Ухвала
від 12.05.2017 по справі 2а-1090/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження

12 травня 2017 року           №2а-1090/12/1070

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Щавінського В.Р., розглянувши в порядку письмового провадження у м. Києві заяву представника позивача – Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2-а-1090/12/1070 за позовом Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Колос» про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

На адресу суду надійшла заява від представника позивача – Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2-а-1090/12/1070.

В судове засідання представник позивача не з'явився. Направив на адресу суду заяву про розгляд справи у його відсутність.

Відповідачі в судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Просив розгляд справи здійснювати у його відсутність.

Частиною другою ст. 264 КАС України передбачено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши матеріали справи про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено наступне.

Як вбачається з матеріалів справи постановою Київського окружного адміністративного суду від 12.04.2012 по адміністративній справі № №2-а-1090/12/1070 позов задоволено. Вказане судове рішення набрало законної сили.

07.06.2012 Київським окружним адміністративним судом по адміністративній справі №2-а-1090/12/1070 видано виконавчий лист, щодо стягнення з Сільськогосподарського виробничого кооперативу “Колос” на користь Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах в сумі 31138,92 грн.

За правилами ч.2 ст. 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України.

За приписами ч.1 ст. 255 КАС України, постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Згідно ч.1 ст. 264 цього ж Кодексу, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Судом встановлено, що у зв'язку з реорганізацією територіальних органів Пенсійного фонду України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року № 988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» правонаступником управлінь Пенсійного фонду України у Сквирському, Володарському, Ставищенському та Тетіївському районах Київської області з 31 березня 2017 року є Сквирське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

Згідно з додатком 1 до вказаної постанови управління Пенсійного фонду України у Сквирському, Володарському, Ставищенському та Тетіївському районах Київської області реорганізовано шляхом злиття до Сквирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.

31 березня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про утворення Сквирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.

Таким чином, суд приходить до висновку про можливість здійснити заміну сторони у виконавчому провадженні з Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області на Сквирське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

На підставі викладеного керуючись ст.ст. 160, 165, 264 КАС України, суд,-

у х в а л и в:

1. Заяву представника позивача - Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2-а-1090/12/1070 за позовом Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Колос» про стягнення заборгованості, – задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження із примусового виконання виконавчого листа №2-а-1090/12/1070, виданого Київським окружним адміністративним судом, а саме – Управління Пенсійного фонду України у Тетіївському районі Київської області на Сквирське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                 Щавінський В.Р.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.05.2017
Оприлюднено29.05.2017
Номер документу66704747
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1090/12/1070

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 31.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 12.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Постанова від 12.04.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 06.03.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні