Ухвала
від 01.06.2017 по справі 202/3696/17
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3696/17

Провадження № 1-кс/202/1085/2017

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

01 червня 2017 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Слюсар Л.П.,

за участю секретаря судового засідання Дмитрієва Р.С.,

слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_1,

розглянувши клопотання слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_1, погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Індустріального ВП ДВП ГУНП у Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16 травня 2017 року за № 12017040660000972, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи за сприянням службових осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області здійснили та продовжують здійснювати експорт соняшникової олії, інших продуктів переробки соняшника, використовуючи реквізити ТОВ ЛОДЖИНПЛЮС (код 40615720), ТОВ Канкар (код 40165600), інших підприємств, які створені для прикриття незаконної діяльності, шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема, для отримання відомостей, які становлять охоронювану законом таємницю, і які є необхідними для встановлення обставин, значимих для кримінального провадження, які полягають у встановленні чи спростуванні фактів фінансово-господарських взаємовідносин вказаних підприємств, є потреба у дослідженні та приєднанні до матеріалів кримінального провадження документів, які знаходяться у безпосередньому володінні службових осіб Херсонської митниці ДФС, за адресою: м. Херсон, вул. Гоголя, буд. 13.

31 травня 2017 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_1, погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку).

Дане клопотання, згідно з протоколом автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 31 травня 2017 року.

Слідчий у вищезазначеному клопотанні просив: тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) на Херсонській митниці ДФС, за адресою: м. Херсон, вул. Гоголя, буд. 13, а саме: документів по митному оформленню операцій в режимі експорт ТОВ Лорента (код ЄДРПОУ 40997945), ТОВ Спец Юг Сервіс (код 30976473) з усіма додатками до вантажно-митних декларацій, а також документи необхідні для оформлення товарів і транспортних засобів у митний режим експорту: платіжні доручення про оплату митних платежі; платіжні доручення, що підтверджують оплату за послуги митного термінала; необхідні дозвільні документи (сертифікати якості, фітосанітарний, екологічний сертифікат, висновок експерта гемолога, і т.д.); контракти, специфікації, угоди, додаткові угоди; оригінали інвойсів; сертифікати походження (СТ-1, якщо вироблено в Україні); картки акредитації (обліку) у митному органі; довідки про декларування валютних цінностей; книжки МДП; транспортні накладні CMR (AWB, Ж/Д накладні, коносаменти); паспорти водіїв; технічні паспорти транспортних засобів; договори на декларування товарів при залученні до митного оформлення брокерських організацій; всі ВМД з усіма додатками по всім проведеним експортним операціям за усіма договорами комісії, ТОВ Лорента (код ЄДРПОУ 40997945), ТОВ Спец Юг Сервіс (код 30976473). У випадку об'єктивних причин не видачі оригіналів вищевказаних документів, зобов'язати підприємство надати належно засвідчені копії вищевказаних документів.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає частковому задоволенню у частині надання тимчасового доступу до вказаних документів, оскільки для з'ясування всіх обставин кримінального провадження, необхідні копії документів, що знаходяться у Херсонської митниці ДФС, за адресою: м. Херсон, вул. Гоголя, буд. 13.

Клопотання слідчого в частині надання дозволу на вилучення (виїмку) оригіналів документів, які містять охоронювану законом таємницю, задоволенню не підлягає, оскільки слідчим у своєму клопотанні не наведено обґрунтування необхідності вилучення оригіналів даних документів.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_1, погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) - задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3, слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4, т.в.о. старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_1, слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5, старшому оперуповноваженому ОВС Управління власної безпеки ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_6, або співробітникам Управління захисту економіки в Дніпропетровській області ДЗЄ Національної поліції України, що користуються повноваженнями слідчого, за дорученням у порядку ст.ст. 40, 41 КПК України , дозвіл на тимчасовий доступ (ознайомлення та отримання належно завірених копій) до речей і документів на Херсонській митниці ДФС за адресою: м. Херсон, вул. Гоголя, буд. 13, а саме: документів по митному оформленню операцій в режимі експорт ТОВ Лорента (код ЄДРПОУ 40997945), ТОВ Спец Юг Сервіс (код 30976473) з усіма додатками до вантажно-митних декларацій, а також документи необхідні для оформлення товарів і транспортних засобів у митний режим експорту: платіжні доручення про оплату митних платежі; платіжні доручення, що підтверджують оплату за послуги митного термінала; необхідні дозвільні документи (сертифікати якості, фітосанітарний, екологічний сертифікат, висновок експерта гемолога, і т.д.); контракти, специфікації, угоди, додаткові угоди; оригінали інвойсів; сертифікати походження (СТ-1, якщо вироблено в Україні); картки акредитації (обліку) у митному органі; довідки про декларування валютних цінностей; книжки МДП; транспортні накладні CMR (AWB, Ж/Д накладні, коносаменти); паспорти водіїв; технічні паспорти транспортних засобів; договори на декларування товарів при залученні до митного оформлення брокерських організацій; всі ВМД з усіма додатками по всім проведеним експортним операціям за усіма договорами комісії, ТОВ Лорента (код ЄДРПОУ 40997945), ТОВ Спец Юг Сервіс (код 30976473).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк виконання ухвали до 30 червня 2017 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Л.П. Слюсар

Дата ухвалення рішення01.06.2017
Оприлюднено07.06.2017
Номер документу66892035
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку

Судовий реєстр по справі —202/3696/17

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні