Ухвала
від 16.05.2017 по справі 925/372/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"16" травня 2017 р. Справа № 925/372/17

Господарський суд Черкаської області в складі

головуючого - судді Єфіменка В.В.,

з секретарем судового засідання Макарченко Н.П,

за участю представників сторін:

від позивача - не з'явився,

від відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області в м. Черкаси справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фрост-Миколаїв" м.Миколаїв

до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 м.Черкаси

про стягнення коштів,-

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення з відповідача на користь позивача безпідставно перерахованих коштів в сумі 483 196 грн. 18 коп., переказ яких, як стверджує позивач, здійснювався протиправно - шляхом несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, засобами електронної пошти подав до суду клопотання:

- про призначення на іншу дату судового засідання у зв'язку із необхідністю прийняття участі в судовому засіданні з розгляду кримінального провадження № 12016150030004988 від 23.10.2016 в Центральному районному суді м.Миколаєва та необхідністю додаткового часу для надання суду документів, що підтверджують отримання відповідачем копії позовної заяви з додатками;

- про винесення ухвали про участь представника позивача у судовому засіданні в режимі відеоконференції і доручити забезпечити проведення відеоконференції з розгляду справи № 925/372/17 Корабельному районному суду м.Миколаєва за адресою: 54051, м.Миколаїв, вул.Самойлова,29а посилаючись на незручний спосіб сполучення між м.Миколаїв та м.Черкаси та у зв'язку з великою завантаженістю представника позивача участю в розгляді цивільних та кримінальних проваджень в судах Миколаївської області.

Відповідач відзиву на позов не подав, його представник в судове засідання не з'явився, про причини нез'явлення суд не повідомив, вимоги, викладені в ухвалі від 03.04.2017 не виконав.

За приписами ст.77 ГПК України, суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є:

1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу;

2) неподання витребуваних доказів.

Суд, дослідивши клопотання позивача про відкладення розгляду справи вважає його обґрунтованим і таким, що підлягає до задоволення.

Доводи заявника щодо участі представника позивача у судовому засіданні в режимі відеоконференції суд оцінює критично.

За приписами ст.28 ГПК України справи юридичних осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника.

Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище.

Представниками юридичних осіб можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації (за наявності).

Повноваження сторони від імені юридичної особи може здійснювати її відособлений підрозділ, якщо таке право йому надано установчими або іншими документами.

Повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватися ордером, дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги, або договором. До ордера обов'язково додається витяг з договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його прав на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін договору.

За приписами ст.74-1 ГПК України клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується господарським судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання.

Проте, розгляд справи в режимі відеоконференції унеможливить надання до суду оригіналів доказів, доданих до позовної заяви для їх дослідження в судовому засіданні.

Суд бере до уваги, що у Товариства з обмеженою відповідальністю "Фрост-Миколаїв" , як у юридичної особи, крім ОСОБА_2 є інші посадові особи, що можуть представляти товариство у судових засіданнях по справі № 925/372/17, або товариство може скористатися послугами адвоката.

Суд, враховуючи вищевикладені обставини, виходячи із положень ст.22 ГПК України, приходить до висновку, що для повного, всебічного та об'єктивного розгляду спору розгляд справи необхідно відкласти.

Керуючись ст. 22, 74-1, 77, ст. 86, Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про відкладення розгляду справи - задовольнити.

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - відмовити.

Розгляд справи відкласти на 09 год. 30 хв. 23 травня 2017 р.

Повідомити сторони про час і місце розгляду справи.

Запропонувати сторонам подати в суд до 23.05.2017:

Позивачу:

- оригінали доказів, що підтверджують позовні вимоги;

- від держреєстратора Виттяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про місцезнаходження та діяльність відповідача;

- відомості про дату народження відповідача.

Суд пропонує позивачу письмово визначитись із можливістю залучення до участі у справі установи банку (банків), через які здійснювалися перерахування спірних коштів.

Відповідачу:

- відзив на позов (письмові пояснення) по суті заявлених вимог, копію якого одночасно направити позивачу, а докази надати в судове засідання;

- копію Свідоцтва про зайняття підприємницькою діяльністю;

- копію паспорта.

Попередити сторони, що всі документи на виконання вимог суду здаються через канцелярію суду з супровідним листом.

Суддя Єфіменко В.В.

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.05.2017
Оприлюднено22.05.2017
Номер документу66536043
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/372/17

Рішення від 07.06.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 23.05.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 16.05.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 03.04.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні