Ухвала
від 25.05.2017 по справі 466/9226/16-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 466/9226/16-к Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1

Провадження № 11-сс/783/408/17 Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

про відмову у відкритті провадження

25 травня 2017 року суддя судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Львівської області ОСОБА_2 , вирішуючи питання прийняття апеляційної скарги директора ТОВ «Будсервісзахід БК» ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 02 листопада 2016 року,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 02 листопада 2016 року клопотання слідчого військової прокуратури Львівського гарнізону ОСОБА_4 задоволено; надано дозвіл на проведення позапланової документальної перевірки, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених законом податків та зборів, а також дотримання податкового, валютного та іншого законодавства ТОВ «Будсервісзахід БК» (код ЄДРПОУ 39226098), юридична адреса: м. Київ, вул. Бальзака Оноре де, 12 офіс 3, за період з 01.03.15 по даний час; у ході податкової перевірки за необхідності провести зустрічні перевірки з контрагентами «Будсервісзахід БК» (код ЄДРПОУ 39226098); проведення позапланової документальної перевірки доручено працівникам ГУ ДФС у м. Києві.

На дану ухвалу директор ТОВ «Будсервісзахід БК» ОСОБА_3 подав апеляційну скаргу, у якій просить скасувати вищенаведену ухвалу та постановити нову, якою в задоволенні клопотання слідчого військової прокуратури Львівського гарнізону ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ТОВ «Будсервісзахід БК» відмовити.

Перевіривши доводи апеляційної скарги, апеляційний суд вважає, що у відкритті апеляційного провадження необхідно відмовити за наступних підстав.

Відповідно до приписів ст. 309 КПК України, під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про: 1) відмову у наданні дозволу на затримання; 2) застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або відмову в його застосуванні; 3) продовження строку тримання під вартою або відмову в його продовженні; 4) застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або відмову в його застосуванні; 5) продовження строку домашнього арешту або відмову в його продовженні; 6) поміщення особи в приймальник-розподільник для дітей або відмову в такому поміщенні; 7) продовження строку тримання особи в приймальнику-розподільнику для дітей або відмову в його продовженні; 8) направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи або відмову у такому направленні; 9) арешт майна або відмову у ньому; 10) тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність; 11) відсторонення від посади або відмову у ньому.

Під час досудового розслідування також можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про відмову у задоволенні скарги на постанову про закриття кримінального провадження, повернення скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора або відмову у відкритті провадження по ній.

Скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Отже, зазначена норма закону не передбачає права на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді про проведення позапланової документальної перевірки, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених законом податків та зборів, а також дотримання податкового, валютного та іншого законодавства ТОВ «Будсервісзахід БК» (код ЄДРПОУ 39226098), юридична адреса: м. Київ, вул. Бальзака Оноре де, 12 офіс 3, за період з 01.03.15 по даний час.

Таким чином, діюче кримінально-процесуальне законодавство не передбачає права на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства.

Тому, згідно вимог ч.4 ст. 399 КПК України, суд дійшов переконання, що необхідно відмовити у відкритті провадження, оскільки апеляційна скарга директора ТОВ «Будсервісзахід БК» ОСОБА_3 подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 309, 392, 399, 419, 422 КПК України,

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою директора ТОВ «Будсервісзахід БК» ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 02 листопада 2016 року.

Копію даної ухвали разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами невідкладно надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу.

Суддя Апеляційного суду ОСОБА_2

Львівської області

Дата ухвалення рішення25.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66888214
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —466/9226/16-к

Ухвала від 25.05.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Маліновська-Микич О. В.

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Зима І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні