Ухвала
від 02.06.2017 по справі 569/8430/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8430/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 червня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , яке погоджено з прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старший лейтенант поліції ОСОБА_2 , за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації ОК «Житлово- будівельний кооператив «Рівбуд» (ЄДРПОУ 37532058) квартирі №27, що по вул. Академіка С. Дем`янчука, 1А в м. Рівне (відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна право власності на квартиру АДРЕСА_1 зареєстроване за КП «ОЗОН») з метою виявлення комп`ютерної та оргтехніки, електронних пристроїв, електронних носіїв інформації, документів та чорнових записів щодо будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та АДРЕСА_2 (друга черга МКР МЖК), грошових коштів здобутих злочинним шляхом.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016180010004797 від 11.07.2016 за фактом службового підроблення, самовільного будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ- черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК), порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов`язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров`ю потерпілого за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 275 КК України.

Короткий виклад обставин кримінального правопорушення 11 липня 2016 року до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали від УЗЕ в Рівненській області за фактом самовільного будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК).

19.07.2016 до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали від УЗЕ в Рівненській області за фактом складання, видачею службовою особою ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" завідомо неправдивих офіційних документів, а саме декларації про початок виконання будівельних робіт багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК).

19.07.2016 до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали від УЗЕ в Рівненській області за фактом порушення під час проектування чи будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК).правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов`язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров`ю потерпілого

Правова кваліфікація кримінального правопорушення самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику, порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов`язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров`ю потерпілого , складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, передбачені ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 275, ч. 1 ст 366 КК України.

Підстави для обшуку є достатня інформація про те, що за місцем реєстрації ОК «Житлово-будівельний кооператив «Рівбуд» (ЄДРПОУ 37532058), а саме: м. Рівне, вул. Академіка с. Дем`янчука, 1А, кв.27, наявна комп`ютерна та оргтехніка, електронні пристрої, електронні носії інформації, документи та чорнові записи щодо будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК), грошові кошти здобуті злочинним шляхом. В ході досудового розслідування допитний як свідок старший о/у УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_4 , який дав показання в працівників УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ НП України на виконанні знаходиться доручення слідчого СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_5 по кримінальному провадженні внесеного до ЄРДР за №12016180010004797 від 11.07.2016 за ознаками злочинів передбачених ч. 3 ст. 197- 1, ч.1 ст.366, ч.1 ст.275 КК України.

В ході виконання вказаного вище доручення встановлені місця, де можуть знаходитися документи первинного бухгалтерського обліку, проектні та дозвільні документи щодо проведення будівельних робіт ТОВ «Рівненський молодіжний житловий комплекс», в тому числі чорнові записи, під час будівництва багатоквартирного житлового будинку (будівельний №8) II черга в районі вулиць Гагаріна та Струтинської в м. Рівне (друга черга (МКР МЖК).

Так, згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань встановлено, що директором та засновником ТОВ «Рівненський молодіжний житловий комплекс», ЄДРПОУ 13988757, являється ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 .

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань встановлено, що директором ТОВ «Агротехноекобуд», ЄДРПОУ 39238187, місце реєстрації: м. Рівне, вул. Академіка Є. Демянчука, 1А, являється ОСОБА_7 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 , засновники - КП «ОЗОН», ЄДРПОУ 32936516, місце реєстрації: смт. Рожнятів, площа Єдності, 7, Рожнятівського району, Івано-Франківської області та OK «Житлово-будівельний кооператив « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ 37532058, місце реєстрації: м. Рівне, вул. Академіка Є. Демянчука, 1 А. Таким чином, за адресою: АДРЕСА_5 (власник квартири КП «ОЗОН», ЄДРПОУ 32936516) можуть зберігаються предмети (комп`ютерна техніка, носії інформації) та документи (акти виконаних робіт, договори, накладні на будматеріали, платіжні документи, чорнова бухгалтерія), які мають значення для кримінального провадження.

Обшук необхідний з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Житло чи інше володіння особи, або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку АДРЕСА_5 .

Особа, якій належить житло чи інше володіння, та особа у фактичному володінні якої воно знаходиться відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна право власності на квартиру АДРЕСА_1 зареєстроване за КП «ОЗОН».

Речі, документи або осіб, яких планується відшукати комп`ютерна та оргтехніка, електронні пристрої, електронні носії інформації, документи та чорнові записи щодо будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та АДРЕСА_2 (друга черга МКР МЖК), грошові кошти здобуті злочинним шляхом.

Покликаючись на викладені обставини, слідчий просить клопотання задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на поведення обшуку за місцем реєстрації ОК «Житлово- будівельний кооператив «Рівбуд» (ЄДРПОУ 37532058) квартирі №27, що по вул. Академіка С. Дем`янчука, 1А в м. Рівне (відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна право власності на квартиру АДРЕСА_1 зареєстроване за КП «ОЗОН») з метою виявлення комп`ютерної та оргтехніки, електронних пристроїв, електронних носіїв інформації, документів та чорнових записів щодо будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК), грошових коштів здобутих злочинним шляхом.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.223, 234 - 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації ОК «Житлово- будівельний кооператив «Рівбуд» (ЄДРПОУ 37532058) квартирі №27, що по вул. Академіка С. Дем`янчука, 1А в м. Рівне (відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна право власності на квартиру АДРЕСА_1 зареєстроване за КП «ОЗОН») з метою виявлення комп`ютерної та оргтехніки, електронних пристроїв, електронних носіїв інформації, документів та чорнових записів щодо будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК), грошових коштів здобутих злочинним шляхом

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66881557
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/8430/17

Ухвала від 02.06.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні