Рішення
від 31.05.2017 по справі 924/410/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"31" травня 2017 р.Справа № 924/410/17

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Виноградова В.В., розглянувши матеріали справи

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Фортрент", с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області

до товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна монтажна компанія "АПК-Інжиніринг",

м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області

про стягнення 16180,84 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1 - за довіреністю від 01.01.2017 р.

від відповідача: не з'явився

Відповідно до ст. 85 ГПК України в судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

встановив: позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача 16180,84 грн. боргу за послуги, надані на підставі договору оренди обладнання №68406К від 31.10.2014 р.

В обґрунтування позовних вимог посилається на невиконання відповідачем передбаченого договором обов'язку щодо внесення орендних платежів, а також положення ст. ст. 11, 264, 525, 526, 530, 625 ЦК України, ст. ст. 181, 193 ГК України.

Повноважний представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі з підстав, викладених у позові та додаткових поясненнях.

Відповідач повноважного представника в судове засідання не направив, письмового відзиву на позов з документальним обґрунтуванням своїх доводів не надав, про причини неявки та неподання доказів не повідомив, своїм процесуальним правом не скористався, хоча був належним чином повідомлений про судовий розгляд справи. Ухвали суду направлялись на адресу відповідача, зазначену в позовній заяві та витязі з ЄДРЮО, ФОП та ГФ. Ухвали суду від 03.05.2017 р., 18.05.2017 р. повернуті на адресу суду із відміткою відділення поштового зв'язку - "за закінченням терміну зберігання". При цьому судом враховуються положення ст. 64 ГПК України, п. 3.9.1 постанови Пленуму ВГСУ №18 від 26.12.2011 р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції".

З огляду на зазначене, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами відповідно до ст. 75 ГПК України.

Розглядом матеріалів справи встановлено:

31.10.2014 р. між товариством з обмеженою відповідальністю "Фортрент" (орендодавець) та товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельна монтажна компанія "АПК-Інжиніринг" (орендар) укладено договір оренди обладнання №68406К (далі - договір), за умовами п. 1.1 якого орендодавець передає, а орендар приймає в тимчасове оплатне користування будівельне та інше обладнання, яке є об'єктом власності орендодавця. Орендар використовує отримане за цим договором обладнання у власній господарській діяльності, дотримуючись вимог законодавства України та положень цього договору.

Найменування обладнання, його комплектність, технічні характеристики (інші особливості в разі необхідності), відновна вартість, ціна та строк оренди по кожній одиниці обладнання зазначаються в протоколі погодження істотних умов оренди, який є невід'ємною частиною цього договору, та який сторони зобов'язуються підписувати в кожному випадку передання в оренду обладнання за цим договором (п. 1.2 договору).

За приписами п. 2.1 договору орендар використовує орендоване за цим договором обладнання за технічним призначенням, визначеним виробником - проведення будівельних, монтажних, ремонтних робіт та інше, а також у відповідності нормативних вимог безпеки праці, норм законодавства України, положень цього договору.

В разі акцепту заявки орендодавцем останній направляє орендарю протокол до цього договору, форма якого подана у додатку №1 до цього договору, згідно заявки та в один з вказаних нижче способів: електронною поштою; факсимільним повідомленням, але в будь-якому випадку із одночасним надсиланням оригіналу поштовим повідомленням (рекомендованим або цінним листом) або переданням оригіналу протоколу особисто уповноваженій особі орендаря (п. 3.2 договору).

Згідно з п. 3.3 договору в день отримання орендодавцем протоколу згідно п. 3.2.1 цього договору орендодавець виставляє орендарю рахунок - фактуру (електронною поштою або факсимільним повідомленням або особисто) на здійснення попередньої оплати орендної плати.

Факт передачі кожної одиниці обладнання засвідчується підписанням уповноваженими представниками сторін акту прийому-передачі згідно встановленої у додатку №2 до цього договору форми, який засвідчує дату передачі конкретної одиниці обладнання орендарю та інші умови, які сторони вважають необхідними при підписанні акту прийому-передачі. Передача обладнання в орендне користування орендаря за актом прийому-передачі здійснюється протягом строку, зазначеного в протоколі, за умови перерахування на рахунок орендодавця попередньої оплати орендної плати згідно умов цього договору, якщо інше не встановлено договором та/або відповідним протоколом до нього. На вимогу орендодавця до підписання акту прийому-передачі сторони підписують акт огляду технічного стану обладнання, форма якого встановлена у додатку №6 до цього договору (п. 3.4 договору).

Відповідно до п. 4.1 договору початок перебігу строку оренди кожної одиниці обладнання, зазначеного у протоколі до цього договору, за який нараховується орендна плата, відраховується з дати передачі обладнання за актом прийому-передачі.

Строк оренди кожної одиниці обладнання за цим договором визначається в протоколі до цього договору (п. 4.2 договору).

У п. 4.3 договору зазначено, що за домовленістю сторін обладнання за цим договором може бути передано в оренду на невизначений строк, при цьому в протоколі до цього договору сторони зазначають тільки дату початку перебігу строку оренди без зазначення дати закінчення перебігу строку оренди. Обладнання вважається переданим в оренду на невизначений строк до моменту отримання орендарем вимоги орендодавця про повернення обладнання у визначений орендодавцем строк або дату.

Мінімальний строк оренди обладнання складає одну добу, яка складає 24 години з моменту передачі обладнання в користування орендарю. Якщо строк фактичного користування обладнанням орендарем склав менше однієї доби, вважається, що обладнання було орендоване строком на одну добу і орендна плата в такому випадку стягується не менше ніж за одну добу (п. 4.4 договору).

У п. 5.1 договору сторони погодили, що орендар повинен повернути обладнання в день закінчення строку оренди, зазначеного в протоколі до цього договору, або у вимозі орендодавця про повернення обладнання у визначений строк, у визначених договором випадках, в тому числі у випадку розірвання цього договору.

Якщо обладнання за цим договором було передано в оренду на невизначений строк, орендар повинен повернути його орендодавцю протягом 2 діб після отримання такої вимоги орендодавця про повернення обладнання або в більш тривалий строк, вказаний у такій вимозі (п. 5.2 договору).

За приписами п. 5.5 договору обладнання вважається доставленим (поверненим) на склад орендодавця за адресою, за якою обладнання було отримане орендарем, або в інше місце, вказане орендодавцем в межах міста Київ після настання останньої з наступних подій: доставка на склад орендодавця; підписання акту огляду технічного стану належним представником орендаря (за умови наявності вимоги орендодавця, як це передбачено п. 3.4 договору); підписання акту повернення належним представником орендаря, а за відсутності останнього застосовується процедура, передбачена п. п. 5.10, 5.11 цього договору. Належний представник орендаря повинен мати при собі для підписання акту огляду технічного стану, акту повернення, форма якого встановлена у додатку №5 до цього договору, та акту здачі-прийняття робіт (надання послуг), оригінал довіреності, виданої йому його підприємством, копію наказу підприємства орендаря, завіреної печаткою, та пред'явити особистий паспорт.

При поверненні орендарем обладнання орендодавцю уповноважені представники сторін здійснюють огляд його технічного стану. Результати огляду технічного стану обладнання відображаються в акті огляду технічного стану (п. 5.6.1 договору).

Відповідно до п. 5.11 договору підтвердженням факту повернення орендованого обладнання орендодавцю є відповідним чином складений та підписаний акт повернення. До підписання сторонами акту повернення або розірвання договору (в тому числі шляхом відмови від договору у випадках, встановлених договором або законодавством України), обладнання вважається таким, що знаходиться в користуванні орендаря та не повернуто орендодавцю. У випадку коли обладнання, яке повертається орендарем орендодавцю, прибуло на склад орендодавця без супроводу уповноваженої на підписання відповідних документів особи, як передбачено у п. 5.10 цього договору, орендодавець має право встановити та засвідчити факт повернення обладнання одноособово, навіть якщо акт повернення не є підписаний відповідною уповноваженою особою орендаря.

Орендар набуває право на отримання в оренду (фактичну передачу в його тимчасове володіння і користування) кожної одиниці обладнання за актом прийому-передачі за умови здійснення попередньої оплати за оренду обладнання в день отримання рахунку-фактури від орендодавця згідно п. 3.3 даного договору або в інший строк, зазначений у відповідному протоколі до цього договору (п. 6.1 договору).

Згідно з п. 6.2 договору орендна плата нараховується в розмірі, встановленому орендодавцем за добу, тиждень або календарний місяць оренди одиниці обладнання, узгодженому та наведеному у відповідному протоколі до цього договору, з можливістю отримання орендарем за рішенням орендодавця відповідних знижок.

Орендна плата підлягає індексації згідно офіційного індексу інфляції гривні, оголошеного Державним комітетом статистики України. Застосування індексації орендної плати є виключним правом, а не обов'язком орендодавця (п. 6.3 договору).

Сторони у п. 6.4 договору погодили, що якщо обладнання за цим договором було передано в оренду на невизначений строк згідно з п. 4.3 даного договору, оплата орендної плати здійснюється згідно умов, вказаних у відповідному протоколі, але не пізніше 5 числа місяця, наступного за звітним. В будь-якому разі орендар зобов'язаний сплатити суму орендної плати за час фактичного користування обладнанням протягом 3 банківських днів з моменту отримання орендарем відповідної вимоги або рахунку-фактури від орендодавця, яку останній має право надіслати в будь-який час протягом всього строку оренди обладнання.

Орендна плата та інші, передбачені договором платежі, вносяться орендарем в безготівковій формі на рахунок орендодавця на підставі та в розмірі згідно умов цього договору та протоколу до нього. Орендар повинен сплатити орендну плату та інші, передбачені цим договором платежі, згідно умов та в строки згідно даного договору та відповідного протоколу до нього, інакше орендар буде вважатися таким, що прострочив оплату орендної плати та інших, передбачених договором платежів (п. 6.6 договору).

Відповідно до п. 6.8 договору у випадку затримки орендарем внесення орендної плати на строк, визначений цим договором або протоколом до цього договору, орендодавець має право здійснити в односторонньому порядку заходи по припиненню користування обладнанням, вилучити обладнання наступного дня за днем затримки, розірвати цей договір та вимагати стягнення неустойки за прострочення сплати згідно з законодавством та цим договором.

Орендна плата вважається сплаченою орендарем з дня зарахування її на рахунок орендодавця. У всіх інших випадках орендна плата вважається несплаченою (п. 6.9 договору).

За приписами п. 6.11 договору послуги з надання в оренду кожної одиниці обладнання оформлюються після закінчення строку оренди актом здачі-прийняття робіт (надання послуг), який сторони зобов'язані підписати за результатами календарного місяця, в якому була оренда обладнання. Орендодавець до 5 числа місяця, наступного за яким були надані послуги оренди, направляє орендарю шляхом поштового відправлення з описом вкладення (рекомендованим чи цінним листом) та/або особисто кур'єром під підпис про отримання оригінал акту здачі-прийняття робіт (надання послуг) в двох примірниках на адресу фактичного знаходження, вказану орендарем в реквізитах, зазначених в п. 17 цього договору.

Згідно з п. 6.12 договору орендар зобов'язаний підписати та повернути орендодавцю один підписаний примірник (оригінал) акту здач-прийняття робіт (надання послуг) до 20 числа місяця, наступного за яким було надано послуги, шляхом поштового відправлення з описом вкладення (рекомендованим чи цінним листом). У випадку неповернення (несвоєчасного повернення) підписаного акту здачі-прийняття робіт (надання послуг) і відсутності письмової мотивованої відмови орендаря від підписання, такий акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) вважається визнаним орендарем, а послуга вважається прийнятою в повному обсязі, але це не звільняє орендаря від обов'язку повернути орендодавцю один підписаний примірник (оригінал) акту здачі-прийняття робіт (надання послуг).

Орендодавець за цим договором зобов'язаний вимагати від орендаря своєчасно сплачувати орендну плату за договором та інші платежі згідно умов даного договору, а в разі прострочки - сплати штрафних санкцій згідно умов договору (пп. 7.2.1 договору), орендар за цим договором зобов'язаний - своєчасно та в повному обсязі вносити орендні платежі (пп. 8.1.5 договору).

У п. 15.1 договору вказано, що він набирає чинності з моменту підписання та скріплення печатками сторін, діє з дати його укладення та до 31.10.2015 р. Умови цього договору зберігають силу протягом усього строку дії цього договору, а в частині грошових зобов'язань орендаря щодо сплати орендної плати та всіх інших зобов'язань по даному договору - до повного виконання зобов'язань.

Договір підписаний представниками сторін, скріплений відтисками їх печаток.

Сторонами підписано та скріплено печатками протокол погодження істотних умов договору оренди №311014-006К від 31.10.2014 р., згідно з яким орендодавець погодився передати орендарю в тимчасове платне користування будівельне та інше обладнання згідно цього протоколу та договору оренди обладнання №68406К від 31.10.2014 р., а саме: підйомник ножнічний Compact 12, інв. номер 07805, серійний №133460 в кількості 1 шт., одиниця обчислення строку оренди - місяць, ціна оренди одиниці обладнання за одиницю обчислення строку оренди - 11403,00 грн. з ПДВ, відновна вартість одиниці обладнання - 145594,94 грн. з ПДВ. У протоколі зазначено, що відповідно до умов договору орендар сплачує: попередню плату за оренду обладнання в розмірі 11767,90 грн., яку орендар зобов'язаний сплатити впродовж 1 дня з моменту укладення сторонами цього протоколу на підставі виставленого орендодавцем рахунку-фактури; у випадку передання обладнання в оренду на невизначений строк нарахування орендної плати відбувається за цінами, встановленими орендодавцем за добу, тиждень або місяць користування обладнанням, в залежності від строку фактичного користування. Остаточний розрахунок по орендній платі здійснюється за весь час фактичного користування обладнанням. У випадку передання обладнання в оренду на невизначений строк орендодавець має права у будь-який час вимагати від орендаря сплати орендної плати за час фактичного користування обладнанням на підставі виставленого рахунку-фактури протягом 1 банківського дня з моменту отримання орендарем відповідного рахунку.

Відповідно до акту прийому-передачі №011114-001К від 01.11.2014 р. на підставі договору оренди та зазначеного протоколу вищевказане обладнання передане орендодавцем орендарю (прийняв ОСОБА_2В.). Дата передачі в оренду - 01.11.2014 р., контрольна дата повернення - 01.12.2017 р. Акт підписаний представниками сторін, скріплений відтисками їх печаток.

Згідно з протоколом погодження істотних умов договору оренди №271114-003К від 27.11.2014 р. орендодавець погодився передати орендарю в тимчасове платне користування будівельне та інше обладнання згідно цього протоколу та договору оренди обладнання №68406К від 31.10.2014 р., а саме: підйомник ножнічний Compact 12, інв. номер 06155, серійний № СЕ119406133460 в кількості 1 шт., одиниця обчислення строку оренди - місяць, ціна оренди одиниці обладнання за одиницю обчислення строку оренди - 11403,00 грн. з ПДВ, відновна вартість одиниці обладнання - 482189,76 грн. з ПДВ. У протоколі зазначено, що відповідно до умов договору орендар сплачує: попередню плату за оренду обладнання в розмірі 5929,56 грн., яку орендар зобов'язаний сплатити впродовж 1 дня з моменту укладення сторонами цього протоколу на підставі виставленого орендодавцем рахунку-фактури; у випадку передання обладнання в оренду на невизначений строк нарахування орендної плати відбувається за цінами, встановленими орендодавцем за добу, тиждень або місяць користування обладнанням, в залежності від строку фактичного користування. Остаточний розрахунок по орендній платі здійснюється за весь час фактичного користування обладнанням. У випадку передання обладнання в оренду на невизначений строк орендодавець має права у будь-який час вимагати від орендаря сплати орендної плати за час фактичного користування обладнанням на підставі виставленого рахунку-фактури протягом 1 банківського дня з моменту отримання орендарем відповідного рахунку.

Відповідно до акту прийому-передачі №271114-008К від 27.11.2014 р. на підставі договору оренди та зазначеного протоколу вищевказане обладнання передане орендодавцем орендарю (прийняв ОСОБА_2В.). Дата передачі в оренду - 27.11.2014 р., контрольна дата повернення - 12.12.2017 р. Акт підписаний представниками сторін, скріплений відтисками їх печаток.

Позивачем було складено акти повернення: №220115-005К від 22.01.2015 р. щодо повернення підйомника ножнічного Compact 12, інв. номер 07805 та №19.0115-006К від 19.01.2015 р. щодо повернення підйомника ножнічного Compact 12, інв. номер 06155.

Відповідно до актів здачі-прийняття робіт (надання послуг): №301114-106К від 30.11.2014 р. щодо оренди підйомників ножнічних Compact 12, інв. номера 06155, 07805 за 27.11.2014-30.11.2014 та 01.11.2014-30.11.2014 відповідно, періоди - 0,133 та 1 місяць, на загальну суму 12919,60 грн. з ПДВ; №311214-095К від 31.12.2014 р. щодо оренди підйомників ножнічних Compact 12, інв. номера 06155 та 07805 за 01.12.2014-31.12.2014, період - місяць, на загальну суму 22806,00 грн. з ПДВ; №190115-005К від 10.01.2015 р. - щодо оренди підйомника ножнічного Compact 12, інв. номер 06155 за 03.01.2015-06.01.2015 (період - 0,129 місяця) та 08.01.2015-19.01.2015 (період - 0,355 місяця) на загальну суму 5519,05 грн. з ПДВ; №220115-005К від 22.01.2015 р. - щодо оренди підйомника ножнічного Compact 12, інв. номер 07805 за 03.01.2015-06.01.2015 (період - 0,129 місяця) та 08.01.2015-22.01.2015 (період - 0,484 місяця) на загальну суму 6990,03 грн. з ПДВ, орендна плата відповідача за обладнання по договору №68406К від 31.10.2014 р. склала всього 48234,68 грн.

Відповідачем було здійснено часткову оплату за оренду обладнання в сумі 32053,84 грн., що підтверджується виписками по рахунку за 07.11.2014 р. на суму 5701,50 грн., за 18.11.2014 р. на суму 5701,50 грн., за 28.11.2014 р. на суму 5929,56 грн., за 16.12.2014 р. на суму 9567,12 грн., за 18.12.2014 р. на суму 5154,16 грн.

У зв'язку з невиконанням відповідачем передбаченого договором обов'язку щодо внесення орендних платежів на підставі договору оренди обладнання №68406К від 31.10.2014 р. позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача 16180,84 грн. боргу.

Аналізуючи подані докази, оцінюючи їх у сукупності, суд до уваги бере таке.

Відповідно до ч. 2 п. 1 ст. 175 Господарського кодексу України майнові зобов'язання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України.

З положень ст. 509 ЦК України, ст. 173 ГК України вбачається, що господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, у тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Частиною 1 ст. 179 Господарського кодексу України визначено, що майново-господарські зобов'язання, які виникають між суб'єктами господарювання або між суб'єктами господарювання і не господарюючими суб'єктами - юридичними особами на підставі господарських договорів, є господарсько-договірними зобов'язаннями.

Згідно зі ст. 11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського кодексу України господарський договір є підставою виникнення господарських зобов'язань.

Нормами ст. 627 ЦК України встановлено свободу договору, тобто відповідно до ст. 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

З матеріалів справи убачається, що 31.10.2014 р. між ТОВ "Фортрент" та ТОВ "Будівельна монтажна компанія "АПК- Інжиніринг" укладено договір оренди обладнання, за умовами якого орендодавець передає, а орендар приймає в тимчасове оплатне користування будівельне та інше обладнання, яке є об'єктом власності орендодавця, та зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі вносити орендні платежі.

Відповідно до ст. 759 ЦК України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

За користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму (ст. 762 ЦК України).

Згідно з ч. 2 ст. 285 ГК України орендар зобов'язаний, зокрема, своєчасно і в повному обсязі сплачувати орендну плату.

Орендна плата - це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності. Строки внесення орендної плати визначаються в договорі (ч. ч. 1, 4 ст. 286 ГК України).

У п. 6.2 договору зазначено, що орендна плата нараховується в розмірі, встановленому орендодавцем за добу, тиждень або календарний місяць оренди одиниці обладнання, узгодженому та наведеному у відповідному протоколі до цього договору, з можливістю отримання орендарем за рішенням орендодавця відповідних знижок.

У протоколах погодження істотних умов договору оренди сторони погодили умови, зокрема, щодо розміру орендної плати.

Відповідно до п. 6.4 договору, якщо обладнання за цим договором було передано в оренду на невизначений строк згідно п. 4.3 даного договору, оплата орендної плати здійснюється згідно умов, вказаних у відповідному протоколі, але не пізніше 5 числа місяця, наступного за звітним. В будь-якому разі орендар зобов'язаний сплатити суму орендної плати за час фактичного користування обладнанням протягом 3 банківських днів з моменту отримання орендарем відповідної вимоги або рахунку-фактури від орендодавця, яку останній має право надіслати в будь-який час протягом всього строку оренди обладнання.

Згідно зі ст. ст. 525, 526 ЦК України, ст. 193 ГК України зобов'язання мають виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від виконання зобов'язань не допускається.

Відповідно до ст. 629 Цивільного кодексу України договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Згідно з ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Відповідно до ст. 612 Цивільного кодексу України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Як убачається з матеріалів справи, відповідач в порушення вищевказаних законодавчих норм та умов договору оренди свої зобов'язання щодо своєчасної та в повному обсязі оплати орендної плати не виконав. В результаті порушення договірних зобов'язань щодо сплати орендної плати у відповідача виникла заборгованість перед позивачем у розмірі 16180,84 грн.

Доказів про сплату заявленої до стягнення суми заборгованості та доказів, які би спростовували позовні вимоги, суду не подано.

Враховуючи вищенаведене, положення ст. 33 ГПК України, в силу яких кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, суд дійшов висновку, що позовні вимоги заявлені обґрунтовано, підтверджені належними доказами і підлягають задоволенню.

Відповідно ст. 49 Господарського процесуального кодексу України витрати по сплаті судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст. ст. 1, 2, 33, 43, 49, 82, 85, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

Позов товариства з обмеженою відповідальністю "Фортрент", с. Білогородка Києво-Святошинського району Київської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна монтажна компанія "АПК-Інжиніринг", м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області про стягнення 16180,84 грн. задоволити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна монтажна компанія "АПК-Інжиніринг", м. Кам'янець-Подільський, провулок Північний, буд 35, корп. А (код 39115592) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Фортрент", Київська область, Києво-Святошинський район, с. Білогородка, вул. Богатирська, буд. 2-А (код 32664239) 16180,84 грн. (шістнадцять тисяч сто вісімдесят грн. 84 коп.) заборгованості та 1600,00 грн. (одну тисячу шістсот грн. 00 коп.) витрат зі сплати судового збору.

Видати наказ.

Повне рішення складено 01.06.2017 р.

Суддя В.В. Виноградова

Віддрук. 3 прим.: 1 - до справи; 2 - позивачу (08140, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Білогородка, вул. Богатирська 2-А); 3 - відповідачу (32300, м. Кам'янець-Подільський, пров. Північний 35, корпус А). 3 - рек. з пов. про вруч.

Дата ухвалення рішення31.05.2017
Оприлюднено07.06.2017
Номер документу66862115
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/410/17

Рішення від 31.05.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Ухвала від 18.05.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Ухвала від 03.05.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні