Постанова
від 06.06.2017 по справі 509/1974/17
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1974/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2017 року. смт Овідіополь

Слідчий суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Бочаров А.І.,

при секретарі Осадченко С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Овідіополь Одеської області клопотання слідчого Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_1, погоджене з процесуальним керівником - прокурором Іллічівської місцевої прокуратури ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів, по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017160380000839 від 27.04.2017 р., з правовою кваліфікацією за ч.1 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

02.06.2017 року до слідчого судді Овідіопольського районного суду в Одеській області звернувся слідчий з вищевказаним клопотанням з якого вбачається, що слідчим відділом Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12017160380000839, відомості про яке 27.04.1017 внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, на підставі рапорту старшого оперуповноваженого Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3І, щодо неправомірних дій посадових осіб ДП Будинок культури та відпочинку Авангардівської селищної ради та ПП Гранд-Газ-Сервіс , які протягом 2016 року причетні до привласнення та розкрадання бюджетних коштів, що виділялись на проведення робіт з реконструкції будинку культури та відпочинку розташованого за адресою: вул. Добрянського, 28, смт. Авангард.

Проведеним розслідуванням встановлено, що КП Будинок культури та відпочинку Авангардівською селищною радою (код ЄРДПОУ 33279317) згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та статуту товариства зареєстровано за юридичною адресою: Одеська область, Овідіопольський район, селище мійського типу Авангард, вул. Добрянського, 28, згідно інформації Акредитованого учасника електронної системи публічних закупівель України Авангардівська сільська рада Овідіопольського району на підставі рішень за №396- VI від 18.08.2016 р., щодо внесення змін до рішення Авангардівскої селищної ради за №324 - VI від 14.07.2016 р. Про поповнення статутного капіталу КП Будинок культури та відпочинку Авангардівської селищної ради та збільшити статутній капітал на загальну суму 1 278 328 (один мільйон двісті сімдесят вісім тисяч триста двадцять вісім) гривен. У період часу з 22.11.2016 по 31.12.2016 року згідно договору закупівлі робіт № 1 Р/11 від 22.11.2016, який був укладений КП Будинок культури та відпочинку Авангардівською селищною радою реконструкція проводилась приватним підприємством Гранд-Газ-Сервіс (код 33424125, вул. Карла Маркса, 13-Б, смт. Великодолинське, Овідіопольський район) на загальну суму 1 494 654 гривен. Після чого до Державної казначейської служби у Овідіопольського району надійшло платіжного доручення №9 від 12.12.2016 про перерахування на рахунок ПП Гранд-Газ-Сервіс грошових коштів на загальну суму 1 071 739 гривень 93 копійок.

28.04.2017 Овідіопольським ВП ГУ НП в Одеській області на адресу на адресу ПП Гранд-Газ-Сервіс направлено запит щодо надання інформації про укладення з КП Будинок культури та відпочинку у 2016 році договорів з приватним підприємством Гранд-Газ-Сервіс на виконання робіт та надання послуг з реконструкції будинку відпочинку. Також у запиті зазначалось про необхідність надання належним чином завірених копій документів, а саме: реєстраційні та установчі документи ПП Гранд-Газ-Сервіс , договір закупівлі робіт від 22.11.2016 року за № 1Р/ІІ укладений між КП Будинок культури та відпочинку Авангардівської селищної ради та ПП Гранд-Газ-Сервіс (код ЄРДПОУ 33424125), акти приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 і підсумкова відомість ресурсів до актів;, проектно - кошторисна документація до нього (форма № 6), платіжні доручення щодо перерахування грошових коштів за виконані (проведені) роботи, довідки про вартість виконаних робіт, дефектні акти по вказаним договорам, розрахунки договірної ціни, локальний кошторис, розрахунки загальновиробничих розрахунків вартості об'єкту, акти на проведення прихованих робіт, рахунки-фактури, платіжні доручення по оплаті КП Будинок культури та відпочинку вищевказаних договорів, проект робіт (проектна смітна документація) та експертиза проекту, перелік суб'єктів господарської діяльності у яких ПП Гранд-Газ-Сервіс здійснювало закупівлю товарно-матеріальних цінностей для проведення реконструкції та платіжні доручення, договори та квитанції щодо перерахунку грошових коштів на підприємства, список працівників ПП Гранд-Газ-Сервіс із зазначення посад, перелік основних засобів ПП Гранд-Газ-Сервіс , а також належним чином завірені копії особистих справ та посадових інструкцій директора та головного бухгалтера ПП Гранд-Газ-Сервіс та інші документи, якими регулювались відносини між КП Будинок культури та відпочинку Авангардівської селищної ради та ПП Гранд-Газ-Сервіс згідно договору закупівлі робіт за № 1Р/ІІ від 22.11.2016 року.

На теперішній час відповідь не надійшла та вище вказані документи не надані.

З метою встановлення або спростування факту завищення обмів виконаних робіт необхідні фінансова та будівельна технічна документація, яка знаходиться у приміщенні КП Будинок культури та відпочинку Авангардівською селищною радою , а саме: реєстраційні та установчі документи ПП Гранд-Газ-Сервіс , договір закупівлі робіт від 22.11.2016 року за № 1Р/ІІ укладений між КП Будинок культури та відпочинку Авангардівської селищної ради та ПП Гранд-Газ-Сервіс (код ЄРДПОУ 33424125), акти приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 і підсумкова відомість ресурсів до актів; проектно-кошторисна документація до нього (форма № 6), платіжні доручення щодо перерахування грошових коштів за виконані (проведені) роботи, довідки про вартість виконаних робіт, дефектні акти по вказаним договорам, розрахунки договірної ціни, локальний кошторис, розрахунки загальновиробничих розрахунків вартості об'єкту, акти на проведення прихованих робіт, рахунки-фактури, платіжні доручення по оплаті КП Будинок культури та відпочинку вищевказаних договорів, проект робіт (проектна смітна документація) та експертиза проекту, перелік суб'єктів господарської діяльності у яких ПП Гранд-Газ-Сервіс здійснювало закупівлю товарно-матеріальних цінностей для проведення реконструкції та платіжні доручення, договори та квитанції щодо перерахунку грошових коштів на підприємства, список працівників ПП Гранд-Газ-Сервіс із зазначення посад, перелік основних засобів ПП Гранд-Газ-Сервіс , а також належним чином завірені копії особистих справ та посадових інструкцій директора та головного бухгалтера ПП Гранд-Газ-Сервіс та інші документи, якими регулювались відносини між КП Будинок культури та відпочинку Авангардівської селищної ради та ПП Гранд-Газ-Сервіс згідно договору закупівлі робіт за № 1Р/ІІ від 22.11.2016 року, які знаходяться у приміщенні та ПП Гранд-Газ-Сервіс (код ЄРДПОУ 33424125) зареєстрованої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, селище міського типу Великодолинське, вул. К. Маркса, 13/Б.

У приміщенні ПП Гранд-Газ-Сервіс знаходяться перелічені вище документи та інші документі на підставі яких проводились будівельні роботи, щодо реконструкції Будинку культури та відпочинку Авангардівської селищної ради, розташованого за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, селище Авангард, вул. Добрянського, 28, необхідні для проведення судово-економічної експерти також мають значне значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні та не можуть бути доведені іншим способом.

З метою забезпечення схоронності документів, які можуть виступати доказами у проваджені і неможливості їх знищення, згідно ч.2 ст.163 КПК України клопотання розглянуто без участі власника документів.

Враховуючи, що іншим шляхом не можливо отримати відомості, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню, при цьому вважаю за необхідне встановити строк виконання ухвали на протязі одного місяця та після його виконання повідомити суд відповідно до чинного законодавства.

Керуючись ст.ст.40, 159, 160, ч.7 ст.162-164 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Зобов'язати посадових осіб ПП Гранд-Газ-Сервіс (код ЄРДПОУ 33424125) зареєстрованої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, селище міського типу Великодолинське, вул. К. Маркса, 13/Б, надати слідчому Овідіопольського ВП ГУНП України в Одеській області ОСОБА_1, або за дорученням старшому оперуповноваженому СКП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3, тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у приміщенні ПП Гранд-Газ-Сервіс (код ЄРДПОУ 33424125) зареєстрованої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, селище міського типу Великодолинське, вул. К. Маркса, 13/Б, а саме: реєстраційні та установчі документи ПП Гранд-Газ-Сервіс , договір закупівлі робіт від 22.11.2016 року за № 1Р/ІІ укладений між КП Будинок культури та відпочинку Авангардівської селищної ради та ПП Гранд-Газ-Сервіс (код ЄРДПОУ 33424125), акти приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 і підсумкова відомість ресурсів до актів;, проектно-кошторисна документація до нього (форма № 6), платіжні доручення щодо перерахування грошових коштів за виконані (проведені) роботи, довідки про вартість виконаних робіт, дефектні акти по вказаним договорам, розрахунки договірної ціни, локальний кошторис, розрахунки загальновиробничих розрахунків вартості об'єкту, акти на проведення прихованих робіт, рахунки-фактури, платіжні доручення по оплаті КП Будинок культури та відпочинку вищевказаних договорів, проект робіт (проектна смітна документація) та експертиза проекту, перелік суб'єктів господарської діяльності у яких ПП Гранд-Газ-Сервіс здійснювало закупівлю товарно-матеріальних цінностей для проведення реконструкції та платіжні доручення, договори та квитанції щодо перерахунку грошових коштів на підприємства, список працівників ПП Гранд-Газ-Сервіс із зазначення посад, перелік основних засобів ПП Гранд-Газ-Сервіс , а також належним чином завірені копії особистих справ та посадових інструкцій директора та головного бухгалтера ПП Гранд-Газ-Сервіс та інші документи, якими регулювались відносини пов'язані з реконструкцією будинку культури та відпочинку, розташованого за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, селище міського типу Авангард, вул. Добрянського, 28.

Покласти виконання даної ухвали на слідчого Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_1

Ухвала суду про дозвіл на тимчасовий доступ діє до 06 липня 2017 року.

Про виконання ухвали негайно повідомити суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Бочаров А.І.

Дата ухвалення рішення06.06.2017
Оприлюднено09.06.2017
Номер документу66938096
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —509/1974/17

Постанова від 06.06.2017

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Постанова від 06.06.2017

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні