Ухвала
від 30.05.2017 по справі 168/348/17
СТАРОВИЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 168/348/17

Провадження № 1-кс/168/100/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 травня 2017 року смт. Стара Вижівка

слідчий суддя Старовижівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 , секретар с/з - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Стара Вижівка клопотання слідчого СВ Старовижівського відділення поліції Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області про надання згоди на проведення позапланової документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності,

В С Т А Н О В И В :

23 травня 2017 року слідчим СВ Старовижівського відділення поліції Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 було подано клопотання про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужбиу Волинській області з окремих питань фінансово-господарської діяльності Старовижівської ЦРЛ, юридична адреса: в смт. Стара Вижівка, вул. Шевченка, 6 код ЄДРПОУ - 01983068 за період з 14 вересня 2016 року по 15 січня 2017 року.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що14 вересня 2016 року ТзОВ «ЕКС» ЛТД, в особі директора ОСОБА_4 та головним лікарем Старовижівської центральної лікарні ОСОБА_5 укладено договір підряду щодо проведення реконструкції шатрової покрівлі центральної районної лікарні. Роботи з реконструкції даху проводились із залученням місцевих жителів без належного оформлення трудових відносин та належної оплати праці. Окрім того, посадовими особами ТзОВ «ЕКС» ЛТД придбано без відповідних дозвільних документів лісопродукцію у жителів Ратнівського району, яка була використана для реконструкції шатрової покрівлі. Однак, за документацією придбана у одного з лісогосподарських підприємств області, що є підставою вважати такі документи фіктивними. На підставі поданих ТзОВ «ЕКС» ЛТД документів на придбання лісопродукції та актів виконаних робіт Старовижівської ЦРЛ був проведений перерахунок коштів в сумі 126 (сто двадцять шість) тисяч 614 (шістсот чотирнадцять) гривень.

За даним фактом 29 грудня 2016 рокувнесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016031110000075 і розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Слідчий, зметою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування в даному кримінальному провадженні просить надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізіїпрацівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області з окремих питань фінансово-господарської діяльності Старовижівської ЦРЛ у термін 15 робочих днів, починаючи з 19 червня 2017 року.

Відповідно до частини 4статті 107 КПК України, оскільки судове провадження здійснюється за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Ознайомившись з матеріалами кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання слідчого про повернення клопотання про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії підлягає задоволенню.

Згідно з пунктом 5 частини 2 статті 40 КПК України, слідчий уповноважений звертатися за погодженням із прокурором до слідчого судді з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій.

Відповідно до частини 2 статті 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно з вимогами статті 132 КПК України, під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження слідчий суддя зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні; виконати завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Статтею 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» від 26 січня 1993 року № 2939-XII визначено, що позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Орган або особа, що ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Статтями 4, 5 зазначеного закону визначено, що інспектування здійснюється органом державного фінансового контролю у формі ревізії та полягає у документальній і фактичній перевірці певного комплексу або окремих питань фінансово-господарської діяльності підконтрольної установи, яка повинна забезпечувати виявлення наявних фактів порушення законодавства, встановлення винних у їх допущенні посадових і матеріально відповідальних осіб. Результати ревізії викладаються в акті. Перевірка державних закупівель полягає у документальному та фактичному аналізі дотримання підконтрольними установами законодавства про державні закупівлі та проводиться органом державного фінансового контролю на всіх стадіях державних закупівель. Результати перевірки державних закупівель викладаються в акті.

Стаття 8 закону визначає основні функції органу державного фінансового контролю, серед яких здійснення державного фінансового контролю та контролю за виконанням функцій з управління об`єктами державної власності та цільовим і ефективним використанням коштів державного і місцевих бюджетів.

На підставі викладеного, та враховуючи ту обставину, що іншої можливості здобути необхідну інформацію, окрім як проведення позапланової ревізії, чинним законодавством не передбачено, слідчий суддяприходить до висновку про наявність обґрунтованих підстав для надання дозволу для проведення позапланової виїзної ревізії працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області з окремих питань фінансово-господарської діяльності Старовижівської ЦРЛ, а тому клопотання про надання дозволу для проведення позапланової виїзної ревізії підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 40, 93, 132, 159-166, 309 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення у кримінальному провадженні №42016031110000075документальної позапланової ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Старовижівської центральної районної лікарні Волинської області, юридична адреса: смт. Стара Вижівка, вул. Шевченка, 6 код ЄДРПОУ 01983068, за період з 14 вересня 2016 року по 15 січня 2017 року, проведення якої доручити Управлінню Західного офісу Держаудитслужбиу Волинській області, юридична адреса: 43005, м. Луцьк, вул. Грушевського, 3а.

Проведення документальної позапланової ревізії здійснити протягом 15 робочих днів, починаючи з 19 червня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66867762
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання згоди на проведення позапланової документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —168/348/17

Ухвала від 30.05.2017

Кримінальне

Старовижівський районний суд Волинської області

Назарук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні