Ухвала
від 01.06.2017 по справі 161/8566/17
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/8566/17

Провадження № 1-кс/161/3983/17

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

м. Луцьк 01 червня 2017 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання у кримінальному провадженні № 32016030000000053 від 02 серпня 2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.3 ст.212 КК України, прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, мотивуючи його тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні №32016030000000053 від 02.08.2016 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ч.3 ст.212 КК України.

Окрім того, прокурор ОСОБА_3 зазначив, що групою жителів прикордонного району Волинської області організовано схему незаконного переміщення через державний кордон України високоліквідних товарно-матеріальних цінностей без сплати відповідних митних та податкових платежів, що в період 2017 року призвело до ухилення від сплати митних платежів та податку на додану вартість в загальній сумі 5,44 млн. грн.

Разом з тим, прокурор зазначив, що з матеріалів кримінального провадження встановлено, що гр. ОСОБА_4 та ОСОБА_5 систематично здійснюють придбання на території України фальсифікованих тютюнових виробів, з метою подальшого переміщення тютюнових виробів поза митним контролем на територію Республіки Польща, використовуючи для цього транспортні засоби, які спеціально обладнанні сховищами для приховування перевезення тютюнових виробів в конструкції транспортного засобу. Накопичення та зберігання незаконно виготовлених тютюнових виробів здійснюється в складському приміщенні за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки, на якій розміщене складське приміщення № 0720582002:01:001:0145).

Із врахуванням вищевикладеного, керуючись ст.ст.36, 234 КПК України, прокурор ОСОБА_3 , просив суд:

Надати прокурору відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_3 або слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №32016030000000053 або за його дорученням відповідному оперативному підрозділу дозвіл на проведення обшуку складських та підсобних приміщень за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки, на якій розміщене складське приміщення 0720582002:01:001:0145 та належить ОСОБА_6 ) з метою відшукання та вилучення товарно-матеріальних цінностей незаконно ввезених на територію України, незаконно виготовлених підакцизних товарів та обладнання для їх виробництва, коштів отриманих злочинним шляхом, чорнових записів в яких відображені записи про товар, який ввозився з-за кордону та осіб причетних до даної незаконної діяльності, комп`ютерної техніки на якій виготовляються документи на вищевказаний товар, а також інших речей та предметів, що мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав та зазначив, що є вагомі підстави для задоволення клопотання, оскільки отримання дозволу на проведення обшуку є необхідною слідчою дією для встановлення об`єктивної істини у даному кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора ОСОБА_3 , дослідивши клопотання та подані докази, встановив наступні обставини та прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ст.64 Конституції України конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Згідно ст. 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла чи іншого володіння особи. Згідно із цією статтею не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ст. 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року встановлює, що кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявності достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, знаходять в зазначеному клопотання володінні.

Зважаючи, що стороною обвинувачення не доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, крім того, прокурор в рамках одного і того ж кримінального провадження, яке зареєстровано в Єдиному Реєстрі Досудових Розслідувань з 02 серпня 2016 року і до цього часу нікому не оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, звернувся до слідчого судді з рядом клопотань про надання дозволу на проведення обшуку одних і тих же речей та документів в різних місцях, тому суд приходить до висновку, що в задоволенні даного клопотання, слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 234 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку складських та підсобних приміщень за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки, на якій розміщене складське приміщення 0720582002:01:001:0145 та належить ОСОБА_6 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення01.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66878410
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/8566/17

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковальчук В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні