Ухвала
від 16.05.2017 по справі 822/1178/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/1178/17

У Х В А Л А

16 травня 2017 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Майстер П.М., розглянувши в порядку письмового провадження матеріали по адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Христівка" до Державного реєстратора виконавчого комітету Олешинської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області, треті особи Селянське (фермерське) господарство "Кузьминці" , ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Хмельницького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державного реєстратора виконавчого комітету Олешинської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області, треті особи Селянське (фермерське) господарство "Кузьминці", ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення.

Згідно зі ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 4 та ч. 5 ст. 11 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

За змістом ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Суб'єкт владних повноважень повинен надати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Частиною 1 ст. 271 КАС України встановлено, що у разі неподання без поважних причин письмових чи речових доказів, що витребувані судом, та неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів для дослідження судом.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку, що клопотання представника третьої особи про витребування доказів слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись статтями 11, 69, 71, 150, 271 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області (вул. Інститутська, 4/1, м. Хмельницький, Хмельницька обл., 29000) оригінал для огляду в судовому засіданні та належним чином завірену копію книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею щодо реєстрації договору оренди землі від 30.07.2009 року, укладеного між ОСОБА_1 та ТОВ "Христівка", про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 10.08.2009 року за №040976800043.

Роз'яснити Головному управлінню Держгеокадастру у Хмельницькій області, що у разі відмови у наданні документів і матеріалів, необхідних для вирішення спору і витребуваних судом у порядку ст. 71 КАС України, адміністративний суд може реагувати, зокрема, шляхом винесення в порядку ст. 166 КАС України окремої ухвали у зв'язку з виявленням порушення законності, що містить ознаки дії, переслідуваної в кримінальному порядку, а саме - порушення, передбаченого ст. 382 Кримінального кодексу України, у вигляді невиконання судового рішення (ухвали суду).

Витребувані документи подати до Хмельницького окружного адміністративного суду за адресою: Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Козацька, 42 до 23.05.2017 р.

Засідання по справі призначене судом на 24.05.2017 р. о 09:30 год. в приміщенні Хмельницького окружного адміністративного суду за адресою: Хмельницька область, м.Хмельницький, вул. Козацька, 42.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ "Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.05.2017
Оприлюднено22.05.2017
Номер документу66531920
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/1178/17

Ухвала від 13.06.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 24.05.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 16.05.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 11.05.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 25.04.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні