Ухвала
від 26.05.2017 по справі 807/405/17
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну правонаступником

26 травня 2017 рокум. Ужгород№ 807/405/17

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Луцович М.М.

при секретарі судових засідань - Симканич Ю.В.

сторони в судове засідання не з'явились;

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Виноградівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про заміну позивача правонаступником у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Виноградівському районі Закарпатської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Світанок про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,-

В С Т А Н О В И В:

Виноградівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області звернулося до суду з заявою про заміну позивача правонаступником у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Виноградівському районі Закарпатської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Світанок про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій.

Вказана заява обґрунтована тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Управління Пенсійного фонду України в Виноградівському районі Закарпатської області реорганізовано шляхом злиття з управлінням Пенсійного фонду України в Берегівському районі Закарпатської області. У зв'язку із реорганізацією усі повноваження Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі Закарпатської області перейшли до Виноградівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області. З огляду на наведене, просить суд замінити позивача у справі правонаступником відповідно до ст.55 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Виноградівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області та відповідач участі повноважних представників в судовому засіданні не забезпечили, хоча повідомлялись про дату, час і місце проведення судового засідання. Заявник подав клопотання про розгляд заяви без його участі.

Відповідно до частини 1 статті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. Оскільки сторони в судове засідання не з'явилися, фіксування судового процесу не здійснюється.

Враховуючи відсутність перешкод для розгляду заяви в судовому засіданні без участі сторін, суд розглянув заяву на основі наявних в матеріалах справи доказах.

Розглянувши заяву про заміну позивача у справі правонаступником, суд дійшов до висновку, що вказана заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Статтею 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Вищенаведена норма передбачає заміну сторони лише під час здійснення провадження у справі.

Враховуючи норми вищевикладеної статті КАС України, а також те, що кінцевого рішення в справі ще не винесено, суд дійшов до висновку, що клопотання Виноградівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про заміну позивача у справі правонаступником необхідно задовольнити.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 55, 160, 165, 264 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Виноградівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області про заміну позивача у справі правонаступником - задовольнити.

Замінити первісного позивача у справі №807/405/17 Управління Пенсійного фонду України в Виноградівському районі Закарпатської області (код ЄДРПОУ 20449630) - на законного правонаступника, а саме на Виноградівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області (код ЄДРПОУ 41246253) .

Копію ухвали направити сторонам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає. Згідно ч. 2 ст. 185 КАС України заперечення на ухвалу сторони можуть викласти в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Суддя М.М. Луцович

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.05.2017
Оприлюднено01.06.2017
Номер документу66787082
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/405/17

Ухвала від 13.01.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 22.04.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 26.05.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Постанова від 26.05.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні