької міськради за попередньою змовою зі службовими особами КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» в інтересах ТОВ «Територія-Д» або іншими особами.

Таким чином, згідно наявних у матеріалах кримінального провадження доказів є підстави вважати, що документи, предмети та цінності, що свідчать про здійснення вищевказаних незаконних дій службовими та посадовими особами Марганецької міськради за попередньою змовою зі службовими особами КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» в інтересах ТОВ «Територія-Д», що мають значення для кримінального провадження, перебувають приміщенні КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця», що розташоване за адресою: Дніпропетровська обл., м. Марганець, вул. Л. Українки, буд. № 4-а.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях та на території КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця», за адресою Дніпропетровська обл., м. Марганець, вул. Л. Українки, буд. № 4-а, з метою фіксації фактів заниження посадовими особами Марганецької міськради за попередньою змовою зі службовими особами КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» в інтересах ТОВ «Територія-Д» ціни підмітально-прибиральної машини SX-6 (на шасі MAN 15.340 4х2), на відшукання та вилучення документів стовно підмітально-прибиральної машини SX-6 (на шасі MAN 15.340 4х2); відшукання та вилучення відповідних документів із внесенням завідомо неправдивих відомостей, підроблених документів, документів стовно здійснення закупівель робіт і послуг, проведення конкурсних торгів, а також додаткових угод, специфікацій, платіжних документів, рахунків, накладних, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, дефектних актів та інших документів стосовно виконання договорів; технічної документації; документів щодо використання грошових коштів, отриманих згідно договору, укладених договорів, трудових та інших договорів, додаткових угод до них, специфікації, платіжних документів, товарно-транспортних накладних, рахунків, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням таких договорів та інших документів; первинних бухгалтерських та господарських документів; грошових коштів; печаток, штампів, факсиміле; електронних носіїв інформації; баз даних; документів податкового обліку; інших предметів, документів, що свідчать про вчинення незаконних дій працівниками підприємств посадовими особами Марганецької міськради за попередньою змовою зі службовими особами КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» в інтересах ТОВ «Територія-Д» або іншими особами.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 42016040000000660, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому в ОВС першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 проведення обшуку в приміщеннях та на території КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця», за адресою Дніпропетровська обл., м. Марганець, вул. Л. Українки, буд. № 4-а, з метою фіксації фактів заниження посадовими особами Марганецької міськради за попередньою змовою зі службовими особами КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» в інтересах ТОВ «Територія-Д» ціни підмітально-прибиральної машини SX-6 (на шасі MAN 15.340 4х2), на відшукання та вилучення документів стовно підмітально-прибиральної машини SX-6 (на шасі MAN 15.340 4х2); відшукання та вилучення відповідних документів із внесенням завідомо неправдивих відомостей, підроблених документів, документів стовно здійснення закупівель робіт і послуг, проведення конкурсних торгів, а також додаткових угод, специфікацій, платіжних документів, рахунків, накладних, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, дефектних актів та інших документів стосовно виконання договорів; технічної документації; документів щодо використання грошових коштів, отриманих згідно договору, укладених договорів, трудових та інших договорів, додаткових угод до них, специфікації, платіжних документів, товарно-транспортних накладних, рахунків, довіреностей, актів зустрічних звірок та актів виконаних робіт, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням таких договорів та інших документів; первинних бухгалтерських та господарських документів; грошових коштів; печаток, штампів, факсиміле; електронних носіїв інформації; баз даних; документів податкового обліку; інших предметів, документів, що свідчать про вчинення незаконних дій працівниками підприємств посадовими особами Марганецької міськради за попередньою змовою зі службовими особами КП «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця» в інтересах ТОВ «Територія-Д» або іншими особами.

Доручити проведення обшуку членам слідчої групи, прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42016040000000660, а також оперативним працівникам відповідного підрозділу за дорученням слідчого, прокурора у порядку ст. ст. 36, 40, 41 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66510815
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/5175/17

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні