Ухвала
від 19.04.2017 по справі 686/7540/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/7540/17

УХВАЛА

19 квітня 2017 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Хмельницької місцевої прокуратури юриста 2 класу ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Хмельницької місцевої прокуратури юриста 2 класу ОСОБА_3 - про проведення позапланової ревізії, по матеріалам досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017241010000001 від 03.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернулась до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії, яке обґрунтовується тим, упродовж червня серпня 2016 року службові особи відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької районної державної адміністрації за попередньою змовою із ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 , зловживаючи своїм службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, під час виконання договору №1 на проведення капітального ремонту (заміни віконних блоків) Давидковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Давидківці Хмельницького району Хмельницької області від 16.05.2016, внесли до актів приймання виконаних будівельних робіт за червень, липень та серпень 2016 року неправдиві завищені обсяги вартості вікон та виконаних робіт, а саме заповнення віконних прорізів готовими блоками площею 2 м? з металопластику в кам`яних стінах житлових та громадських будівель на 39,3 м? на загальну суму 199917,16 грн., і таким чином заволоділи вказаними бюджетними коштами.

Відповідно до ст.2 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» на органи державного фінансового контролю покладено здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов`язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності у міністерствах та інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов`язкового державного соціального страхування, бюджетних установах і суб`єктах господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують (отримували у періоді, який перевіряється) кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування або використовують (використовували у періоді, який перевіряється) державне чи комунальне майно (далі - підконтрольні установи), за дотриманням бюджетного законодавства, дотриманням законодавства про державні закупівлі, діяльністю суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені законодавством до підконтрольних установ, за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

З урахуванням викладеного, з метою проведення швидкого, повного та неупередженого розслідування у кримінальному провадженні в частині законності використання бюджетних коштів при виконанні робіт по проведенні капітального ремонту (заміни віконих блоків) Давидковецької ЗОШ І-ІІІст. с. Давидківці Хмельницького району Хмельницької області, керуючись вимогами ст.ст. 36, 93 КПК України, ст.ст.2, 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», розділом 2 Порядку взаємодії органів державної контрольно ревізійної служби, органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України, затвердженого спільним наказом Головного контрольно-ревізійного управління України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України від 19.10.2006 № 346/1025/685/53, виникла необхідність провести позапланову перевірку фінансово-господарської діяльності Давидковецької сільської ради Хмельницького району (31341, с. Давидківці, Хмельницький район, вул. Гавришка, 60 , код ЄДРПОУ 04403686) з наступних питань: цільове та ефективне використання коштів місцевого бюджету, виділених на виконання робіт проведенні капітального ремонту (заміни віконих блоків) Давидковецької ЗОШ І-ІІІст. с. Давидківці Хмельницького району Хмельницької області; відповідність проектно-кошторисної документації про виконання робіт по проведенні капітального ремонту (заміни віконих блоків) Давидковецької ЗОШ І-ІІІст. с. Давидківці Хмельницького району Хмельницької області укладеному між відділом освіти, молоді та спорту Хмельницької районної державної адміністрації, в особі в.о. начальника відділу ОСОБА_6 (Замовник) та ФОП ОСОБА_4 (Підрядник) договором №1 від 16.05.2016 та додатковим угодам до нього, актам приймання-передавання виконаних робіт, довідкам про їх вартість, що складені (виконані) на підтвердження виконання цього договору; правильність складання актів виконаних робіт форми КБ-2в та довідок про вартість виконаних робіт форми КБ-3 та, відповідність обсягів виконаних робіт і використаних матеріалів, вказаних у цих документах, фактичним обсягам виконаних робіт та використаних матеріалів.

Враховуючи вищевикладене, прокурор просила клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення документи слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно положень статті 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю. Позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні. Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

Згідно п.78.1.11. ч.1 ст.78 Податкового кодексу України №2755-VI від 02.12.2010р. встановлено, що однією з підстав проведення документальної позапланової перевірки є наявність судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Враховуючи те, що під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні виникли питання, вирішення яких потребує спеціальних знань в галузі фінансово-господарської діяльності та бухгалтерського обліку, а також з метою виявлення всіх можливих фактів вчинення протиправних дій та кримінальних правопорушень, внаслідок вчинення яких інтересам держави завдана шкода, необхідно провести позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності Давидковецької сільської ради Хмельницького району.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, та перевіривши дотримання вимог Закону України «Про основні засади, здійснення державного фінансового контролю в Україні» вважає, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтею 11 Закону України «Про основні засади, здійснення державного фінансового контролю в Україні», ст. 78.1.11 ПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Давидковецької сільської ради Хмельницького району (код ЄДРПОУ 04403686), що знаходиться за адресою: Хмельницька область, Хмельницький район, с. Давидківці, вул. Гавришка, 60, терміном на 15 (п`ятнадцять) днів починаючи з 20.04.2017, з питань:

- цільового та ефективного використання коштів місцевого бюджету, виділених на виконання робіт проведенні капітального ремонту (заміни віконих блоків) Давидковецької ЗОШ І-ІІІст., с. Давидківці Хмельницького району Хмельницької області;

- відповідність проектно-кошторисної документації про виконання робіт по проведенні капітального ремонту (заміни віконих блоків) Давидковецької ЗОШ І-ІІІст., с. Давидківці Хмельницького району Хмельницької області укладеному між відділом освіти, молоді та спорту Хмельницької районної державної адміністрації, в особі в.о. начальника відділу ОСОБА_6 (Замовник) та ФОП ОСОБА_4 (Підрядник) договором №1 від 16.05.2016 та додатковим угодам до нього, актам приймання-передавання виконаних робіт, довідкам про їх вартість, що складені (виконані) на підтвердження виконання цього договору;

- правильність складання актів виконаних робіт форми КБ-2в та довідок про вартість виконаних робіт форми КБ-3 та, відповідність обсягів виконаних робіт і використаних матеріалів, вказаних у цих документах, фактичним обсягам виконаних робіт та використаних матеріалів.

Проведення позапланової ревізії доручити працівникам управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення19.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66684414
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення позапланової ревізії, по матеріалам досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017241010000001 від 03.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —686/7540/17

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дручкова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні