Ухвала
від 24.05.2017 по справі 522/8415/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/8415/17 Провадження№1-кс/522/8794/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 травня 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, про надання тимчасового доступу та можливість вилучення в ІНФОРМАЦІЯ_1 , оригіналів документів, щодо конкурсних торгів (тендерів), проведених у 2016-2017 роках, переможцями яких було визначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017160000000036 від 10.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в звітні податкові періоди 2016-2017 років, на виконання договірних зобов`язань перед ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_1 , відобразили у бухгалтерському та податковому обліку проведення недійсних (фіктивних) операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 », в результаті чого ухилились від сплати податку на додану вартість у розмірі понад 3445 000 грн., що є особливо великим розміром.

Таким чином, в діях службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, а саме: умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов`язується їх сплачувати, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах.

Згідно п. 3 ст. 44 Податкового Кодексу України (із змінами та доповненнями) платники податків зобов`язані забезпечити зберігання первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов`язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не менш, як 1095 днів з дня подання податкової звітності.

Оформленню договірних взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ІНФОРМАЦІЯ_1 передувало проведення конкурсної (тендерної) процедури.

На теперішній час, з метою документального підтвердження договірних взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ІНФОРМАЦІЯ_1 , замовленої вартості послуг та робіт, інших відомостей, що мають значення для кримінального провадження, виникла необхідність у залученні до матеріалів кримінального провадження відомостей щодо конкурсних торгів (тендерів), проведених у 2016-2017 роках, переможцями яких було визначеноТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Документи, які підлягають вилученню, зокрема підписувалися службовими особами ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час подання тендерної документації до ІНФОРМАЦІЯ_1 , укладенні договірних взаємовідносин, у зв`язку з чим, вони в повному обсязі мають перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У зв`язку з тим, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 виступають як треті особи та їх права у разі вилучення відомостей про проведення тендерних закупівель, документації тендерних торгів звітів про проведення тендерних торгів та інші документів, що стосуються ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » нічим не порушуються, керуючись ч.2 ст.163 КПК України клопочу про розгляд клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані відомості та документи, оскільки виклик у судове засідання службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , може призвести до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів.

Враховуючи вищевикладене, та приймаючи до уваги, що вищевказана інформація, являється джерелом доказів та містить відомості, що мають значення для кримінального провадження і підлягають доказуванню, слідчий просить надати тимчасовий доступ до вказаних документів.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити з наведених підстав.

Заслухавши слідчого, а також дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 КПК України завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З наданих матеріалів вбачається, що слідчим управлінням ФР ГУ ДФС в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017160000000036 від 10.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В судовому засіданні слідчим доведено, що вказані документи, які перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають значення для кримінального провадження, відомості, які в ній містяться можуть бути використані як докази, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 та співробітникам оперативних підрозділів ГУ ДФС в Одеській області, які будуть діяти за його дорученням, тимчасовий доступ в ІНФОРМАЦІЯ_1 , до документів, щодо конкурсних торгів (тендерів), проведених у 2016-2017 роках, переможцями яких було визначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), по кожному із конкурсних торгів (тендерів) та по кожному із договорів, укладеному за результатом проведення таких торгів (тендерів) оригінали наступних документів та відомостей:

-документації щодо умов та вимог до конкурсу (запрошення до участі в тендері, ключові дані про об`єкти, тощо);

-заяв про участь у конкурсі;

-документів про внесення задатку;

-банківські гарантії;

-довідки про укладені за останній рік контрактах;

-переліків субпідрядних організацій;

-оферти та акцепти;

-документів реєстраційної та статутної документації, наказів та інших документів, що підтверджують повноваження службових осіб, повне найменування конкурсанта, напрями діяльності;

-документів, що підтверджують допуски, дозволи та кваліфікацію спеціалістів учасника конкурсу;

-документів щодо річного обсягу робіт, аналогічних об`єкту тендера;

-інших документів тендерної документації (перелік обладнання, список власного транспорту, підтвердження благополучного фінансового стану та платоспроможності);

-документів, що містять комерційну пропозицію (якість робіт, загальна вартість контракту, локальний кошторис, відомості розрахунку ціни контракту, календарний графік виконання робіт, )

-договорів, укладених за результатом проведення конкурсних торгів (тендерів) із додатками;

-кошторисних розрахунків вартості робіт;

-документів щодо здійснення авторського та технічного нагляду нагляду;

-відомостей щодо стану виконання договорів;

-відомостей щодо дебіторської і кредиторської заборгованості по договорам;

-документів щодо залучення до виконання робіт підрядних та субпідрядних підприємств,

з можливістю оглянути вилучити документи.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

24.05.2017

Дата ухвалення рішення24.05.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —522/8415/17

Ухвала від 24.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні