Рішення
від 03.05.2007 по справі 11/79-1780
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/79-1780

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" травня 2007 р.Справа № 11/79-1780

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Сидорук А.М.             

Розглянув справу

за позовом: Прокурора Підволочиського району Тернопільської області в інтересах держави в особі Тернопільського обласного центру зайнятості, виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Підволочиського районного центру зайнятості, вул. Залізнична, 1, смт. Підволочиськ, Тернопільської області.

до відповідача: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка, с. Токи, Підволочиського району, Тернопільської області.

За участю представників сторін:

позивача: Могачевський М.П. –юрисконсульт.

відповідача:

прокурора: Шимків А.Р.

Суть справи: Прокурор Підволочиського району Тернопільської області звернувся в господарський суд Тернопільської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Тернопільського обласного центру зайнятості, виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Підволочиського районного центру зайнятості, вул. Залізнична, 1, смт. Підволочиськ, Тернопільської області про стягнення з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка, с. Токи, Підволочиського району, Тернопільської області 1860 грн. 00 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на випадок безробіття.

Відповідач відзиву на позов не подав, а тому  справа розглядається за наявними в ній матеріалами відповідно до ст. 75 ГПК України.

В розпочатому судовому засіданні представнику позивача та прокурору роз'яснено права і обов'язки сторін, передбачені ст.ст.20, 22, 29, 81-1 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши думку прокурора та пояснення представника позивача, судом встановлено наступне:

Відповідач по справі –Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка, с. Токи, Підволочиського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 03781895 –зареєстроване, як юридична особа Підволочиською районною державною адміністрацією Тернопільської області 07.08.1997р.

У відповідності до ст. 4 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" роботодавці, зокрема, юридичні особи набувають статусу платника страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття –з дня реєстрації в центрі зайнятості за місцем свого знаходження та відповідно до п.2 ст.35 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” зобов'язані своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

     Як вбачається з матеріалів справи, зокрема, з розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, наданою відповідачем до Підволочиського районного центру зайнятості по підсумках роботи за IV квартал 2003 рік, за відповідачем по зазначених внесках  станом на 01.01.2007р. рахується заборгованість в сумі 1860 грн. 00 коп.

       

         Відповідач на день розгляду справи доказів, які б свідчили про погашення заборгованості по збору на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття суду не надав.

        Таким чином, дослідивши усі обставини справи у їх сукупності, господарський суд вважає позовні вимоги Прокурора Підволочиського району Тернопільської області в інтересах держави в особі Тернопільського обласного центру зайнятості, виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Підволочиського районного центру зайнятості обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення.

Відповідно до ст.49 Господарського процесуального кодексу України судові витрати покладаються на відповідача.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.33,43,49,75,82,84,85 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

В И Р І Ш И В :

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка, с. Токи, Підволочиського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 03781895:

- на користь Підволочиського районного центру зайнятості, вул. Залізнична, 1, смт. Підволочиськ, Тернопільської області, ідентифікаційний код 21139601; р/р № 24030054700587 в Підволочиському відділенні АППБ «Аваль», МФО 338501 –1860 грн. 00 коп. недоїмки по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

- в доход державного бюджету України 102 грн. 00 коп. державного мита та 118 грн.00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

         3. Накази видати після набрання рішенням суду законної сили.

4. На рішення господарського суду, яке не набрало законної сили, сторони мають право подати апеляційну скаргу, а прокурор –апеляційне подання протягом десяти днів з дня його прийняття (підписання –17 травня 2007 року) через місцевий господарський суд.

 

Суддя                                                                                          А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення03.05.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу668638
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/79-1780

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 09.08.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Рішення від 03.05.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні