Ухвала
від 01.06.2017 по справі 813/3455/16
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

01 червня 2017 рокуЛьвів№ 876/6562/17

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Сапіга В. П., перевіривши апеляційну скаргу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові міжрегіонального головного управління ДФС на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2016 року у справі № 813/3455/16 за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Західенерго" до Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові міжрегіонального головного управління ДФС про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2016 року задоволено повністю адміністративний позов Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Західенерго" до Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові міжрегіонального головного управління ДФС про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Спеціалізована державна податкова інспекція з обслуговування великих платників у м.Львові Міжрегіонального головного управління ДФС подала апеляційну скаргу.

Відповідно до вимог статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини 3 статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Із матеріалів справи слідує, що оскаржене судове рішення прийнято 12 грудня 2016 року. Первинно апеляційну скаргу подано СДПІ з ОВП у м. Львові в межах строку апеляційного оскарження.

Ухвалою судді Львівського апеляційного адміністративного суду від 05.01.2017 апеляційну скаргу залишено без руху у зв'язку з несплатою судового збору за подання такої та надано десятиденний строк з моменту отримання копії цієї ухвали на усунення зазначених недоліків. Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 25.01.2017 продовжено відповідачу строк для виконання вимог ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 05.01.2017. Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 24.04.2017 апеляційну скаргу СДПІ з ОВП у м. Львові повернуто скаржнику.

Користуючись правом повторного подання апеляційної скарги після застосування вимог ч. 3 ст. 189 КАС України, СДПІ з ОВП у м. Львов повторно подала апеляційну скаргу та заявила клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження, яке мотивоване тим, що у зв'язку з реорганізацією СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ ДФС вилучено з мережі розпорядника коштів державного бюджету СДПІ та перенесено всі видатки на Офіс великих платників податків ДФС, у зв'язку з чим СДПІ з ОВП у м. Львові звернулась до Офісу великих платників податків ДФС із листом про здійснення оплати судового збору. На момент залишення апеляційної скарги без руху на адресу СДПІ не надходило платіжне доручення про сплату судового збору і лише при отриманні платіжного доручення на оплату судового збору СДПІ з ОВП у м. Львові повторно звертається із апеляційною скаргою та просить поновити строк на апеляційне оскарження.

Враховуючи, що згідно платіжного доручення № 13935 від 27.04.2017 оплату судового збору проведено банком 28.04.2017, апеляційну скаргу подано лише 16 травня 2017 року, тобто з пропуском строку апеляційного оскарження.

Згідно з абзацом 1 частини 4 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Особою, яка подала апеляційну скаргу, заявлено клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження. Оскільки вказані підстави про поновлення строку апеляційного оскарження не свідчать про поважність причин його пропуску, так як після оплати судового збору пройшло більше, а ніж 10 днів, а тому вважаю, що апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши термін для усунення недоліку.

Вказаний недолік апеляційної скарги повинен бути усунутий шляхом надіслання на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду вмотивованої заяви про поновлення строку апеляційного оскарження із наведенням поважних підстав його пропуску.

При цьому, особі, яка подає апеляційну скаргу, слід роз'яснити, що відповідно до абзацу 2 частини 4 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України в разі, якщо заяву про поновлення не буде подано в зазначений строк, або вказані нею підстави, для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись статтями 186, 189, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові міжрегіонального головного управління ДФС на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2016 року у справі № 813/3455/16 за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Західенерго" до Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові міжрегіонального головного управління ДФС про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - залишити без руху.

Встановити Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у м.Львові міжрегіонального головного управління ДФС тридцятиденний строк з моменту отримання копії цієї ухвали для усунення недоліку апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії особі, яка подала апеляційну скаргу, та може бути оскаржена протягом двадцяти днів після набрання нею законної сили шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.06.2017
Оприлюднено06.06.2017
Номер документу66850741
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/3455/16

Ухвала від 25.10.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Постанова від 26.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 19.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 20.11.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Маринчак Н.Є.

Ухвала від 20.09.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Маринчак Н.Є.

Ухвала від 07.08.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Ухвала від 01.06.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Ухвала від 24.04.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 25.01.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 05.01.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні