Ухвала
від 26.05.2017 по справі 757/29058/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/29058/17-к

У Х В А Л А

26 травня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалий В.В., при секретарі Кирилюк Н.С., за участю слідчого Маркова О.О., розглянувши в засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання заступника начальника другого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Литвинюка О.В., про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

Заступник начальника другого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Литвинюк О.В., за погодженням прокурора відділу Генеральної прокуратури України Саєнка С.В. звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які зберігаються в АБ Південний (МФО 328209), яке розташоване за адресою:65059, м. Одеса,вул. Краснова, 6/1.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження, вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015160020000233 від 06.10.2015 за фактом службового підроблення службовими особами ПАТ Державна продовольчо-зернова корпорація України , якими внесено недостовірні відомості до заявки на витрату коштів, на підставі яких здійснено повторну оплату ТОВ Улюс раніше поставленого товару за договором ОДН 085-Я-С від 13.06.2014 та привласнення цих коштів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

В засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідно з ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, конфіденційна інформація, яка містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження документів, фактичні дані яких можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання заступника начальника другого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Литвинюка О.В., про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника другого відділу з розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Литвинюку О.В., старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Маркову О.О. з правом передоручення іншому оперативному підрозділу в порядку ст. 40 КПК України, на тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом банківську таємницю, та знаходяться у володінні АБ Південний (МФО 328209), яке розташоване за адресою:65059, м. Одеса,вул. Краснова, 6/1, із можливістю вилучення документів, а саме:

- документів юридичної справи ТОВ Улюс (ЄДРПОУ 20940780) щодо відкриття рахунку №26009302397501, у тому числі анкети, реєстраційні документи підприємства, заяви на відкриття рахунку, договори про розрахунково-касове обслуговування, документи щодо закриття рахунку, копії документів службових осіб, засновників чи інших документи (довіреності) осіб, які відкривали рахунок та мали повноваження щодо розпорядження коштами на ньому (право підпису);

- оригіналів карток зі зразками підписів службових осіб та печатки ТОВ Улюс (ЄДРПОУ 20940780);

- виписки руху коштів на рахунку №26009302397501, відкритому ТОВ Улюс (ЄДРПОУ 20940780) за період 2014 року і до цього часу, з обов'язковим зазначенням дат, часу та сум здійснення платежів чи перерахувань, валюти та даних про банківські установи та їх рахунки, на які та з яких перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, місцезнаходження, номерів рахунків, на які перераховані грошові кошти (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов'язково вказати повний шлях проходження грошових коштів), з наданням інформації в електронному (у форматі електронного файлу .xls ) та паперовому вигляді;

- оригіналів документів, що стали підставою для перерахування грошових коштів з рахунку вказаного підприємства іншим суб'єктам господарювання та установам у період за 2014 рік і до моменту закриття рахунку;

- оригіналів документів про зняття готівки з рахунку ТОВ Улюс №26009302397501.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.В. Підпалий

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження

№ 757/29058/17-к

Другий примірник оригіналу наданий слідчому Маркову О.О.

Копія - АБ Південний

Слідчий суддя В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення26.05.2017
Оприлюднено08.06.2017
Номер документу66916391
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/29058/17-к

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні