Ухвала
від 31.03.2017 по справі 760/2219/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 760/2219/17

(№1-кс/760/5422/17)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31. 03. 2017 року слідчий суддя Солом'янського районного суду м. Києва Бобровник О. В., при секретарі Яковенко Н. К., за участю слідчого Кашаріної В. С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області Кашаріної В. С., погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області Ковалем Р. В. - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016110000000070 від 26.11.2016 року,

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області Кашаріної В. С., погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області Ковалем Р. В. - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016110000000070 від 26.11.2016 року.

Подане клопотання обґрунтоване тим, що слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відомості якого внесені 26.11.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом реєстрації (придбання) ТОВ Біг Пойнт (код ЄДР 40727282), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

До СУ ФР ГУ ДФС у Київській області надійшла заява про вчинення злочину ГО Фінансовий Контроль стосовно неправомірності фінансово- господарської діяльності ТОВ Біг Пойнт .

Також встановлено, що ТОВ Біг Пойнт документально відображає реалізацію товарно-матеріальних цінностей на адресу підприємств, які також мають ознаки фіктивності, а саме: ТОВ Екто-Плюс (код ЄДР 40639998), ТОВ Грандфлай (код ЄДР 40626823), ТОВ Промконект (код ЄДР 409207799).

Відповідно до даних автоматизованої інформаційної системи Податковий Блок встановлено, що для ТОВ Екто-Плюс (код ЄДР 40639998) відкрито рахунок № 26004301638811 (українська гривня, долар США, євро, російський рубль) у AT Укрбудінвестбанк (МФО 380377).

Слідчий зазначав, що у AT Укрбудінвестбанк (МФО 380377) зберігаються наступні документи: рух грошових коштів, картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяви на відкриття рахунків, договори на розрахунково- касове обслуговування клієнта, фотокопії паспортів уповноважених осіб, оригінали доручень на право вчинення юридичних дій від імені директорів зазначених суб'єктів господарської діяльності, договори найму чи іншого документу про призначення на посаду директорів зазначених суб'єктів господарської діяльності, оригінали доручення на ім'я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідчені нотаріально, заяви клієнта про встановлення системи клієнт-банк , договори на обслуговування системи клієнт-банк , акти про введення системи клієнт-банк в експлуатацію, документи, які засвідчують встановлення системи клієнт-банк , документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів, грошових чеків на отримання готівки з рахунку.

Дані документи перебувають у володінні та зберігаються лише в банківській установі, а саме у AT Укрбудінвестбанк , де відкрито та обслуговується рахунок клієнта, та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо осіб, які відкривали рахунок, які мають право першого та другого підписів в документах, відомості з комп'ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, зняття готівкових коштів з рахунку, встановлення клієнт- банку , тобто містять відомості, що впливають на визначення розміру завданих державному бюджету збитків у вигляді несплати податків та кваліфікацію дій службових осіб зазначених суб'єктів господарської діяльності, тобто мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню та являються джерелом доказів.

В зв'язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, а тому клопотання розглянуто за правилами ч.2 ст. 163 КПК України, без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як стороною обвинувачення у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до вказаних документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст. ст. 159, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС ВРКП СУФР ГУ ДФС у Київській області Кашаріній Вікторії Сергіївні та оперативним співробітникам оперативного управління, які будуть дії за його дорученням (постановою), на тимчасовий доступ до оригіналів речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні у службових осіб AT Укрбудінвестбанк (МФО 380377), наданих для відкриття та обслуговування рахунку ТОВ Екто- Плюс № 26004301638811 (українська гривня, долар США, євро, російський рубль), а саме:

- інформації, як на паперових так і електронних носіях (в форматі EXEL), про рух грошових коштів по рахунках із розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДР, МФО банківських установ, номерів рахунків) призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референт кожного платіжного документа (номер або інші символи, які використовуються для ідентифікації трансакції) з моменту відкриття по останню проведену операцію;

- обліково-реєстраційних справ зазначених суб'єктів господарської діяльності, в тому числі карток із зразками підписів та відбитками печаток встановленого зразка, заяв на відкриття рахунків, оригіналів договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта, оригіналів доручень на право вчинення юридичних дій від імені директорів зазначених суб'єктів господарської діяльності, оригіналів доручення на ім'я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками;

заяв на видачу чекових книжок, грошових чеків, корінців грошових чеків на отримання готівки по зазначеним рахункам;

- протоколів системи Банк-клієнт в яких міститься дата та час з'єднання (включаючи години, хвилини та секунди з'єднання), електронне ім'я користувача, назва операції та IP-адреса клієнта, як на паперових так і електронних носіях.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О. В. Бобровник

Дата ухвалення рішення31.03.2017
Оприлюднено06.06.2017
Номер документу66838498
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016110000000070 від 26.11.2016 року

Судовий реєстр по справі —760/2219/17

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 31.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.02.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.02.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні