Ухвала
від 01.06.2017 по справі 766/7256/16-к
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/7256/16-к

н/п 1-кс/766/5001/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.06.2017 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження №22016230000000029 слідчого СВ УСБУ у Херсонській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 протимчасовийдоступдоречей ідокументівта їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 22016230000000029 від 22.06.2016 року слідчого СВ УСБУ у Херсонській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 ), та їх вилучення, а саме:

1.реєстраційних (юридичних) справ стосовно клієнта ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), щодо рахунку № НОМЕР_2 та інших рахунків, відкритих вказаним суб`єктом господарювання у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 );

2.реєстраційних (юридичних) справ стосовно клієнта ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), щодо рахунку № НОМЕР_4 та інших рахунків, відкритих вказаним суб`єктом господарювання у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 );

3.паперових та електронних носіїв інформації про рух коштів по вказаним у п. 1, та п. 2 рахункам за період з 01.01.2015 по теперішній час, з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою та часом проведення платежу, номеру платіжного документу, суми платежу, вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референтом кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції), видаткових касових ордерів, грошових чеків, касових чеків щодо отримання готівкових грошових коштів через касу або банкомати банку у вказаний період, визначивши порядок такого доступу до місць знаходження документів, а також дозвіл на вилучення оригіналів та (або) копій вказаних документів.

Мотивуючи клопотання, слідчий вказує, що слідчим відділом УСБУ в Херсонській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №22016230000000029 від 22.06.2016 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 258-3 ч.1, та 258-5 ч. 1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що з травня 2015 року по теперішній час громадянин України мешканець Херсонської області ОСОБА_4 здійснює організаційне сприяння діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка», виконуючи обов`язки начальника режимно-секретного сектору Міністерства зв`язку так званої «ДНР» та забезпечуючи роботу підконтрольного «ДНР» оператору зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Відомо, що громадянин ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , уродженець м. Херсон, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , документований паспортом громадянина України НОМЕР_5 , виданим ІНФОРМАЦІЯ_6 10.08.2002), 13.05.2015 вилетів приватним літаком з аеропорту « ІНФОРМАЦІЯ_7 » до аеропорту « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (м. Москва, Російська Федерація).

На даний момент вказаний громадянин перебуває в м. Донецьку, де займає посаду начальника режимно-секретного сектору Міністерства зв`язку так званої «ДНР», в той же час підтримуючи контакти з ватажками терористичної організації «ДНР» ( ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ). Також в свою чергу ОСОБА_4 займається питаннями поширення та надання послуг незаконно створеного мобільного оператора « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (повідомлення про вчинення кримінального правопорушення № 71/22/3-4703 від 22.06.2016, протокол огляду від 23.06.2016). Користування автономним зв`язком вказаного мобільного оператору, який має покриття на окупованій території Донецької області, забезпечує членам терористичної організації «ДНР» можливість конспіративного спілкування, яку вони використовують з метою таємного впровадження своєї терористичної діяльності та протидії Збройним силам України та іншим правоохоронним органам України у проведенні останніми Антитерористичної операції.

Зазначене дає обґрунтовано вважати громадянина ОСОБА_4 , який створив та на даний момент поширює мережу покриття та кількість абонентів незаконно створеного оператору мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_4 », причетним до участі та сприянні незаконної діяльності терористичної організації ДНР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " відкрито рахунок № НОМЕР_2 . ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " відкрито рахунок № НОМЕР_4 .

З метою отримання фактичних даних щодо відкриття зазначених рахунків та інших рахунків в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", а також руху грошових коштів по вказаних рахунках, відкритих ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", що має суттєве значення для повного, всебічного та об`єктивного розслідування провадження, слідчому відділу УСБУ в Херсонській області необхідно отримати інформацію, що знаходиться у володінні банку АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", яка згідно з п. 2 ст. 60 Закону України Про банки та банківську діяльність є банківською таємницею, а єдиним можливим способом одержання зазначеної інформації є отримання тимчасового доступу та можливість вилучення документів.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги те, що у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 ) знаходяться документи, що містять банківську таємницю, а саме: реєстраційні (юридичні) справи стосовно клієнтів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), щодо рахунків №№ НОМЕР_2 , НОМЕР_4 та інших рахунків, відкритих у даному банку, а також документи щодо руху грошових коштів по вказаним та іншим рахункам ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) у вказаному банку - банківські виписки, реєстри руху грошових коштів, платіжні доручення, прибуткові і видаткові касові ордери, грошові чеки та інші документи, що підтверджують перерахування, надходження та зняття коштів з вказаних рахунків у період з 01.01.2015 по теперішній час, які мають значення для встановлення об`єктивної істини у провадженні, слідчий просить клопотання задовольнити.

На підставі ч.2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення таких документів.

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав, просив задовольнити.

Згідно норми ч.1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий зазначив, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речі і документи, які знаходяться у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", мають суттєве значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин зазначеного кримінального провадження.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи доводи клопотання слідчого, слідчий суддя приходить до висновку про достатність підстав для надання тимчасового доступу до речей і документів, що знаходяться у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " оскільки є достатні підстави вважати, що вказані речі та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а іншими способами їх довести неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження № 22016230000000029 від 22.06.2016 року слідчому СВ УСБУ у Херсонській області старшому лейтенанту юстиції ОСОБА_3 капітану юстиції ОСОБА_9 , лейтенанту ОСОБА_10 , підполковнику юстиції ОСОБА_11 , майору юстиції ОСОБА_12 , капітану юстиції ОСОБА_13 , майору юстиції ОСОБА_14 , капітану юстиції ОСОБА_15 , старшому лейтенанту юстиції ОСОБА_16 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 ), та можливість їх вилучення, а саме:

1.реєстраційних (юридичних) справ стосовно клієнта ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), щодо рахунку № НОМЕР_2 та інших рахунків, відкритих вказаним суб`єктом господарювання у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 );

2.реєстраційних (юридичних) справ стосовно клієнта ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), щодо рахунку № НОМЕР_4 та інших рахунків, відкритих вказаним суб`єктом господарювання у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 );

3.паперових та електронних носіїв інформації про рух коштів по вказаним у п. 1, та п. 2 рахункам за період з 01.01.2015 по 01.06.2017, з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою та часом проведення платежу, номеру платіжного документу, суми платежу, вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референтом кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції), видаткових касових ордерів, грошових чеків, касових чеків щодо отримання готівкових грошових коштів через касу або банкомати банку у вказаний період, визначивши порядок такого доступу до місць знаходження документів, а також дозвіл на вилучення оригіналів та (або) копій вказаних документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення01.06.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу66939332
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/7256/16-к

Ухвала від 07.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 07.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 07.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 03.08.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 31.07.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні