Ухвала
від 24.05.2017 по справі 820/3679/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

          

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код 34390710

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

24 травня 2017 р.                                                                       № 820/3679/15

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панова М.М., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Орелька" про стягнення суми, -

В С Т А Н О В И В :

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 13.05.2015р. адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Первлмайському районі м. Харкова до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Орелька" про стягнення суми - задоволено. Стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Орелька" на користь Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №2 в сумі 9657 (дев'ять тисяч шістсот п'ятдесят сім ) грн. 46 коп.

13.05.2015р. позивачем отримано виконавчий лист по даній справі.

16.05.2017р. до суду надійшла заява Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить суд замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) - управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області на Лозівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області за виконавчим листом №820/3679/15 від 13.05.2015р., виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення боргу з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальність "Орелька".

          Сторони у судове засідання не з'явились.

          В заяві від 16.05.2017р. представник Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області просив розглядати справу без участі представника управління.

          Відповідач до судового засідання не з'вився, про час та дату судового засідання був повідомлений належним чином.

          У відповідності до ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

          Отже, враховуючи положення ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України заява розглядається у порядку письмового провадження.

          Дослідивши матеріали справи, заяву про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено наступне.

Судом встановлено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016р. № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області припинило свою діяльність та з 31.03.2017р. реорганізовано шляхом приєднання до Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області.

Підставами процесуального правонаступництва є, зокрема, припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу перетворення відповідно до ст. 104-108 Цивільного кодексу України.

          Відповідно до ч.1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України 06.07.2005 №2747-ІV у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також ч. 4 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Таким чином, суд вважає, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

          Керуючись положеннями ст. 160, 264 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву Лозівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Орелька" про стягнення сусми - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) - управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області на Лозівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області за виконавчим листом №820/3679/15 від 13.05.2015р., виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення боргу з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальність "Орелька".

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                 М.М.Панов

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.05.2017
Оприлюднено31.05.2017
Номер документу66743596
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/3679/15

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 24.05.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 15.09.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 19.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Постанова від 13.05.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 15.04.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 15.04.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні