Ухвала
від 01.06.2017 по справі 127/7390/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/7390/17

Провадження №1-кс/127/2847/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання заступник начальника відділу СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання мотивовано тим, що СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017020000000057, зареєстрованому у ЄРДР 10.02.2017, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, за фактом створення у травні-червні 2016 року на ім`я ОСОБА_4 суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) з метою прикриття незаконної діяльності.

Згідно клопотання, директором та засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у період з 13.05.2016 по 04.10.2016 рахувалась ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , яка надала пояснення, що вона працювала продавцем в магазині, підприємницькою діяльністю ніколи не займалась, посадовою особою будь-якого підприємства ніколи не була, але з метою додаткового заробітку погодилась на пропозицію взяти участь у створенні підприємства, її познайомили з чоловіком на ім`я « ОСОБА_5 », з яким вона їздила у м. Вінницю, де вона надала копію паспорта і підписала у нотаріуса доручення на право діяти від її імені, після чого повернулась у м. Львів, а « ІНФОРМАЦІЯ_4 » пообіцяв їй що зв`яжеться з нею протягом 2-3 місяців та заплатить 2000 грн., але він з нею не зв`язався. Про те, що вона рахується директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » їй не відомо, чим займається та де знаходиться вказане підприємство їй теж не відомо.

Встановлено, що протягом 2016 року від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » оформлено реалізацію товарів (робіт, послуг) в адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_2 , Черкаська область) на суму податку на додану вартість у розмірі 7000 грн. Також, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснювало постачання на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у сумі податку на додану вартість 164 174 грн.

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень у передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виникла необхідність в ознайомленні, здійсненні вилучення та приєднанні до матеріалів кримінального провадження оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по проведеним господарським операціям із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (договорів, накладних, податкових накладних, банківських виписок, тощо).

Дані документи мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та є доказами вчинення кримінального правопорушення, так як в них містяться відомості про придбаний товар, роботи (послуги), які не могло надавати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », місце проведення господарських операцій, осіб які підписували документи та інші відомості необхідні для досудового розслідування та проведення слідчих дій.

Отримання тимчасового доступу до оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та проведення їх вилучення, крім вищеназваного надасть змогу провести почеркознавчу експертизу підписів виконаних від імені ОСОБА_4 на документах та встановити факт їх підроблення.

Єдиним можливим способом дослідити дані питання у ході досудового розслідування та отримати докази вчинення злочину є одержання тимчасового доступу до оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаємовідносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та проведення їх вилучення.

Тому просив слідчого суддю надати дозвіл на тимчасовий дозвіл до документів які перебувають в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Слідчий суддя вважає доцільним клопотання на підставі ч.2 ст. 163 КПК України розгляднути без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вказані документи, оскільки прокурором доведено, що існує загроза їх зміни чи знищення.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов до наступного висновку.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_3 , податкова адреса: АДРЕСА_3 ), які свідчать про взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період 2016 року, а саме: договорів з усіма додатками; додаткових угод; специфікацій; рахунків; податкових накладних; накладних; актів прийому передачі; платіжних документів (платіжних доручень, виписок банку, касових ордерів); товарно транспортних накладних, залізничних накладних; документів про якість отриманого товару (сертифікатів відповідності, якісних посвідчень виробника, сертифікатів якості); службової переписки між підприємствами з можливістю їх вилучення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя /

Дата ухвалення рішення01.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66936823
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/7390/17

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні