Постанова
від 02.11.2009 по справі 2а - 13332/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

u

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, те л. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" листопада 2009 р.

09 год.07 хв. Справа № 2-а-13332/09/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді: Ковбій О.В.,

при секретарі: Попутько О.А .,

за участю представника поз ивача Князєвої Я. Є.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Державної податкової інсп екції у м. Херсоні

до Дочірнього підприємств а "Гурмазівське" концерну "Над ежда"

про припинення юридичної о соби,

встановив:

Державна податкова інсп екція в м. Херсоні звернулася до суду з позовом до Дочірньо го підприємства "Гурмазівськ е" концерну "Надежда" про припи нення юридичної особи.

Представник позивача позо вні вимоги підтримав в повно му обсязі, просив суд позов за довольнити.

Відповідач в судове засіда ння не прибув, про причини нея вки суд не повідомив, про дату та час судового засідання бу в повідомлений належним чино м. Суд вважає за можливе розг лядати справу без його участ і на підставі наявних у справ і доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд дійшо в висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з на ступних підстав.

15.12.2000 р. Дочірнє підприємство "Гурмазівське" концерну "Наде жда" зареєстроване як суб"єкт підприємницької діяльності Херсонським міським виконав чим комітетом.

Дочірнє підприємство "Гурм азівське" концерну "Надежда" є юридичною особою та має свій ідентифікаційний код, знахо диться за адресою: Херсонськ а область, м. Херсон, Комунарів , 33.

Дочірнє підприємство "Гурм азівське" концерну "Надежда" н е подавало до ДПІ м. Херсона бу хгалтерську звітність та под аткові декларації. Заборгова ність підприємства перед бюд жетом станом на 28.08.2009 року та на час складання позову відсут ня.

Згідно до вимог ст. 9 Закону У країни "Про систему оподатку вання" відповідач як платник податків зобов"язаний надат и податковим органам деклара ції про доходи, бухгалтерськ у звітність, інші необхідні д окументи, пов"язані з обчисле нням та сплатою податків та з борів, сплачувати податки та інші обов"язкові платежі в по рядку і в розмірах, встановле них законом. Строки подання п одаткових декларацій встано влені ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов"яза нь платників податків перед бюджетом та державними цільо вими фондами".

Частина 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців" суд, який посан овив рішення щодо припиненя юридичної особи, що не пов"яза не з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким р ішенням законної сили направ ляє його копію державному ре єстратору за місцезнаходжен ням юридичної особи для внес ення до Єдиного державного р еєстру запису про судове ріш ення.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, суд погоджуєть ся з вимогами позивача про пр ипинення юридичної особи - До чірнього підприємства "Гурма зівське" концерну "Надежда".

Керуючись ст. 38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємств", ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", ст. ст. 69, 70, 86 - 98, 109, 159 - 163, 167 КАС Укр аїни, -

постановив :

Позовні вимоги задоволь нити.

Припинити юридичну особу - Д очірнє підприємство "Гурмазі вське" концерну "Надежда", іден тифікаційний код - 31221553, Херсонс ька область, м. Херсон, вул. Ком унарів, 33.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі в 10-денний строк з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до ст. 160 КАС Украї ни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її коп і й відповідно до кількості ос іб, які беруть участь у справі .

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Суддя Ковбій О.В.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.11.2009
Оприлюднено21.05.2010
Номер документу6653908
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а - 13332/09/2170

Постанова від 02.11.2009

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні