Ухвала
від 29.05.2017 по справі 757/28720/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28720/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 травня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І., при секретарі Мудрак О.Р., за участі слідчого Загуменного К.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції Загуменного К.О. про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві старший лейтенант податкової міліції Загуменний К.О., розглянувши матеріали кримінального провадження № 32015100060000246 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 Станковим О.П. про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання обґрунтовано наступними обставинами.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий вказує, що в ході досудового розслідування, зокрема, встановлено, що невстановлені особи створили ПП Софіт СКС (код 39754318), ПП Софіт СТС (код 39754171) та ПП ЛЗА Пром (код 39687084), які після створення використовувались для прикриття незаконної діяльності, що виразилась у наданні підприємствам реального сектору економіки незаконних та протиправних послуг із мінімізації податкових зобов'язань.

При розслідуванні даного кримінального правопорушення виникла необхідність у встановленні та перевірці факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності ПП Софіт СКС (код 39754318) та ПП Софіт СТС (код 39754171) з метою встановлення можливих фактів заниження обсягів операцій, проведення розрахунків або вчинення безтоварних операцій, здійснення незаконної діяльності, ухилення від сплати податків та зборів службовими особами підприємства, які використовують реквізити зазначеного підприємства в ході провадження діяльності направленої на ухилення від сплати податків та легалізації коштів отриманих злочинним шляхом, фактів незаконного виводу готівкових коштів з розрахункових рахунків підконтрольних осіб та підприємств, які не мали мети використання рахунків, у зв'язку з чим виникла необхідність здійснення тимчасового доступу (здійснення їх виїмки) до документів реєстраційних справ ПП Софіт СКС (код 39754318) та ПП Софіт СТС (код 39754171), що перебувають у володінні відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

Документи, що знаходяться в реєстраційних справах зазначених підприємств, містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, а саме, завдяки ним можливо буде встановити осіб, причетних до скоєння даного злочину, осіб, що розпоряджаються документами вказаних суб'єктів підприємницької діяльності, осіб що підписували документи, та можуть бути використані як докази.

Вилучення оригіналів цих документів необхідно у зв'язку з метою дослідження дати, часу, міста складання, підписів, почерку, відбитку печатки та штампів

ПП Софіт СКС (код 39754318) та ПП Софіт СТС (код 39754171), відображених у цих документах. Проведення вилучення (виїмки) оригіналів документів також обумовлено тим, що у відповідності до п. 7 п.п. 4 Рішення координаційної наради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України від 02 березня 2012 року проведення експертизи по копіям документів, а саме її висновок, формулюється виключно у вірогідній формі з відповідним обґрунтуванням, зокрема фактом відсутності оригіналу документа, тому у слідства виникає необхідність у безпосередньому вилучені саме оригіналів документів, а не їх копій.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, про розгляд клопотання не повідомлялась відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вислухавши обґрунтування сторони кримінального провадження, дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючи обґрунтування слідчого з фабулою кримінального правопорушення і наданими матеріалами, видно, що документи, доступ до яких слідчий просить надати дійсно перебуває у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, інформація, доступ до якої просить надати слідчий, може бути використана як доказ, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати старшому слідчому у СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції Загуменному Кирилу Олександровичу та оперуповноваженим ОУ ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві, які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого тимчасовий доступ до речей та документів (здійснення їх виїмки) реєстраційних справ ПП Софіт СКС (код 39754318) та ПП Софіт СТС (код 39754171), що перебувають у фактичному володінні відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації та в разі відсутності оригіналів вищевказаних документів надати належним чином завірені копії.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Л.І. Цокол

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 - справа № 757/28720/17-к

Прим. 2 - слідчий Загуменний К.О.

Копія - відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації

Виконавець: Цокол Л.І. 29.05.2017 р.

Дата ухвалення рішення29.05.2017
Оприлюднено08.06.2017
Номер документу66916392
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/28720/17-к

Ухвала від 29.05.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

Ухвала від 29.05.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні