Ухвала
від 01.06.2017 по справі 161/8366/17
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/8366/17

Провадження № 1-кс/161/3931/17

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Луцьк 01 червня 2017 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Волинській області капітана поліції ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42017030000000088 від 21 березня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СУ ГУНП у Волинській області капітан поліції ОСОБА_4 за погодженням із прокурором прокуратури Волинської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю мотивуючи його тим, що службові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за попередньою змовою із службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 зловживаючи своїм службовим становищем здійснюють реалізацію через систему закупівель за державні кошти фальсифікованих лікарських засобів у закладах охорони здоров`я області та через роздрібну реалізацію через мережу аптек, в наслідок чого державним інтересам заподіяно тяжких наслідків, відомості про що були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017030000000088 від 21 березня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Окрім того, слідчий ОСОБА_4 зазначив, що що ті ж службові особи я засновниками ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Також було встановлено, що у фiлiї - Волинського обласного управління публічного акціонерного товариства " ІНФОРМАЦІЯ_4 " наявний рахунокТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), № НОМЕР_2 .

В зв`язку з цими обставинами слідчий, керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159, 160, 162 КПК України, просив суд:

1. Надати старшому слідчому СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 ,а за його дорученням - іншому слідчому чи працівнику оперативного підрозділу тимчасовий доступ до документів які становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні фiлiї - Волинського обласного управлiння публічного акцiонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення (здійснити виїмку) в цій банківській установі щодо наступного клієнта банку ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по рахунку № НОМЕР_2 , наступних завірених копій:

- документів банківських (юридичних) справ, на підставі яких відкрито рахунок № НОМЕР_2 ;

- паспортів, доручень, інших документів, які надавались банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних) рахунку № НОМЕР_2 ;

- платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку № НОМЕР_2 , які належать ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з 10.04.2015 по даний час;

- заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів, на підставі яких здійснено зняття чи перерахунок коштів з рахунку № НОМЕР_2 , які належать ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з 10.04.2015 по даний час;

- роздруківки на магнітному та на паперовому носії інформації про рух грошових коштів з повною розшифровкою всіх кредитових і дебетових перерахувань із зазначенням реквізитів учасників фінансової операції, МФО банків, реквізитів платіжних документів і призначення платежу по поточному рахунку ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), № НОМЕР_2 з 10.04.2015 по даний час;

- розрахункових документів, що відображають надходження і витрату коштів по рахунку ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), № НОМЕР_2 з 10.04.2015 по даний час.

2. Розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що виклик особи у володінні якої знаходяться перелічені документи може призвести до повідомлення зацікавлених осіб, які вчинили кримінальне правопорушення. Таке повідомлення, в свою чергу, призведе до підміни, зміни чи знищення документів, вказаних у клопотанні.

В судовому засідання прокурор ОСОБА_3 та слідчий ОСОБА_4 клопотання підтримали з підстав зазначених в ньому, а також пояснили, що запитувана інформація має суттєве значення для вищевказаного кримінального правопорушення та відповідні документи можуть бути використані як докази обставин вчинення розслідуваного кримінального правопорушення, які довести іншим шляхом неможливо.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_4 , дослідивши клопотання та подані докази, з`ясувавши думку прокурора ОСОБА_3 прийшов до наступних висновків.

Суд, встановив, що всупереч ст.5 ст.132 КПК України, слідчим під час розгляду питання про проведення слідчої дії не подано доказів про обставини, на які він посилається, якими можуть бути протоколи допитів свідків, результати проведення слідчих дій, які оформлені у формі протоколів та інші відповідно докази до ст.84 КПК України.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора.

Таким чином, враховуючи те, що прокурором та слідчим не обґрунтовано реальні підстави проведення заходів забезпечення кримінального провадження, які б підтверджувалися доказами, доданими до матеріалів клопотання, тому в задоволенні клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 159, 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області капітана поліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні фiлiї - Волинського обласного управлiння публічного акцiонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », юридична адреса: АДРЕСА_1 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення01.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу66913379
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/8366/17

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковальчук В. О.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковальчук В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні