Ухвала
від 04.08.2015 по справі 201/12964/15-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/12964/15-к

провадження № 1кс/201/8085/2015

УХВАЛА

04 серпня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого в СВ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про здійснення тимчасового доступу до документів,

ВСТАНОВИВ:

04 серпня 2015 року слідчий звернувся з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл здійснення тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що в провадженні слідчого відділу ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32014040040000023 від 23.05.2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.205, ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ПП « ОСОБА_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), в період з 2013 по 2014 роки, з метою особистого збагачення, в порушення податкового законодавства, розроблено та реалізовано злочинну схему, спрямовану на надання послуг підприємствам реального сектору економіки щодо мінімізації податків та розкрадання бюджетних коштів, з подальшою їх легалізації шляхом перевезень безготівкових коштів в готівку, та, в той же час, шляхом мінімізації податкових зобов`язань, безпідставного завищення суб`єктами підприємницької діяльності податкового кредиту з ПДВ та переведення грошових коштів в готівку, умисно ухилились від сплати податків на загальну суму понад 3404000 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави коштів в особливо великих розмірах.

Крім того, 11.03.2013 ОСОБА_5 створив та здійснив державну реєстрацію юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , з метою прикриття незаконної діяльності пов`язаної з наданням послуг підприємствам реального сектору економіки з безпідставного формування складу податкового кредиту з ПДВ шляхом документального оформлення неіснуючих фінансово-господарських операцій.

Одночасно з викладеним, в ході досудового розслідування та за результатами проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що організатором діяльності «конвертаційного» центру на території Дніпропетровської області є ОСОБА_5 , який в свою чергу до злочинної діяльності залучив ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яким доручив виконання функцій бухгалтерів підконтрольних підприємств, та ОСОБА_8 , якому доручив виконання функцій юридичного забезпечення діяльності «конвертаційного» центру.

При цьому, згідно із матеріалами провадження, ОСОБА_5 підконтрольні ряд підприємств, що входили до складу «конвертаційного» центру та використовувалися у злочинній схемі, у тому числі ПП « ОСОБА_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), де засновником, директором та бухгалтером є ОСОБА_5 , а також ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), де засновником є ОСОБА_5 та директором є ОСОБА_8 , та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), де бухгалтером є ОСОБА_6 , та інші суб`єкти господарювання. Зазначені підприємства протягом 2013 2014 років використовувалися з метою надання послуг з незаконної мінімізації податкових зобов`язань та формування незаконного податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки, а також з виведення грошових коштів до тіньового сектору економіки, шляхом незаконного конвертування безготівкових коштів в готівку.

Аналізом податкової звітності підприємств, підконтрольних ОСОБА_5 , за 2013 2014 роки, а також відомостей про рух грошових коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), вилучених в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в ході тимчасового доступу до документів на підставі ухвали слідчого Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 07.04.2015, встановлено суб`єкти господарювання «вигодо набувачі», службові особи яких на підставі відображених господарських відносин з підконтрольними ОСОБА_5 підприємствами формували податковий кредит з ПДВ та відповідно мінімізували податкові зобов`язання. Серед таких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), що мало фінансово господарські відносини з підконтрольними ОСОБА_5 підприємствами на суму 253000,00 грн.

На підставі викладеного, слідчий просив суд надати тимчасовий доступ до речей і документів та дозвіл на їх вилучення (виїмку), що знаходяться в розпорядженні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), тобто можливість ознайомитись та вилучити у службових осіб зазначеного підприємства оригінали первинних та інших документів фінансово господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) в частині взаємовідносин з ПП « ОСОБА_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за період з 01.01.2013 дотепер, в оригіналах, у повному обсязі, у тому числі всіх укладених договорів з додатками та доповненнями, додаткових угод з додатками, специфікацій до договорів та угод, заявок на поставку, актів прийому передачі, актів виконаних робіт, видаткових, приходних, податкових накладних, рахунків, технічної документації на предмети договорів при її наявності, договорів щодо транспортування, товарно транспортних накладних (залізничних квитанцій), путівок автотранспорту, книг обліку виїздів автотранспорту та інші документів, що підтверджують перевезення товару, платіжних доручень, довіреностей щодо ведення господарської діяльності від імені підприємства або отримання товарно матеріальних цінностей, тощо, листування та інших документів, що відображають фінансово господарські відносини.

Дослідивши матеріали клопотання по даному кримінальному провадженню № 32014040040000023, вважаю клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки, враховуючи потреби досудового розслідування, дані, викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що речі та документи про надання тимчасового доступу до яких ставиться питання у клопотанні слідчого мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163166, 309, 369372 та 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити старшому слідчому СВ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , тимчасовий доступ до речей і документів та можливість їх вилучення, що знаходяться в розпорядженні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), тобто можливість ознайомитись та вилучити у службових осіб зазначеного підприємства оригінали первинних та інших документів фінансово господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) в частині взаємовідносин з ПП « ОСОБА_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за період з 01.01.2013 дотепер, в оригіналах, у повному обсязі, у тому числі всіх укладених договорів з додатками та доповненнями, додаткових угод з додатками, специфікацій до договорів та угод, заявок на поставку, актів прийому передачі, актів виконаних робіт, видаткових, приходних, податкових накладних, рахунків, технічної документації на предмети договорів при її наявності, договорів щодо транспортування, товарно транспортних накладних (залізничних квитанцій), путівок автотранспорту, книг обліку виїздів автотранспорту та інші документів, що підтверджують перевезення товару, платіжних доручень, довіреностей щодо ведення господарської діяльності від імені підприємства або отримання товарно матеріальних цінностей, тощо, листування та інших документів, що відображають фінансово господарські відносини.

Доручити проведення тимчасового доступу до речей та документів слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 32014040040000023.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу66844055
СудочинствоКримінальне
Сутьздійснення тимчасового доступу до документів

Судовий реєстр по справі —201/12964/15-к

Ухвала від 04.08.2015

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ходаківський М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні