Рішення
від 10.05.2017 по справі 924/157/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"10" травня 2017 р.Справа № 924/157/17

Господарський суд Хмельницької області у складі: суддя Шпак В.О., розглянувши матеріали справи

за позовом Виконувача обов'язків першого заступника керівника Хмельницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Хмельницької міської ради м. Хмельницький, Виконавчого комітету Хмельницької міської ради м.Хмельницький, Комунальне підприємство "Парки і сквери міста Хмельницького" м.Хмельницький

до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ПАРК 2012" м.Хмельницький

про 1. стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Парк 2012" на рахунок комунального підприємства "Парки і сквери міста Хмельницького" (Отримувача коштів по договору) 79482,86 грн. заборгованості по орендній платі, 13289,22 грн. пені,

2. розірвати договір оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Хмельницького, - нежитлової будівлі літнього кінотеатру загальною площею 557,8 кв.м, що розміщена по вул. Паркова, 1, у м. Хмельницький, укладеного 22.03.2012.

3. зобов'язати ТОВ "ПАРК-2012" повернути нежитлову будівлю загальною площею 557,8 кв.м, що розташована за адресою: м. Хмельницький, вулиця Паркова, 1 по акту приймання-передачі балансоутримувачу - Комунальному підприємству "Парки і сквери міста Хмельницького".

Представники сторін:

від позивача: не з'явився

від позивача: не з'явився

від позивача: не з'явився

від відповідача: не з'явився

від прокуратури: ОСОБА_2 - посвідчення від 20.02.2015 р.

В судовому засіданні було проголошено вступну та резолютивну частину рішення.

Суть спору:

Виконувач обов'язків першого заступника керівника Хмельницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Хмельницької міської ради м. Хмельницький, Виконавчого комітету Хмельницької міської ради м.Хмельницький, Комунальному підприємству "Парки і сквери міста Хмельницького" м.Хмельницький звернувся до суду із позовом до відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ПАРК 2012" м.Хмельницький про 1. стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Парк 2012" на рахунок комунального підприємства "Парки і сквери міста Хмельницького" (Отримувача коштів по договору) 79482,86 грн. заборгованості по орендній платі, 13289,22 грн. пені; 2. розірвати договір оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Хмельницького, - нежитлової будівлі літнього кінотеатру загальною площею 557,8 кв.м, що розміщена по вул. Паркова, 1, у м. Хмельницький, укладеного 22.03.2012; 3. зобов'язати ТОВ "ПАРК-2012" повернути нежитлову будівлю загальною площею 557,8 кв.м, що розташована за адресою: м. Хмельницький, вулиця Паркова, 1 по акту приймання-передачі балансоутримувачу - Комунальному підприємству "Парки і сквери міста Хмельницького".

Обґрунтовуючи позов, позивачі та прокурор стверджують, що договір оренди підлягає розірванню через неналежне виконання відповідачем умов договору відносно строків проведення розрахунків. Законодавчим обґрунтуванням позову є посилання на ст. ст. 526, 629, 525, 526, ЦК, ст. 26 ЗУ „Про оренду державного та комунального майна» .

Також, розірвання договору з названих підстав передбачено договором (п. 9.5.).

Представники позивачів та прокурор в судових засіданнях позов підтримали, наполягали на його задоволенні.

Відповідач свого представника в судове засідання не направив, письмового відзиву на позов не подав. Про належність повідомлення відповідача про час та місце судового розгляду справи свідчать наявні у справі поштові повідомлення про направлення на адресу відповідача ухвал суду про порушення провадження у справі та про відкладення розгляду справи з підписом представника про отримання. Про отримання кореспонденції суду відповідачем за вказаною у позові адресою свідчить також клопотання останнього про відкладення розгляду справи.

Враховуючи вказане, суд, з урахуванням ст. 75 ГПК, розглядає справу за наявними матеріалами.

Розглядом матеріалів справи встановлено:

22 березня 2012 року управлінням комунального майна Хмельницької міської ради (Орендодавець), комунальним підприємством по зеленому будівництву і благоустрою міста (Отримувачем коштів, Балансоутримувачем) та ТОВ „Парк 2012» укладено договір оренди майна (нерухомого або іншого), що належить до комунальної власності, по вул. Парковій, 1 у м. Хмельницькому (нежитлова будівля літнього кінотеатру) загальною площею 557,8 кв. м.

Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування майно нежитлове приміщення (надалі - Майно), загальною площею 557,8 кв.м, розміщене за адресою: м. Хмельницький, вул. Паркова, 1, (не житлова будівля літнього кінотеатру) що знаходиться на балансі комунального підприємства по зеленому будівництву і . благоустрою міста виконавчого комітету Хмельницької міської ради, вартість якого встановлена за результатами проведення незалежної оцінки (експертним шляхом) і становить відповідно до Звіту про оцінку майна 255 658 грн. . станом на 30.09.2011р. Майно передається в оренду під заклад громадського харчування без продажу товарів підакцизної групи

строком на п'ятнадцять років з 22 березня 2012р. по 22 березня 2027 р. (пункт 1.1 договору)

Відповідно до п. 2.2. Передача майна в оренду не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на це Майно, Власником майна залишається територіальна громада міста, а Орендар користується ним протягом строку оренди. Приміщення передається в оренду без права викупу, не підлягає приватизації.

Сторони погодили, що у разі припинення цього договору Майно повертається орендарем Балансоутримувачу. Орендар повертає майно Балансоутримувачу аналогічно порядку, встановленому при передачі майна Орендарю цим договором. Майно вважається поверненим Балансоутримувачу з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі.

Обов'язок по складанню акта приймання-передачі покладається на сторону, яка передає майно іншій стороні договору (пункт 2.4).

Сторони погодили пунктом 3.1 договору, що за результатами конкурсу та відповідно до протоколу комісії по проведенню конкурсів, по визначенню орендарів цілісних майнових комплексів, їх структурних підрозділів та нерухомого майна, які перебувають в міській комунальній власності від 17.02.2012 року № 2 орендна плата за перший місяць оренди -березень 2012 року становить без ПДВ 4100,00 грн.(без врахування індексу інфляції за жовтень, листопад, грудень 2011 р. та січень,

Орендна плата корегується на індекс інфляції за період з дати проведення оцінки

(з 30.09.2011р. по 22.03.2012р.) -1.0070;

Орендна плата (без ПДВ) за березень 2012 року (з врахуванням індексу інфляції за жовтень, листопад, грудень 2011 р., січень, лютий 2012 р. та без врахування індексу інфляції за березень 2012 р.)

4100,00*1.0070 = 4128,7грн.

Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством.

Відповідно до п. 3.4 Розмір орендної плати переглядається на вимогу однієї із сторін у разі зміни методики її розрахунку, змін цін, тарифів та інших випадках, передбачених чинним законодавством.

Орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі 1 (одного) відсотка від суми заборгованості з урахуванням індексації за кожний день прострочення, включаючи день оплати. Нарахована пеня повинна бути сплачена Орендарем окремим платіжним дорученням в 7-ми денний термін з моменту отримання рахунку. (пункт 3.5 договору)

Відповідно до п.3.7 договору зобов'язання орендаря по сплаті орендної плати забезпечуються у вигляді платежу в розмірі місячної орендної плати.

Відповідно до п.5.3 договору орендар зобов'язується сплачувати в повному обсязі орендну плату до 25 числа поточного місяця.

Сторони погодили, що відповідно до п 5.4 договору орендар зобов'язується забезпечити ефективне використання та збереження орендованого майна, запобігати його пошкодженню і псуванню, здійснювати заходи по додержанню належного санітарного та технічного стану, вчиняти дії по щоденному прибиранню приміщення разом з прилеглою територією, здійснювати заходи протипожежної безпеки.

Пунктом 8.2 договору сторони погодили , що орендодавець та отримувач коштів вправі Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього договору або його розірвання в разі погіршення стану .орендованого Майна внаслідок невиконання або неналежного виконання умов цього договору.

Відповідно до п. 9.5 договору сторони передбачили, що в разі неефективного використання майна, використання його не за призначенням, передачі третій особі без

дозволу Орендодавця, несвоєчасної.сплати орендної плати, як передбачено цим договором та чинним законодавством України, та в інших випадках порушення умов договору з боку Орендаря, Орендодавець має право достроково розірвати договір оренди.

Договір підписаний та скріплений печатками сторін.

Актом прийому передачі від 22 березня 2012 року комунальним підприємством по зеленому будівництву і благоустрою міста передано, а ТОВ „Парк 2012» отримано нерухоме майно в мХмельницькому , вул.Паркова 1, загальною площею 557,8 кв.м.

22.11.2013 укладено додаткову угоду та визначено виконавчий комітет Хмельницької міської ради Орендодавцем, а комунальне підприємство „Парки і сквери міста Хмельницького» - Балансоутримувачем.

Актом прийому передачі від 01.11.2013 року, балансоутримувачем передано майно загальною площею 557,8 кв.м. ТОВ „Парк 2012 » .

Акти підписані обома сторонами та скріплені їх печатками.

В матеріалах справи наявний акт обстеження орендованого приміщення по вул..Паркова 1 від 07 квітня 2016 році, де встановлено, що приміщення не використовується та знаходиться в край занедбаному стані.

05.05.2016 року керівнику ТОВ „Парк 2012» надіслано лист із пропозицію передати майно по ату приймання -передачі балансоутримувачу.

Окрім того в матеріалах справи наявна претензія щодо сплати заборгованості по орендній платі за оренду несилового приміщення по вул.Паркова 1, загальною площею 557,8 кв.м. які залишились без відповіді.

Заслухавши пояснення представників позивача та третіх осіб, дослідивши додані докази та давши їм оцінку в сукупності, судом враховується таке.

Згідно ст. 11 Цивільного кодексу України, цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Правовідносини, які виникли між сторонами за своїм характером являються господарськими, виходячи зі змісту ст.ст. 173, 174 ГК України, як такі, що виникли з господарського договору, і відповідно до ст. 1 Господарського кодексу України є предметом його регулювання.

У відповідності із ст. 173 Господарського кодексу, господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, у тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші , надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Згідно ст. 174 Господарського кодексу України господарські зобов'язання можуть виникати, зокрема, з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать.

Відповідно до ч.2 ст. 175 Господарського кодексу України майнові зобов'язання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України.

Відносини між сторонами (учасниками господарських відносин) за даним позовом виникли з приводу оренди комунального майна (як вбачається з договору п. 2.2.).

Відповідно до ч. 2 ст. 1 Закону України „Про оренду державного та комунального майна» цей закон регулює майнові відносини між орендодавцями та орендарями щодо господарського використання державного майна, майна, що належить Автономній Республіці Крим або перебуває у комунальній власності.

Відповідно до ст. 2 Закону України „Про оренду державного та комунального майна» орендою є засноване на договорі строкове платне користування майном, необхідним орендареві для здійснення підприємницької та іншої діяльності.

Відповідно до ч.3 ст.18, ч. 1 ст. 19 Закону України „Про оренду державного та комунального майна» , орендар зобов'язаний вносити орендну плату своєчасно і у повному обсязі; Орендар за користування об'єктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності.

Відповідно до ст. 629 ЦК України договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач на виконання умов договору, передав відповідачу в оренду приміщення по вул.Паркова,1, загальною площею 557,8 кв.м, що підтверджується підписаними обома сторонами актами прийому - передачі.

Обов'язок оплати оренди виникає у відповідача кожного місяця, до 25 числа поточного місяця, що передбачено пунктом 5.3. договору

Відповідач належним чином умови договору не виконував, внаслідок чого станом на 01.02.2017 року за ним рахується заборгованість в розмірі 79492,86 грн., що підтверджується поданим позивачем розрахунком.

На момент прийняття рішення в матеріалах справи відсутні докази часткового або повного погашення суми основного боргу за договором оренди в сумі 79492,86 грн., дана сума підтверджена наявними в матеріалах справи доказами та підлягає стягненню із відповідача.

Прокурором заявлено до стягнення 13289,22 грн. пені.

Орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі 1 (одного) відсотка від суми заборгованості з урахуванням індексації за кожний день прострочення, включаючи день оплати. Нарахована пеня повинна бути сплачена Орендарем окремим платіжним дорученням в 7-ми денний термін з моменту отримання рахунку. (пункт 3.5 договору)

За приписами ч. 1 ст. 230 ГК України, п. 3 ч. 1 ст. 611 ЦК України у разі порушення правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов'язання учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити штрафні санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня).

Пунктом 4 ст. 231 ГК України передбачено, що у разі якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в розмірі, передбаченому договором. При цьому розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов'язання або у певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов'язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг).

Відповідно до ст. 549 ЦК України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Частиною другою ст. 551 ЦК України визначено, якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства.

Відповідно до ч.6 ст.232 Господарського кодексу України, нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Відповідно до ст3. ЗУ „Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань» розмір пені, передбачений статтею 1 цього Закону, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Однак, із розрахунку пені вбачається, що позивачем не враховано періоди нарахування та дотримання обмежень подвійної облікової ставки НБУ.

Суд перевіривши правильність нарахування пені відповідно до вищезазначених положень прийшов до висновку, що правомірним є нарахування пені у розмірі 7323,48 грн.

В частині стягнення 5965,74 грн. пені належить відмовити.

Щодо позовної вимоги про розірвання договору оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Хмельницького, - нежитлової будівлі літнього кінотеатру загальною площею 557,8 кв.м, що розміщена по вул. Паркова, 1, у м. Хмельницький, укладеного 22.03.2012. судом береться до уваги наступне.

Сторони погодили, що відповідно до п 5.4 договору орендар зобов'язується забезпечити ефективне використання та збереження орендованого майна, запобігати його пошкодженню і псуванню, здійснювати заходи по додержанню належного санітарного та технічного стану, вчиняти дії по щоденному прибиранню приміщення разом з прилеглою територією, здійснювати заходи протипожежної безпеки.

Пунктом 8.2 договору сторони погодили , що орендодавець та отримувач коштів вправі Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього договору або його розірвання в разі погіршення стану .орендованого Майна внаслідок невиконання або неналежного виконання умов цього договору.

За п.9.5. договору орендодавець за письмової пропозиції балансоутримувача, отримувача коштів має право достроково розірвати договір оренди в разі неефективного використання майна , використання його не за призначенням, передачі його третій особі без дозволу сесії міської ради, несвоєчасно сплати орендної плати , як передбачено договором та чинним законодавством України, та в інших випадках порушення умов договору з боку орендаря.

Актом обстеження орендованого приміщення по вул..Паркова 1 від 07 квітня 2016 році, встановлено, що приміщення не використовується та знаходиться в край занедбаному стані про що повідомлено відповідача листом від 05.05.16 року за № 437 та запропоновано повернути приміщення по акту прийому передачі.

Існування боргу по договору та неефективного використання майна свідчить про порушення відповідачем умов договору та вищевказаних положень ЦК та ЗУ „Про оренду державного та комунального майна» . Також судом наголошується, що згідно ст. 526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Відповідно до ч. 1 ст. 530 ЦК України якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Відповідно до ст. 193 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Статтею 525 Цивільного кодексу України обумовлено, що одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено законом або договором.

Згідно ст. 610 ЦК України порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Встановлений факт прострочення оплати оренди та неефективного використання майна свідчить про істотне порушення умов договору відповідачем.

Відповідно до ст. 651. ЦК України підставами для зміни або розірвання договору є: Зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом, Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом, Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

У разі односторонньої відмови від договору у повному обсязі або частково, якщо право на таку відмову встановлено договором або законом, договір є відповідно розірваним або зміненим.

Відповідно до ст. 782 ЦК України наймодавець має право відмовитися від договору найму і вимагати повернення речі, якщо наймач не вносить плату за користування річчю протягом трьох місяців підряд. У разі відмови наймодавця від договору найму договір є розірваним з моменту одержання наймачем повідомлення наймодавця про відмову від договору.

За ст. 26 ЗУ „Про оренду державного та комунального майна» на вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірвано за рішенням суду у разі невиконання сторонами своїх зобов'язань та з інших підстав, передбачених законодавчими актами України.

Несвоєчасна оплата орендних платежів та допущення заборгованості є істотним порушенням умов договору оренди, оскільки орендна плата в силу ЗУ „Про оренду державного та комунального майна» є істотною умовою договору, а основною метою орендодавця є отримання доходу за рахунок орендної плати.

Враховуючи наведені положення ЦК та договору, а також встановлений судом факт прострочення платежів вимоги позивача щодо розірвання договору підлягають задоволенню.

У разі розірвання договору оренди, закінчення строку його дії та відмови від його продовження або банкрутства орендаря він зобов'язаний повернути орендодавцеві об'єкт оренди на умовах, зазначених у договорі оренди (ст. 27 ЗУ „Про оренду державного та комунального майна» ).

Відповідно до п. 5.8 договору у разі припинення або розірвання договору в 10- денний термін повернути Балансоутримувачу орендоване Майно у належному стані, не гіршому ніж на момент передачі його в оренду, з врахуванням нормального фізичного зносу, та відшкодувати Балансоутримувачу збитки у разі погіршення стану або втрати (повної або часткової) орендованого Майна з вини Орендаря.

Враховуючи вказані законодавчі вимоги, задоволення вимог позову відносно розірвання договору, позовна вимога про зобов'язання повернути нежитлову будівлю загальною площею 557,8 кв.м, що розташована за адресою: м. Хмельницький, вулиця Паркова, 1 по акту приймання-передачі балансоутримувачу підлягає задоволенню.

Статтями 33, 34 ГПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень; докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу; господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи; обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідно до частини 1 статті 43 ГПК України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

З огляду на викладене позовні вимоги підлягають частковому задоволенню.

Судові витрати відповідно до ст. 49 ГПК України покладаються на відповідача, пропорційно до задоволення позовних вимог.

Керуючись ст.ст. 44, 49, 82, 84, 85,116 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов задоволити частково.

Стягнути з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ПАРК-2012" м.Хмельницький, вул. Подільська 21, (код 37864200) на користь Комунального підприємству "Парки і сквери міста Хмельницького" м.Хмельницький, вул. Паркова 1, (код 38919564) 79482,86 грн. (сімдесят дев'ять тисяч чотириста вісімдесят дві гривні вісімдесят шість копійок) заборгованості по орендній платі, 7323,48 грн. ( сім тисяч триста двадцять три гривні сорок вісім копійок).

Видати наказ.

В стягненні 5965,74 грн. пені відмовити.

Розірвати договір оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Хмельницького, - нежитлової будівлі літнього кінотеатру загальною площею 557,8 кв.м, що розміщена по вул. Паркова, 1, у м. Хмельницький, укладеного 22.03.2012.

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ПАРК-2012" м.Хмельницький, вул. Подільська 21, (код 37864200) повернути нежитлову будівлю загальною площею 557,8 кв.м, що розташована за адресою: м. Хмельницький, вулиця Паркова, 1 по акту приймання-передачі балансоутримувачу - Комунальному підприємству "Парки і сквери міста Хмельницького" м.Хмельницький, вул. Паркова 1, (код 38919564).

Стягнути з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ПАРК-2012" м.Хмельницький, вул. Подільська 21, (код 37864200) на користь прокуратури Хмельницької області, м.Хмельницький, провулок Військоматський 3, (код ЄДРПОУ 02911102, Держказначейська служба України, м.Київ, МФО 820172, рахунок 35218028002814, код класифікації видатків бюджету 2800) судовий збір у розмірі та судовий збір у розмірі 4697,12 грн. (чотири тисячі шістсот дев`яносто сім гривень дванадцять копійок).

Повний текст складено 15 травня 2017 року.

Суддя Шпак В.О.

Віддрук. 6 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу, м.Хмельницький, вул.Гагаріна 3 рекомендованим із повідомленням

3- позивачу м.Хмельницький, вул.Гагаріна 3 рекомендованим із повідомленням

4 - позивачу м.Хмельницький вул. Паркова 1 рекомендованим із повідомленням

5 - відповідачу.м.Хмельницький вул.Подільська 21 рекомендованим із повідомленням

6- прокуратурі м.Хмельницький, вул. Проскурівська 63

Дата ухвалення рішення10.05.2017
Оприлюднено23.05.2017
Номер документу66562646
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/157/17

Рішення від 10.05.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Рішення від 09.05.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Ухвала від 12.04.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Ухвала від 15.03.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

Ухвала від 22.02.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Шпак В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні