Ухвала
від 05.05.2016 по справі 201/6386/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/6386/16-к

Провадження № 1-кс/201/3908/2016

УХВАЛА

05 травня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що 20.01.2016 року прокуратурою Дніпропетровської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом зловживання службовими особами ГУ ДФС у Дніпропетровській області вимог Податкового Кодексу України, своїми службовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки.

Під час досудового розслідування встановлено, що гр-н ОСОБА_4 1974 р.н., діючи з метою мінімізації податкових зобов`язань підконтрольних підприємств та ухилення від сплати податків, а також отримання послуг з конвертації безготівкових коштів в готівку за сприянням службових осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області, організував злочинну групу, з розподілом ролей та яка здійснює виготовлення, зберігання та збут фальсифікованих лікарських засобів (спирт медичний) під виглядом продукції ТОВ «ДКП «Фармацевтична фабрика» (м. Житомир), з метою подальшої реалізації до закладів охорони здоров`я та аптечних мереж України.

З цією метою гр-н ОСОБА_4 заснував дві комерційні структури ТОВ «Алпекс ЛТД» (код ЄДРПОУ 35395271) та ТОВ «Біонік» (код ЄДРПОУ 38120926), та за допомогою бухгалтера ОСОБА_5 здійснює легалізацію походження фальсифікованих лікарських засобів шляхом проведення безтоварних операції з ТОВ «Аеровіт» (код ЄДРПОУ 38955419) та ТОВ «Арарат Трейд» (код ЄДРПОУ 38916893).

Також встановлено, що цех з виробництва фальсифікованих лікарських засобів знаходиться в нежитловому приміщенні розташованому за адресою вул. Леніна, 27 с. Партизанське, Дніпропетровського району Дніпропетровської області.

Зберігання та підготовка фальсифікованої продукції для відправлення клієнтам, здійснюється у складських приміщеннях, які розташовані на території м. Дніпропетровська та Дніпропетровської області.

Безпосередньо фінансово-господарська діяльність суб`єктів господарської діяльності, а саме ТОВ «Алпекс ЛТД», ТОВ «Біонік», ТОВ «Авена плюс», здійснюється за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Тверська, буд. 17, кв. 3, де розташоване офісне приміщення.

Крім цього встановлено, що згідно розподілених ролей, гр-н ОСОБА_6 організовує перевезення та зберігання фальсифікованих лікарських засобів, а згідно розподілених ролей гр-ки ОСОБА_7 , ОСОБА_8 (яка також є директором ТОВ «Біонік»), ОСОБА_9 виконують роль торгових представників та займаються пошуком клієнтів, з числа мереж аптечних закладів та закладів охорони здоров`я.

Поставка товарів клієнтам здійснюється за допомогою служби доставки «НОВА ПОШТА» на підставі договору з ТОВ «Алпекс ЛТД». Безпосереднє перевезення фальсифікованої продукції зі складу до «НОВОЇ ПОШТИ» входить до повноважень гр-на ОСОБА_10 , який здійснює перевезення за допомогою автомобілю ФОРД ТРАНЗИТ д/н НОМЕР_1 та вантажного автомобілю ТАТА д/н НОМЕР_2 .

За даними ДФС в період 2014-2015 років ТОВ «Алпекс ЛТД» та ТОВ «Біонік» було реалізовано продукції на загальну суму близько 6 млн. грн., але основний об`єм реалізації здійснюється в готівковій формі, шляхом перерахування грошових коштів на картки відкриті на учасників злочинної групи в ПАТ «КБ Приват Банк», на загальну суму близько 10 млн. грн.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_4 на праві приватної власності, з метою відшукання і вилучення фальсифікованих лікарських засобів (у т.ч. спирту медичного), грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, носіїв інформації, що можуть містити в собі відомості про обставини та осіб причетних до його вчинення, комп`ютерної техніки та засобів мобільного зв`язку, печаток, штампів різних СПД, бухгалтерської документації та іншої документації, яка вказує на фінансово-господарську діяльність різних СПД, документів, які можуть свідчити про причетність ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , інших осіб до злочинної діяльності, інших речей, предметів і документів, які містять відомості про обставини кримінального правопорушення та які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 42016040000000043, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_4 на праві приватної власності, з метою відшукання і вилучення фальсифікованих лікарських засобів (у т.ч. спирту медичного), грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, носіїв інформації, що можуть містити в собі відомості про обставини та осіб причетних до його вчинення, комп`ютерної техніки та засобів мобільного зв`язку, печаток, штампів різних СПД, бухгалтерської документації та іншої документації, яка вказує на фінансово-господарську діяльність різних СПД, документів, які можуть свідчити про причетність ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , інших осіб до злочинної діяльності, інших речей, предметів і документів, які містять відомості про обставини кримінального правопорушення та які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Доручити проведення обшуку членам слідчої групи, прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42016040000000043.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.05.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу66844717
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/6386/16-к

Ухвала від 05.05.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ходаківський М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні