Ухвала
від 22.05.2017 по справі 2а/1770/4592/2012
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 травня 2017 року Рівне №2а/1770/4592/2012

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дорошенко Н.О., при секретарі судового засідання Янчар О.П., за участю сторін та інших осіб, які беруть участь у справі:

заявника: представник не прибув,

відповідача (боржника): представник не прибув,

органу ДВС: представник не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Дубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Радивилівському районі Рівненської області до Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1, орган ДВС - Радивилівський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

11.05.2017 до Рівненського окружного адміністративного суду звернулось Дубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

В обґрунтування заяви зазначає, що управління Пенсійного фонду України в Радивилівському та Дубенському районах реорганізовані шляхом злиття і створено Дубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків управлінь Пенсійного фонду України в Радивилівському та Дубенському районах. Враховуючи зазначене, просить замінити стягувача його правонаступником у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа №2а/1770/4592/2012, виданого 02.01.2013 Рівненським окружним адміністративним судом.

Представник заявника в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином, подав суду клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Представники Радивилівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області та відповідача (боржника) Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1 в судове засідання не прибули, причини не прибуття суду не повідомили. Про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлені належним чином.

Згідно з ч.2 ст.264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин суд вважає можливим проводити судовий розгляд заяви за відсутності осіб, які беруть участь у справі.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС України повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та докази, подані на обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив і врахував наступне.

Постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 02.01.2013 по справі №2а/1770/4592/2012 задоволено адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Радивилівському районі Рівненської області про стягнення з Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1 (код НОМЕР_1) заборгованості по сплаті єдиного внеску на суму 4010,30грн.

02.01.2013 Рівненським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2а/1770/4592/2012 про стягнення з Суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 4010,30грн.

На даний час виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа №2а/1770/4592/2012 від 02.01.2013 перебуває на виконанні Радивилівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження від 21.09.2016 №52281785.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" вирішено реорганізувати управління Пенсійного фонду України в Радивилівському районі та управління Пенсійного фонду України в Дубенському районі шляхом їх злиття.

Статтями 106-108 ЦК України регулюється суспільні відносини, що виникають з приводу злиття, приєднання, поділу та перетворення юридичної особи, порядок припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення.

Відповідно до ч.1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації.

Випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (а.с. 28) підтверджується реєстрація Дубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області 31.03.2017.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 1 статті 264 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.160, 165 та 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Дубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача управління Пенсійного фонду України в Радивилівському районі Рівненської області (код ЄДРПОУ 22554590) його правонаступником - Дубенським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Рівненської області (код ЄДРПОУ 41250769) у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа №2а/1770/4592/2012, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 02.01.2013.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя Дорошенко Н.О.

Дата ухвалення рішення22.05.2017
Оприлюднено26.05.2017
Номер документу66672756
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а/1770/4592/2012

Ухвала від 13.12.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 03.12.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 22.05.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 12.05.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Постанова від 02.01.2013

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 03.12.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні