Постанова
від 17.05.2017 по справі 813/1600/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 травня 2017 року                                                                                 № 813/1600/17

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді Гулкевич І.З., розглянувши в скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Залізничного об'єднаного Управління Пенсійного фонду України м. Львова до Публічного акціонерного товариства "Львівський завод залізобетонних виробів №1" про стягнення заборгованості,-

встановив:

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Залізничного об'єднаного Управління Пенсійного фонду України м. Львова до Публічного акціонерного товариства "Львівський завод залізобетонних виробів №1" про стягнення заборгованості в сумі 4 364,94 грн.

Суд в порядку ст.55 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) допущено заміну позивача управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова правонаступником Залізничним об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в м. Львові.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, покриваються підприємствами, на яких було набуто пільговий стаж. У відповідача існує заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 2 у розмірі 4 364,94 грн., тому позивач звернувся з позовом до суду.

27 квітня 2017 року відкрито скорочене провадження у справі. Відповідачу надано строк для подання заперечення на позов або заяви про визнання позову, роз'яснено наслідки такого неподання.

Враховуючи те, що від відповідача не надходило заперечення на позов, суд вважає за можливе, відповідно до частини 3 статті 183-2 КАС України, розглядати справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Пунктом 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 року № 1058-IV передбачено, що пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди. До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди: особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України «Про пенсійне забезпечення». У цьому випадку розміри пенсій визначаються відповідно до статті 27 та з урахуванням норм статті 28 цього Закону. При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Відповідно до п.6.4 Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Згідно з пунктом 6.8 Інструкції підприємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Залізничним об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в м. Львові, відповідно до пункту 6.4 Інструкції, відповідачу скеровано розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до п. «б»-«з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», відповідно до якого відповідач повинен щомісячно самостійно нараховувати та відшкодовувати витрати на виплату та доставку пільгових пенсій.

Відповідно до розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 2 заборгованість Публічного акціонерного товариства "Львівський завод залізобетонних виробів №1" перед Залізничним об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України м. Львова зі сплати фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за період березень 2017 року становить 4 364,94 грн.

Доказів погашення заборгованості перед Пенсійним фондом відповідачем суду не представлено, не надано доказів на спростування вимог.

З врахуванням вищевикладеного суд прийшов до висновку про обґрунтованість та підставність позовних вимог і вважає, що позов підлягає до задоволення.

Відповідно до статті 94 КАС України судові витрати з сторін не стягуються.

Керуючись ст. ст. 7-14, 69-71, 86, 94, 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України суд

п о с т а н о в и в :

адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з Публічного акціонерного товариства "Львівський завод залізобетонних виробів №1" (м. Львів, вул. Кульпарківська,93; код ЄДРПОУ 01267024) на користь Залізничного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Львова (м. Львів, вул.. Городоцька,172, код ЄДРПОУ 41250271) заборгованість в сумі 4 364,94 грн. (чотири тисячі триста шістдесят чотири гривні 94 коп.).

Постанова виконується негайно.

Постанова може бути оскаржена шляхом подачі протягом десяти днів з дня одержання копії постанови апеляційної скарги, яка подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова суду, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя                                                                                Гулкевич І.З.

Дата ухвалення рішення17.05.2017
Оприлюднено22.05.2017

Судовий реєстр по справі —813/1600/17

Постанова від 17.05.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 27.04.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні