Ухвала
від 15.09.2015 по справі 201/14816/15-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/14816/15-к

провадження № 1кс/201/8840/2015

УХВАЛА

15 вересня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

15 вересня 2015 року прокурор звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що слідчим відділом фінансових розслідувань ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015040650000022 від 08.04.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в порушення норм Податкового Кодексу України, незаконно завищують суми податкового кредиту з ПДВ шляхом документального оформлення безтоварних операцій по придбанню товарно-матеріальних цінностей, що на теперішній час, за результатами документального оформлення безтоварних операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), спричинило фактичне ненадходження до бюджету податку на додану вартість в сумі 3 925 245, 29 гривень.

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) відкрито розрахунковий рахунок у ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (МФО НОМЕР_8 ), зокрема № НОМЕР_9 , про що свідчить витяг з АІС «Податковий Блок» державного рівня

На підставі викладеного, прокурор, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення, а саме до документів, що містять банківську таємницю, в посадових осіб у ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (МФО НОМЕР_8 ), а саме: документів по юридичному оформленню (відкриттю) ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) всіх рахунків, в тому числі № НОМЕР_9 , а саме: заяви про відкриття рахунків, договорів на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтв про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копії належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколів зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтва фонду соціального страхування; наказів про призначення керівників і службових осіб підприємства; карток зі зразками підписів і відбитків печатки; інших документів, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даними рахунками; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДПС; копій сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначені банківські рахунки підприємства; інших документів юридичної справи, щодо відкриття та використання даних рахунків; відомості про всі ІР-адреси, з яких за період часу з 01.01.2014 року по 16.06.2015 року використовувалися системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг»; документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по всім, у тому числі зазначеним, рахункам ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з повною розшифровкою всіх кредитових та дебетових перерахунків, призначенням платежів, з вказівкою контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, номерів розрахункових рахунків, назв та МФО банків - відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, за період з 01.01.2014 року по 16.06.2015 року, включно, на паперовому та електронному носіях; документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з всіх, у тому числі вищевказаних рахунків ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період з 01.01.2014 року по 16.06.2015 року, включно.

Вивчивши матеріали кримінального провадження №32015040650000022, вважаю клопотання прокурора таким, що не підлягає задоволенню з нижчевикладених підстав.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи у тому числі самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

З матеріалів кримінального провадження не вбачається, що прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 110, 163165, 309, 369372 та 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволені клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.09.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу66844167
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —201/14816/15-к

Ухвала від 15.09.2015

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ходаківський М. П.

Ухвала від 15.09.2015

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ходаківський М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні