Ухвала
від 29.05.2017 по справі 552/3276/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/3276/17

Провадження № 1-кс/552/960/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.05.2017 року Київський районний суд м.Полтави в складі:

Слідчого суді ОСОБА_1

При секретарі ОСОБА_2 ,

За участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Полтави відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області старшого радника юстиції ОСОБА_4 про проведення огляду,-

В С Т А Н О В И В:

Начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області старший радник юстиції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду складського приміщенні БО «ХГМ «Єдність 1» за адресою: Полтавська обл., м.Кременчук, вул.Профспілкова, 1, що належить ТОВ «Кременчуцька виробничо-торгова база».

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив задовольнити.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження не здійснювалось.

Інші особи в порядку ч.2 ст. 163 КПК України не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що що невстановлені досудовим розслідуванням особи, у період часу 2015-2016 років, використовуючи реквізити підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, при здійсненні фінансово-господарської діяльності, порушували офіційний порядок розмитнення товарів та відображали в документах податкового та бухгалтерського обліків неправдиві відомості щодо їх подальшої реалізації, внаслідок чого ухилились від сплати податків та інших обов`язкових платежів до бюджету у особливо великих розмірах.

Проведеними заходами встановлено, що протягом 2015-2016 років БО «Християнська гуманітарна Місія «Єдність 1» (код ЄДРПОУ 35642417) проведено митне оформлення в митному режимі «імпорт», як гуманітарна допомога від благодійних організацій нерезидентів - MISSION UND RELIEF LOGISTICS BV (Нідерланди), BARNA I UKRAINA (Норвегія), NODHJAELPSDEPOTET (Данія), Internationales Hilfswerk Osteuropahilfe «Triumph des Herzens» (Швейцарія), ASORIX E.V. (Німеччина), AVC HILFSWERK SCHWEIZ (Швейцарія) б/в товару (одяг, взуття, постільна білизна, матраци, дитячі іграшки, товари для дітей, речі домашнього вжитку і т.п.).

Згідно планів розподілу вантажів, набувачами гуманітарної допомоги відображені Релігійні та Громадські організації Полтавської, Дніпропетровської, Донецької та інших областей, а саме: БО "Благодійний фонд "Народна Армія", м.Дніпропетровськ, вул. Русанівська, 29Б, код 39341254, Віфлієм Релегійна Громада Християн Віри Євнгельської Пятидесятників, Дніпропетровська обл, смт Васильківка, вул. Фрунзе, 220, код 25974051, Комунальна Установа Полтавський обласний центер екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, м. Кременчук, вул. Воровського, 22 ,код 38503012, Кременчуцька Третя міська лікарня, м. Кременчук, вул. Павлова, 2, код 01999649, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Департаменту праці та соціального захисту населення Шишацької селищної ради, с. Шишаки, вул. Партизанська 4, код 40201690.

Також, встановлено, що фактично товари, які визнано гуманітарною допомогою, реалізуються за готівкові кошти представникам торгівельних мереж «секонд-хенд» Полтавської, Житомирської, Кровоградської областей за ціною від 2 до 4 доларів США, без відповідного відображення по бухгалтерському і податковому обліках.

В подальшому товари «секунд хенд» реалізували за готівкові кошти фізичним та юридичним особам власникам торгових мереж «секонд-хенд» та магазини одягу «СТОК», які здійснюють роздрібну реалізацію товарів кінцевому споживачу.

13.03.2017 на виконання ухвали слідчого судді Київського районного суду м.Полтави ОСОБА_1 , проведено обшук складського приміщення БО «ХГМ «Єдність 1» за адресою: Полтавська обл., м.Кременчук, вул.Профспілкова, 1 за результатами якого виявлено та вилучено різноманітний одяг, взуття, іграшки, посуд, дрібну побутову техніку, постільну білизну, канцелярські вироби, косметичні вироби, побутову хімію.

Виявлені речі в складському приміщенні за адресою: Полтавська обл., м.Кременчук, вул.Профспілкова, 1 вилучено та залишено на відповідальне зберігання ОСОБА_5 , про що складено акт прийому-передачі.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченого для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.1 ст. 237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, проте в судовому засіданні слідчим не доведено, що на даний час такі відомості взагалі існують та їх фіксація можливо за тією адресою, що зазначена в клопотанні.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що у складському приміщенні БО «ХГМ «Єдність 1» за адресою: Полтавська обл., м.Кременчук, вул.Профспілкова, 1, що належить ТОВ «Кременчуцька виробничо-торгова база» зберігаються предмети і речі, які вказують на порушення законодавства, можуть бути використані як докази під час досудового розслідування і суду по кримінальному провадженню та мають значення для встановлення істини, швидкого, повного та неупередженого розслідування, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.234 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на огляд складського приміщенні БО «ХГМ «Єдність 1» за адресою: Полтавська обл., м.Кременчук, вул.Профспілкова, 1, що належить ТОВ «Кременчуцька виробничо-торгова база».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66776038
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —552/3276/17

Ухвала від 29.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні