Постанова
від 26.10.2009 по справі 2а-8161/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, те л. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2009 р.

Справа № 2а-8161/09/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючої судді: Василен ко Г.Ю.,

при секретарі: Шарко Н.А.,

за участю представників

позивача Дяченка О.М.,

відповідача Руденка В.А. ,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Комсомольському район і м. Херсона до Відкритого ак ціонерного товариства “Херс онський нафтопереробний ком плекс”про стягнення витрат на виплату та доставку пільг ових пенсій,

встановив:

Управління Пенсійного ф онду України в Комсомольсько му районі м.Херсона звернуло сь до суду з адміністративни м позовом до Відкритого акці онерного товариства “Херсон ський нафтопереробний компл екс”в якому просить суд стяг нути борг по відшкодуванню в итрат на виплату та доставку пільгових пенсій в розмірі 382 564 грн. 68 коп.

В судовому засіданні предс тавник Дяченко О.М. позовн і вимоги повністю підтримав з викладених у позові підста в.

Представник відповідача Руденко В.А. позовні вимоги УПФУ в Комсомольському райо ні м.Херсона повністю визнав та пояснив, що дійсно товари ством своєчасно не сплачено витрати на виплату та достав ку пенсій у зв' язку зі скрут ним матеріальним становищем .

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення сторі н, суд вважає, що позов підляга є задоволенню повністю.

Відповідно до ст. 13 Закону У країни “Про пенсійне забезпе чення”, право на пенсію за вік ом на пільгових умовах, не зал ежно від місця останньої роб оти, мають працівники, зайнят і повний робочий день на робо тах із шкідливими і важкими у мовами праці при наявності п ільгового стажу. Основним до кументом, що підтверджує ста ж роботи, є трудова книжка. В р азі відсутності у трудовій к нижці відомостей, що визнача ють право на пенсію на пільго вих умовах для окремих катег орій працівників, для підтв ердження спеціального труд ового стажу приймаються уточ нюючі довідки підприємств, у станов, організацій та їх пра вонаступників.

Відшкодування підприємств ами витрат Пенсійного фонду України на виплату та достав ку пенсій, призначених на піл ьгових умовах, здійснюється відповідно Закону та Інструк ції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду У країни 19.12.2003 року № 21-1 та зареєст рованої в Міністерстві юстиц ії України 16.01.2004 року № 64/8663.

Розрахунки фактичних витр ат на виплату і доставку піль гових пенсій, призначених ві дповідно до ч. 2 Прикінцевих по ложень Закону в частині пенс ій, призначених відповідно д о пунктів “б”“з”ст. 13 Закону У країни “Про пенсійне забезпе чення”були своєчасно направ лені ВАТ “Херсонський нафтоп ереробний комплекс”.

Відповідно до п.6.8 ст.6 зазнач еної Інструкції, підприємств а щомісяця до 25 числа вносять до Фонду зазначену в повідом ленні суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах. У разі призначення пен сії, орган Пенсійного фонду з а місцем призначення пенсії надсилає повідомлення для з азначених підприємств у двох примірниках через орган Пен сійного фонду за місцезнаход женням цього підприємства. В ідшкодування сум фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійног о фонду за місцем його реєстр ації.

Відповідачу було видано ут очнюючі довідки, тому на адре су підприємства був направле ний розрахунок фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсії 39 особам, зазначеним дов ідці - розрахунку суми боргу по пільгових пенсіях ВАТ “ Хе рсонський нафтопереробний к омплекс”за період з січня по липень 2009 р. на загальну суму 382 564 грн. 68 коп. До теперішнього ча су борг позивачу не сплачено .

Матеріалами справи підтве рджується, що загальна сума ф актичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, п ризначених названим особам з а спірний період часу станов ить 382 564 грн. 68 коп. Спірна сума н арахована і виплачена органо м Пенсійного фонду. Відповід ач у встановлений строк був п овідомлений про розмір сум, щ о підлягали до відшкодуванню .

Проте, відповідач в порушен ня вищенаведених норм законі в, не відшкодував позивачу су му фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій. Доказі в сплати вищевказаної суми з аборгованості суду не надано .

За таких обставин позовні в имоги підлягають задоволенн ю в повному обсязі.

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 8, 9, 12, 19, 158 - 163, 167 Код ексу адміністративного судо чинства України, ст. 2 Закону У країни “Про збір на обов' яз кове державне пенсійне страх ування”, ст.ст. 12, 13, 62 Закону Укра їни “Про пенсійне забезпечен ня”, п.6.8 ст. 6 Інструкції про пор ядок обчислення і сплати стр ахувальниками та застрахова ними особами внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України, затверд женого постановою Правління Пенсійного фонду України 19.12.20 03 р. №21-1 та зареєстрованого в Мі ністерстві юстиції України 1 6.01.2004 р. № 64/8663, суд -

постановив :

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Комсомольському р айоні м.Херсона до Відкритог о акціонерного товариства “Х ерсонський нафтопереробний комплекс”про стягнення витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій - задовольнити повністю.

Стягнути з Відкритого акці онерного товариства “Херсон ський нафтопереробний компл екс” (інд.73000, м.Херсон, вул.Нафто виків,52; р/р 260031879 ХОД АППБ Аваль М ФО 352093, код 00152431) на користь управл іння Пенсійного фонду Україн и в Комсомольському районі м .Херсона (м.Херсон, вул. Комков а, 76-а; р/р 256063011201 в ХОУ ВАТ “ДОБУ”МФ О 352457, код 21294879) витрат на виплату і доставку пенсій в розмірі 38 2 564 (триста вісімдесят дві тися чі п' ятсот шістдесят чотири ) грн. 68 коп.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі в 10-денний строк з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до ст. 160 КАС Украї ни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Суддя Василенко Г.Ю.

Дата ухвалення рішення26.10.2009
Оприлюднено03.06.2010
Номер документу6653805
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8161/09/2170

Постанова від 26.10.2009

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василенко Галина Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні