Ухвала
від 02.06.2017 по справі 212/3198/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/3198/17

1-кс/212/783/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 червня 2017 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 1201704030000162 від 18.01.2017р.слідчим та погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 в Дніпропетровській області ОСОБА_4 клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

До Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу, звернувсяслідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , із клопотанням про здійснення тимчасового доступу до речей і документів.

В обґрунтування клопотання зазначив, 18.01.2017 року до Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшла письмова заява від учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про те, що в період січня-лютого 2016 року директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 без відома учасників вказаного товариства, шляхом обману та зловживання довірою, заволодів майном ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Обставини та сума завданого матеріального збитку встановлюються. Слідчим відділенням Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040730000162 від 18.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст.190 ч.1 КК України.

З метою встановлення важливих обставин кримінального провадження в ході досудового розслідування виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до документів, що стали підставою для посвідчення та реєстрації договору купівлі-продажу об`єкту нерухомого майна, а саме: каналізаційної насосної станції №2 під літерою «З» загальною площею 234,0 кв.м, адреса: АДРЕСА_1 , кадастровий номер: 1211000000:04:381:0036, ( реєстраційний номер договору купівлі-продажу №322 від 16.03.2016 року), які перебувають у нотаріальній справі приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ), з можливістю вилучення оригіналів документів, які перебувають у нотаріальній справі, оскільки в ході подальшого досудового розслідування виникне необхідність у проведенні почеркознавчої експертизи з метою ідентифікації та порівняльного дослідження почерку та підписів, виконаних у цих документах, для встановлення осіб, які склали дані документи, адже експерту в якості матеріалу для дослідження згідно методики необхідно надати саме оригінали документів.

Розгляд клопотання відповідно до ч.2ст.163 КПК Українипроводився за відсутності особи, у володінні якої знаходяться річ і документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що дана річ має значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування, а також наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення інформації.

Учасниками процесу не заявлено клопотання про застосування технічних засобів фіксування розгляду клопотання, тому відповідно до ч.1 ст.107 КПК України, суд розглядає клопотання без застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження.

Розглянувши клопотання, вивчивши додані до нього документи та матеріали, з`ясувавши думку слідчого та обґрунтування останнього щодо вмотивованостіподаного до суду клопотання, приходжу до наступного висновку.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогамст.160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копії договорів), а також слідчим в судовому засіданні, доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що інформація, про тимчасовий доступ до якої просить слідчий, знаходиться у приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 , вона має суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні, що неможливо встановити в інший спосіб.

Згідно ч.1ст.8 Закону України «Про нотаріат» від 2 вересня 1993 року N 3425-XII, нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії абозверненнядонотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

Відповідно до ч.1ст.52 Закону України «Про нотаріат»про всі нотаріальні дії, вчинені нотаріусами або посадовими особами органів місцевого самоврядування, робитьсязапису реєстрах для реєстрації нотаріальних дій після того, як нотаріус зробить посвідчувальний напис на документі або підпише документ, що ним видається.

Згідност.59 Закону України «Про нотаріат»документи, в яких викладено зміст угод, що посвідчуються в нотаріальному порядку, подаються нотаріусу або посадовій особі органу місцевого самоврядування, яка вчиняє нотаріальні дії, не менш ніж у двох примірниках, один з яких залишається у справах державної нотаріальноїконтори, приватногонотаріуса,у виконавчому ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до п.2ст.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.п.3 п.1ст.162 КПК Українидо охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій.

Ураховуючи те, що слідчим, крім обставин, передбачених ч.5ст.163 КПК України, доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних у клопотанні документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, вважаю за необхідне надати слідчому тимчасовий доступ до вказаних документів.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що для досягнення мети кримінального провадження є достатні підстави для розкриття нотаріальної таємниці шляхом надання доступу слідчого до відповідних письмових документів, які містять таку охоронювану законом таємницю.

За таких обставин, клопотання слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132,160,162,163-166,309,369-372,532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 доступ до документів, до нотаріальної справи до документів а саме: нотаріальної справи щодо посвідчення договору купівлі-продажу об`єкту нерухомого майна - каналізаційної насосної станції №2 під літерою «З» загальною площею 234,0 кв.м, адреса: АДРЕСА_1 , кадастровий номер: 1211000000:04:381:003, реєстраційний номер договору купівлі-продажу №322 від 16.03.2016 року, які перебувають у приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ), з можливістю її вилучення.

Визначити строк дії ухвали один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Роз`яснити приватному нотаріусу Криворізького міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 , що відповідно до ч.1ст. 166 КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення02.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66920448
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —212/3198/17

Ухвала від 02.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні