Ухвала
від 26.05.2017 по справі 757/28864/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28864/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 травня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах п`ятого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України юриста 1 класу ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах п`ятого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України юрист 1 класу ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016000000003789 від 07.12.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором першого відділу процесуального керівництва управління процеуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку за місцем розташування земельної ділянки де відбувається незаконний видобуток напівдорогоцінного каміння за кадастровим номером 1821155100:05:003:0015, за адресою: Житомирська область, Хорошівський (Володарсько Волинський) район смт. Хорошів (смт. Воодарськ Волинський), яка на праві власності належить ПАТ «Кварцсамоцвіти»

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що посадові особи ПАТ «Кварцсамоцвіти» (надалі ПАТ), а саме: голова правління ОСОБА_5 , головний інженер ОСОБА_6 , головний бухгалтер ОСОБА_7 маючи відповідні адміністративно розпорядчі функції та пов`язані з цим можливості, залучивши до протиправної діяльності інших працівників ПАТ, а саме ОСОБА_8 та приватного підприємця ОСОБА_9 разом із невстановленими співробітниками ГУ Національної поліції та ДФС у Житомирській області, організували на шахтах ПАТ (код ЄДРПОУ 05396155), незаконний видобуток напівдорогоцінного каміння топазу та берилу.

Для видобутку напівдорогоцінного каміння ОСОБА_6 спільно з ОСОБА_8 за вказівкою ОСОБА_5 , здійснили підбір осіб з числа працівників ПАТ та проводять у шахтах підприємства незаконний видобуток топазу та берилу без оформлення відповідних дозвільних документів. При цьому видобуток здійснюється способами та методами, що можуть призвести до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Так, для збуту напівдорогоцінного каміння організатори злочинної діяльності залучили приватного підприємця ОСОБА_9 , який реалізовує його на ювелірні заводи Київської області. Після чого, отримані кошти ОСОБА_9 передає ОСОБА_5 , який розподіляє їх між учасниками протиправної діяльності.

З метою збирання доказів у кримінальному провадженні, упередження їх знищення або перетворення, встановлення всіх осіб, які причетні до вчинення даного кримінального правопорушення, викриття ролі кожного учасника злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів, на даному етапі досудового розслідування існує об`єктивна необхідність у проведенні обшуку за місцем розташування земельної ділянки де відбувається незаконний видобуток напівдорогоцінного каміння за кадастровим номером 1821155100:05:003:0015, за адресою: Житомирська область, Хорошівський (Володарсько Волинський) район смт. Хорошів (смт. Воодарськ Волинський), з метою відшукання речей та документів ПАТ «Кварцсамоцвіти» та вищевказаних осіб щодо діяльності пов`язаної із обробкою, видобутком та продажем напівдорогоцінного та дорогоцінного каміння, за період з 01.01.2014 по теперішній час.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за місцем розташування земельної ділянки де відбувається незаконний видобуток напівдорогоцінного каміння за кадастровим номером 1821155100:05:003:0015, за адресою: Житомирська область, Хорошівський (Володарсько Волинський) район смт. Хорошів (смт. Воодарськ Волинський), на праві власності зареєстрована за ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Враховуючи наведене є об`єктивні підстави вважати, що необхідні для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження вищевказані документи та речі, що мають значення доказів у кримінальному провадженні, можуть зберігатись за місцем розташування земельної ділянки де відбувається незаконний видобуток напівдорогоцінного каміння за кадастровим номером 1821155100:05:003:0015, за адресою: Житомирська область, Хорошівський (Володарсько Волинський) район смт. Хорошів (смт. Воодарськ Волинський).

З урахуванням викладеного, проведення інших, ніж обшук, слідчих дій з метою виявлення та фіксації зазначених доказів є неможливим, оскільки може призвести до знищення таких доказів, не дає можливості слідству здійснювати реальний пошук записів про фактичних організаторів та виконавців злочинних дій.

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки обставини викладені в клопотанні знайшли своє підтвердження в наданих матеріалах.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159,162,163, 234, 235, ст. 309, 372 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , та групі слідчих у справі на проведення обшуку, за участі спеціаліста, за місцем розташування земельної ділянки де відбувається незаконний видобуток напівдорогоцінного каміння за кадастровим номером 1821155100:05:003:0015, за адресою: Житомирська область, Хорошівський (Володарсько Волинський) район смт. Хорошів (смт. Воодарськ Волинський), яка на праві власності належить ПАТ «Кварцсамоцвіти», з метою відшукання речей та документів ПАТ «Кварцсамоцвіти» та вищевказаних осіб щодо діяльності пов`язаної із обробкою, видобутком та продажем напівдорогоцінного та дорогоцінного каміння, за період з 01.01.2014 по теперішній час, у тому числі:

- устаткування з його первинної переробки;

- договорів, додатків до договорів, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, виконаних робіт, наданих послуг, платіжних доручень до договорів, видаткових та податкових накладних, доручень, переписки між учасниками кримінального правопорушення.

- інформації, яка міститься на матеріальних носіях, а саме: комп`ютерна техніка, флеш-накопичувачі, магнітні та електронні, цифрові носії інформації, засоби зв`язку, мобільні телефони, в яких можуть міститись відомості про фактичних організаторів та виконавців злочинних дій.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 справа № 757/28864/17-к

Примірник №2 слідчий ОСОБА_3 .

Копія ухвали ПАТ «Кварцсамоцвіти»

Виконавець ОСОБА_1 . 26.05.2017

Дата ухвалення рішення26.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66869043
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/28864/17-к

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні