Ухвала
від 24.05.2017 по справі 766/8844/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/8844/17

н/п 1-кс/766/5374/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.05.2017 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши внесене за кримінальним провадженням №12016230230001738 клопотання слідчого Відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 , погоджене з заступником начальника відділу прокуратури Херсонської області, радником юстиції ОСОБА_4 , про проведення огляду приміщення,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання їй дозволу на проведення оглядуприміщень (складів, ангарів) за місцем зберігання Інститутом рису НААН добрив за адресою: Херсонська область, Олешківський (Цюрупинський) район, залізнична станція смт. Брильовка з метою виявлення добрив, які були придбані Інститутом рису НААН та ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН України» у ТОВ «Хімагроінвест» на протязі 2016-2017 років, з можливістю проведення фотографування.

Мотивуючи клопотання, слідчий вказує, що нею проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №112016230230001738, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України за фактом привласнення бюджетних коштів під час закупівлі добрив групою осіб з числа службових осіб Інституту рису НААН, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Хімагроінвест» та дочірніми підприємствами «ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН» ТА ДП «ГД Новокаховське» Інституту рису НААН.

В ході досудового розслідування встановлено, що на протязі 2016 2017 років Інститутом рису НААН та ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН проведені публічні закупівлі мінеральних добрив у ТОВ «Хімагроінвест». При цьому встановлено, що Інститут рису НААН та ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН зареєстровані за однією юридичною адресою: Херсонська область, Скадовський район, с. Антонівка, вул. Студентська,1.

В 2016 році проведено тендер на закупівлю добрив. Переможцем є ТОВ «Хімагроінвест». Після проведення тендеру між ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН та ТОВ «Хімагроінвест» укладено відповідні договори на купівлю добрив. Одним з таких договорів є договір № 1-15/31 від 15.02.2016 року на купівлю добрив на загальну суму 35000 грн. Аналогічний договір, з аналогічними реквізитами в той же час укладає Інституту рису НААН.

В 2017 році за результатами тендеру на закупку добрив переможцем серед трьох підприємств знову є ТОВ «Хімагроінвест». 19.04.2017 року між ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН та ТОВ «Хімагроінвест» укладено договір на закупівлю товарів «добрива різні» на загальну суму 3350000,00 грн. Згідно умов договору місцем зберігання добрив є смт. Брилівка, Олешківського району Херсонської області. Крім того, місцем зберігання товару є також склади на залізничній станції, які розташовані в зазначеному населеному пункті.

Відповідно до оперативної інформації службових осіб УЗЕ в Херсонській області ДЗЕ НПУ добрива у вказаних приміщеннях відсутні, оскільки взагалі до них не поставлялись.

З метою видобутку доказів, встановлення чи спростування факту вчинення кримінального правопорушення службовими особами, а саме: привласнення, розтрати або заволодіння грошовими коштами під час закупівлі добрив виникла необхідність в проведенні оглядуприміщень (складів, ангарів) за місцем зберігання Інститутом рису НААН добрив за адресою: Херсонська область, Олешківський (Цюрупинський) район, залізнична станція Брильовка.

Згідно норми ч.1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, посилаючись на викладені в ньому доводи та долучені до матеріалів клопотання документи.

Вивчивши клопотання, та додані до нього документи, вислухавши пояснення слідчого, слідчий суддя приходить до наступного.

У відповідності до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч.2 ст. 234 КПУ України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає можливим клопотання задовольнити, а саме з метою виявлення (підтвердження) та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення надати дозвіл на огляд вказаних приміщень з можливістю фото фіксації.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 237 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 про проведення огляду приміщення - задовольнити.

Надати слідчому Відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення огляду приміщень (складів, ангарів), за місцем зберігання добрив ( «добрива різні») за адресою: Херсонська область, Олешківський (Цюрупинський) район, залізнична станція смт. Брильовка з метою виявлення добрив, які були придбані Інститутом рису НААН та ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН України» у ТОВ «Хімагроінвест» на протязі 2016-2017 років, з можливістю проведення фотографування.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.05.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу66726337
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду приміщення

Судовий реєстр по справі —766/8844/17

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 27.07.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 24.05.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні