Постанова
від 18.05.2017 по справі 487/2658/17
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/2658/17

Провадження № 1-кс/487/750/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.05.2017 року Слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , представника скаржника ОСОБА_3 , розглянувши скаргу директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» ОСОБА_4 на невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідування інформації про злочин, -

В С Т А Н О В И В:

17 травня 2017 року до Заводського районного суду м. Миколаєва надійшла скарга директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» ОСОБА_4 на бездіяльність посадових осіб Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області щодо невнесення відомостей про вчинення злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У вказаній скарзі представник скаржника просив зобов`язати уповноважених осіб Заводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області внести відповідні відомості за заявою директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» ОСОБА_4 від 12.05.2017 року (вх.. №ЕО №8239) та розпочати розслідування за вказаною заявою.

Із тексту скарги вбачається, що 12 травня 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» в особі директора ОСОБА_4 звернулись із заявоюдо Головного управління Національної поліції в Миколаївській області про вчинення злочину за ознаками ч.3 ст. 206 КК України за фактом незаконної діяльності керівництва МФ ДП «АМПУ» щодо протиправної протидії з боку начальника МФ ДП «АМПУ» ОСОБА_5 та головного диспетчера МФ ДП «АМПУ» ОСОБА_6 законній господарській діяльності «Дрегон Мерітайм Едженсі» щодо надання послуг морського агента під час заходу суден в Миколаївський морський порт шляхом неправомірної заборони прийому в Миколаївський морський порт суден під агентуванням ТОВ «Дрегон Мерітайм Едженсі».

12.05.2017 року вказана заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» подана до Заводського відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області (вх.. №ЕО №8239 від 12.05.2017 року). Однак станом на 17 травня 2017 року відомості за заявою до ЄРДР внесено не було.

В судовому засіданні представник скаржника ОСОБА_3 підтримала вимоги, що заявлені у скарзі, підтвердила фактичні обставини, що викладені у скарзі.

Прокурор та слідчий до судового засідання не з`явилися, про час та дату розгляду справи повідомлялися своєчасно та належним чином.

Дослідивши матеріали скарги, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.214 КПК України Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, може бути оскаржена заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, володільцем тимчасово вилученого майна.

Статтею 303 КПК 2012 року встановлено вичерпний перелік рішень, дій чи бездіяльності органів досудового слідства чи прокурора під час досудового розслідування, які підлягають оскарженню.

Як встановлено в судовому засіданні, 12 травня 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» в особі директора ОСОБА_4 звернулись із заявоюдо Головного управління Національної поліції в Миколаївській області про вчинення злочину за ознаками ч.3 ст. 206 КК України за фактом незаконної діяльності керівництва МФ ДП «АМПУ» щодо протиправної протидії з боку начальника МФ ДП «АМПУ» ОСОБА_5 та головного диспетчера МФ ДП «АМПУ» ОСОБА_6 законній господарській діяльності «Дрегон Мерітайм Едженсі» щодо надання послуг морського агента під час заходу суден в Миколаївський морський порт шляхом неправомірної заборони прийому в Миколаївський морський порт суден під агентуванням ТОВ «Дрегон Мерітайм Едженсі».

12.05.2017 року вказана заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» подана до Заводського відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області (вх.. №ЕО №8239 від 12.05.2017 року).

Однак станом на 17 травня 2017 року відомості за заявою до ЄРДР внесено не було.

Як вбачається із заяви скаржника вона містить короткий виклад обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених заявником, якы можуть бути квалыфыкованы за ст.206 КК Украъни, а тому відповідні відомості викладені у заяві скаржника відповідно до положень ст.214 КПК підлягають внесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

З урахуванням викладеного, слідчий суддя приходить до переконання про задоволення скарги Товариство з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі».

Керуючись статтями 303-307 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Зобов`язати керівника слідчого відділу Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрегон Мерітайм Едженсі» про вчинення кримінального правопорушення від 12.05.2017 року (вх. №ЕО №8239) щодо можливоговчинення злочину за ознаками ч.3 ст. 206 КК України за фактом протиправної протидії з боку начальника МФ ДП «АМПУ» ОСОБА_5 та головного диспетчера МФ ДП «АМПУ» ОСОБА_6 законній господарській діяльності «Дрегон Мерітайм Едженсі» щодо надання послуг морського агента під час заходу суден в Миколаївський морський порт шляхом неправомірної заборони прийому в Миколаївський морський порт суден під агентуванням ТОВ «Дрегон Мерітайм Едженсі».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення18.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66603508
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —487/2658/17

Постанова від 18.05.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Біцюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні