Вирок
від 19.05.2017 по справі 360/764/17
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 360/764/17

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 травня 2017 року Бородянський районний суд

Київської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Бородянського районного суду в смт.Бородянка Київської області кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110120000308 від 25 березня 2017 року, про обвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Криве Озеро Кривоозерського району Миколаївської області, громадянина України, з базовою загальною середньою освітою, який проживає в АДРЕСА_1 , зареєстрований в АДРЕСА_2 , судимостей не має відповідно до ст.89 КК України,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.309 КК України,

встановив:

24 березня 2017 року, приблизно о 20-й годині, в м.Ірпені Київської області обвинувачений ОСОБА_4 , діючи умисно, незаконно придбав для власних потреб, а саме купив за 16500 гривень у невстановленої особи пластикову пляшку ємністю 1,5 літра з рідиною коричневого кольору, що є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено, - опієм ацетильованим, яку заховав до сумки та, зберігаючи при собі, перевіз на автомобілі-таксі до місця проживання в АДРЕСА_1 , де цей наркотичний засіб незаконно зберігав без мети збуту, періодично вживаючи, до 25 березня 2017 року, коли особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, масою в перерахунку на суху речовину 49,861 грама, був виявлений і вилучений працівниками поліції.

Злочинні дії обвинуваченого ОСОБА_4 суд кваліфікує за ч.3 ст.309 КК України, як незаконне придбання, зберігання і перевезення наркотичних засобів в особливо великих розмірах без мети збуту.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винуватим себе визнав повністю, щиро розкаявся у скоєному і підтвердив викладене. Суду, зокрема, пояснив, що незнайома особа, дізнавшись, що він вживає наркотичні засоби, запропонувала йому купити опій по вигідній ціні, і 24 березня 2017 року в м.Ірпені він придбав у цієї особи 1,5 літра ацетильованого опію за 16500 гривень. Пляшку з наркотиком він перевіз до місця проживання в сел.Немішаєве Бородянського району, де наступного дня цей наркотик був виявлений працівниками поліції.

Показання обвинуваченого ОСОБА_4 відповідають фактичним обставинам злочину і ніким не оспорюються.

В зв`язку з повним визнанням обвинуваченим своєї вини, за згодою учасників судового провадження, дослідження інших доказів визнано судом недоцільним відповідно до ч.3 ст.349 КПК України.

За результатами судового розгляду суд вважає, що винуватість ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого йому діяння знайшла своє підтвердження в судовому засіданні.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також особу обвинуваченого ОСОБА_4 , який на даний час судимостей не має, характеризується посередньо, постійної роботи не має.

Як пом`якшуючу покарання обставину суд враховує щире каяття обвинуваченого.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому ОСОБА_4 покарання у виді позбавлення волі.

Водночас, приймаючи до уваги тяжкість злочину, обставини його здійснення, враховуючи щире каяття обвинуваченого, суд вважає за можливе на підставі ст.75 КК України звільнити обвинуваченого ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього відповідно до ст.76 КК України обов`язки.

Відповідно до ст.124 КПК України з обвинуваченого ОСОБА_4 необхідно стягнути на користь держави на відшкодування процесуальних витрат вартість проведення судово-хімічної експертизи в сумі 440 грн. 20 копійок.

Речовий доказ пластикову пляшку ємністю 1,5 літра з речовиною коричневого кольору, що зберігається в камері схову речових доказів Бородянського відділення поліції Ірпінського ВП ГУ НП в Київській області, необхідно знищити.

Керуючись статтями 370, 371, 373, 374 Кримінального процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.309 КК України, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років.

Відповідно до ч.5 ст.72 КК України зарахувати ОСОБА_4 до строку покарання строк попереднього ув`язнення з 05 квітня 2017 року по 07 квітня 2017 року з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом 3 (трьох) років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Відповідно до ст.76 КК України покласти на ОСОБА_4 обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Стягнути із ОСОБА_4 на користь держави на відшкодування процесуальних витрат вартість проведення судово-хімічної експертизи в сумі 440 (чотириста сорок) грн. 20 копійок.

Речовий доказ пластикову пляшку ємністю 1,5 літра з речовиною коричневого кольору, що зберігається в камері схову речових доказів Бородянського відділення поліції Ірпінського ВП ГУ НП в Київській області, знищити.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_4 залишити попередній у вигляді застави в розмірі тридцять дві тисячі гривень.

Після набрання вироком законної сили заставу в розмірі тридцять дві тисячі гривень, внесену 07 квітня 2017 року на депозитний рахунок Бородянського районного суду Київської області (р/р 37310002892184, код ЄДРПО 02892184, банк отримувача Держказначейська служба України, м.Київ, код банку 820172), повернути заставодавцю ОСОБА_5 .

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Київської області через Бородянський районний суд протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копії вироку суду.

Копії вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Головуючий-суддяОСОБА_6

Дата ухвалення рішення19.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66585706
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —360/764/17

Вирок від 19.05.2017

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 10.05.2017

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 28.04.2017

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні