Вирок
від 16.05.2017 по справі 603/83/17
МОНАСТИРИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 603/83/17

Провадження № 1-кп/603/24/2017

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" травня 2017 р. м.Монастириська

Монастириський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Монастириська кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017210140000009 від 17 січня 2017 року по обвинуваченню:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Лянторський, Сургуцького району Тюменської області Російської Федерації, жителя АДРЕСА_1 , з середньою освітою, не працюючого, не одруженого, громадянина України, не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України,

за участі сторін кримінального провадження:

прокурора : ОСОБА_4

обвинуваченого: ОСОБА_3

потерпілих: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,

ОСОБА_9 ,

представника Монастириського РТМО: ОСОБА_10

В С Т А Н О В И В:

17 січня 2017 року о 13 год. 00 хв. під час перебування у приміщенні хірургічного відділення Монастириського РТМО, за адресою: вул. Шевченка, 66, м.Монастириська Тернопільської області, у обвинуваченого ОСОБА_3 виник злочинний намір, направлений на вчинення хуліганських дій.

Так, близько 13 год. 00 хв. 17 січня 2017 року ОСОБА_3 перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, прагнучи показати свою зневагу до існуючих правил та норм поведінки у медичному закладі, уперто вчиняючи хуліганство серед медичного персоналу та хворих хірургічного відділення Монастириського РТМО, при цьому грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що виразилось в зневажливому ставленні до громадського порядку та існуючих у суспільстві загальновизнаних правил поведінки і моральності, демонструючи байдуже ставлення до суспільних відносин, які забезпечують спокій громадян, діючи умисно, з особливою зухвалістю, яка виразилась у висловлюванні нецензурною лайкою до медичних працівників хірургічного відділення Монастириського РТМО, а саме: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_9 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , та погрозами фізичною розправою у їх сторону, словесному приниженні авторитету медичного працівника, який виконує свої обов`язки по догляду за пацієнтами, які намагались припинити протиправні хуліганські дії ОСОБА_3 при цьому не реагуючи на неодноразові зауваження оточуючих осіб, ОСОБА_3 діючи умисно з особливою зухвалістю, застосовуючи фізичну силу зламав ручку та дверний врізний замок вхідних дверей приміщення хірургічного відділення Монастириського РТМО, за адресою: вул. Шевченка, 66, м. Монастириська Монастириського району Тернопільської області, після чого направившись до палати №2 даного хірургічного відділення, де продовжуючи застосування фізичної сили зламав врізний замок вхідних дверей у вказану палату, а також пошкодив стіни у палаті №2, чим заподіяв матеріальну шкоду Монастириському РТМО на загальну суму 700 (сімсот) гривень. Вказані хуліганські дії, які призвели до грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, які ОСОБА_3 уперто не припиняв, були зупинені працівниками поліції о 13 год. 30 хв. 17 січня 2017 року. Вказаними умисними діями ОСОБА_3 призвів до тимчасового припинення роботи хірургічного відділення Монастириського РТМО у період часу з 13 год. 00 хв. до 13 год. 30 хв. 17 січня 2017 року, а також порушив спокій хворих у вказаний час, які перебували на лікуванні у хірургічному відділенні Монастириського РТМО.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 свою вину у вчиненні пред`явленого йому в обвинуваченні кримінального правопорушення визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся і даючи суду показання, повністю підтвердив факт та обставини скоєння ним вищезазначеного у вироку кримінального правопорушення. Вважає недоцільним дослідження інших доказів по справі.

Допитані в судовому засіданні потерпілі ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , представник Монастириського РТМО - ОСОБА_10 повністю підтвердили обставини скоєння обвинуваченим ОСОБА_3 кримінального правопорушення, які зазначені в обвинувальному акті, суду пояснили, що претензій до обвинуваченого не мають, при цьому просять відшкодувати завдані обвинуваченим ОСОБА_3 матеріальні збитки, просять суворо не карати.

Враховуючи повне визнання обвинуваченим своєї вини, заслухавши думку учасників судового розгляду, суд відповідно до ст.349 КПК України, визнав недоцільним дослідження інших доказів щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, зібраних у ході досудового слідства.

Даючи оцінку зібраним по справі доказам в їх сукупності, суд вважає, що дії обвинуваченого ОСОБА_3 слід кваліфікувати за ч.1 ст.296 КК України - хуліганство, тобто, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому ОСОБА_3 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, який вперше притягується до кримінальної відповідальності, обставини, які пом`якшують покарання щире каяття, активне сприяння досудовому розслідуванню, думку потерпілих, а також обставини які обтяжують покарання вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про необхідність призначити обвинуваченому ОСОБА_3 покарання в межах санкції статті обвинувачення у виді штрафу, оскільки з врахуванням вищезазначених обставин справи та даних про особу обвинуваченого, суд вважає, що його виправлення та перевиховання можливі без ізоляції від суспільства і саме таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів.

Також, прокурором в інтересах держави в особі управління фінансів Монастириської районної державної адміністрації та Комунальної установи Монастириської районної ради «Монастириське районне територіальне медичне об`єднання» заявлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченого ОСОБА_3 збитків, завданих вказаним кримінальним правопорушенням, зокрема в користь управління фінансів Монастириської районної державної адміністрації кошти в сумі 700 грн.

Відповідно до ч. 2ст. 127 КПК України, шкода, завдана кримінальним правопорушенням може бути стягнута судовим рішенням за результатами розгляду цивільного позову в кримінальному провадженні.

Враховуючи те, що судом встановлено факт доведеності вини ОСОБА_3 у вчиненні злочину передбаченого ч.1ст. 296 КК України, позовні вимоги прокурора підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст.127, 349, 368, 373, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Визнати винним ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі п`ятсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п`ятсот) грн.

Цивільний позов прокурора в інтересах держави в особі управління фінансів Монастириської районної державної адміністрації та Комунальної установи Монастириської районної ради «Монастириське районне територіальне медичне об`єднання» - задоволити.

Стягнути з ОСОБА_3 в користь управління фінансів Монастириської районної державної адміністрації (р/р 35417033064109, УДКСУ в Монастириському районі, код ЄДРПОУ 36338715, МФО 838012, призначення платежу інші надходження) кошти в сумі 700 (сімсот) грн.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Тернопільської області через Монастириський районний суд Тернопільської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66556490
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —603/83/17

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 13.10.2017

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Вирок від 16.05.2017

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 20.02.2017

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні