Ухвала
від 12.05.2017 по справі 279/142/17
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 279/142/17

УХВАЛА

іменем України

12 травня 2017 року м. Коростень Житомирської області

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , та учасників кримінального провадження: прокурора Коростенської місцевої прокуратури ОСОБА_3 ,

розглядаючи клопотання прокурора Коростенської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016060060001553 від 11.10.2016 за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 та ч. 1 ст.367 КК України,-

в с т а н о в и в :

Клопотання про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи надійшло до суду 11.05.2017.

Слідчий суддя, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження за № 12016060060001553 від 11.10.2016, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора ОСОБА_3 , дійшов висновку про наступне.

Клопотання про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

В поданому клопотанні слідчий зазначив, що «У провадженні СВ Коростенського ВП ГУ НП в Житомирській області перебуває кримінальне провадження № 12016060060001553 від 11.10.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 та ч. 1 ст. 367 КК України.

Службовими особами ДП «Коростенський лісгосп АПК» внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків при проведенні планових суцільних та санітарних рубок лісів, що розташовані в межах Михайлівської та Кожухівської сільських рад, допускаються порушення чинного законодавства.

Під час розслідування, встановлено, що посадовими особами ДП «Коростенський лісгосп АПК» здійснено санітарні вибіркові рубки в кварталі 29 виділі 13, в кварталі 29 виділі 34, в кварталі 29 виділі 28, в кварталі 29 виділі 10, в кварталі 29 виділі 18, в кварталі 29 виділі 17, в кварталі 30 виділі 16 Коростенського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК» близько 800 дерев породи «Дуб», хоча дерева, які хворіли та всохлися у вказаних кварталах та виділах залишились не зрізаними. Зокрема, проведено огляд місця події із залученням спеціалістів Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Вінницялісозахист», Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства, Поліського філіалу УкрНДІЛГА, Державної екологічної інспекції у Житомирській області, комісії райради (колишні працівники ЛГ). Згідно з попередньою інформацією спеціалістів, на рештках деревини, що знаходяться на місцевості після рубок, відсутні явні ознаки захворювання, яке потребувало б санітарної рубки.

Окрім санітарних рубок виявлено факти самовільних рубок у вказаних кварталах та відділах, про які працівниками лісового господарства правоохоронні органи повідомлено не було та необхідних заходів не вжито.

Згідно наявної інформації, отриманої під час проведення досудового розслідування, встановлено, що частина викраденої з місця незаконної порубки лісопродукції, а саме колоди дерев породи «дуб», «сосна», «вільха», «береза» та інші породи, була перевезена до території лісопильного цеху, що розташований за адресою: Житомирська область, смт. Народичі, вул. Свято- Миколаївська (Леніна), 278 .

Таким чином, невстановлені особи здійснили крадіжку лісопродукції чим завдали значної шкоди державним інтересам."

Прокурор довів, що існують достатні відомості, що вказують на можливість досягнення мети обшуку, а саме виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання викраденого майна не облікованої лісопродукції, а саме колод дерев породи «дуб», «сосна», «вільха», «береза» та інші породи, тобто майна отриманого незаконним шляхом та фіктивних документів щодо придбання та оприбуткування вказаної лісопродукції, які мають значення речових доказів у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази факту чи обставин, які встановлюються під час розслідування кримінального провадження, а також речей та речовин заборонених у вільному обігу на території України за місцем здійснення підприємницької діяльності ОСОБА_4 і ТОВ «ЧНР» та зважаючи на те, що дані речі і документи мають суттєве значення для встановлення фактичних даних, якими встановлюються наявність та відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, тобто мають значення доказу по кримінальному провадженню.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 86502278 від 05.05.2017 земельна ділянка за вказаною адресою перебуває в комунальній власності та належить Народицькій селищній раді код ЄДРПОУ 04346480. Між Народицькою селищною радою та ОСОБА_4 укладено договір оренди земельної ділянки площею 1,00 га строком на 49 років. На даній земельній ділянці розміщені нежитлові будівлі та споруди площею 1879,2 кв.м з які належать на праві приватної власності ОСОБА_4 . Згідно інформації наданої Народицькою районною державною адміністрацією за адресою: Житомирська область, смт. Народичі, вул. Свято - Миколаївська (Леніна), 278, здійснює діяльність пов`язану із обробкою та збутом лісопродукції ТОВ «ЧНР» код ЄДРПОУ 36976725.

Відповідно до ст. 30 Конституції Україникожному гарантується недоторканість житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше, як за вмотивованим рішенням суду.

Частиною 1 ст. 233 КПК України передбачено, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Європейська конвенція про захист прав людини і основних свобод предявляє досить високі вимоги для такого обмеження прав, як проведення обшуку.

Відповідно до ч.2 ст.234 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

З огляду на викладене, слідчий суддя вважає доводи прокурора переконливими, а клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Фіксування процесу технічними засобами, відповідно до статті 107 КПК України не здійснювалось.

Керуючись вимогами ст. ст.233,234,235,237 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Надати прокурору Коростенської місцевої прокуратури ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях, основних, підсобних і допоміжних будівлях і спорудах, інших приміщеннях та місцевості за місцем фактичного розташування деревообробних підприємств розташованих за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання, вилучення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання і вилучення, викраденого майна, а саме колод дерев породи «дуб», «сосна», «вільха», «береза» та інших порід, документів щодо придбання та оприбуткування вказаної лісо продукції, печаток, товарно-транспортних накладних, договорів, платіжних доручень, комп`ютерної та іншої техніки, за допомогою, якої здійснюється облік, переробка, розпиловка незаконно здобутої лісопродукції та інших речей, які мають значення речових доказів у кримінальному провадженні та можуть бути використані як доказ факту чи обставин, які встановлюються під час розслідування кримінального провадження, а також речей та речовин, що заборонені у вільному обігу на території України, які мають істотне значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

Ухвала дійсна до 12.06.2017.

Ухвала дозволяє проникнути до житла/іншого володіння один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКоростенський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення12.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66523479
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —279/142/17

Ухвала від 20.06.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 30.05.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 12.05.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 12.05.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 12.05.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 07.04.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Снігір В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні