Ухвала
від 06.06.2017 по справі 522/13667/16-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/13667/16-к

1-кс/522/9976/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 червня 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси - ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю слідчого - ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого в ОВС СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 22016160000000106 від 21.04.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України, про накладення арешту на майно, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий в ОВС СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Приморського райсуду м. Одеси з клопотанням про накладення арешту на майно у кримінальному провадженні № 22016160000000106 від 21.04.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України, мотивуючи наступним.

Слідчим відділом УСБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 22016160000000106 від 21.04.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.258-3 КК України.

За матеріалами кримінального провадження, невстановленими особами: « ОСОБА_5 », « ОСОБА_6 », « ОСОБА_7 » та іншими особами на території м. Донецька та Донецької області, вчиняються протиправні дії, які виражаються у сприянні діяльності терористичної організації «ДНР» та участь у ній. Також, за повідомленням ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області, громадянин України ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у складі незаконного військового формування терористичної організації «Луганська народна республіка - ЛНР» приймає участь у збройному протистоянні регулярним силам АТО на сході України. Разом з тим, громадянин ОСОБА_9 , разом громадянином ОСОБА_10 ,та іншими особами, з 2014 року, організувавши інтернет видання "Одеське громадське телебачення", приймають участь у терористичній організації «ДНР» та сприяють її діяльності.

Крім того, в ході досудового розслідування отримано дані щодо протиправної діяльності громадян України ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця Івано-Франківської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , а також ОСОБА_12 , зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 .

У власності ОСОБА_11 знаходяться суб`єкти господарської діяльності, що надають послуги доступу до мережі Інтернет на території м.Ізмаїл, інших районах південної частини Одеської області та на території Луганської області.

На даний час ОСОБА_11 є власником керівником та співзасновником наступних суб`єктів господарської діяльності: ТОВ «Скайнет Медіа», Одеська область, м. Ізмаїл, просп. Миру (Леніна), буд. 16А; ПП «Ритм ТВ, Одеська область, м.Ізмаїл, просп. Миру (Леніна), буд. 48, кв. 1; МПБП «Телерадіокомпанія Велсат», Одеська область, м. Ізмаїл, просп. Миру (Леніна), буд. 48, кв. 1; ТОВ «Телерадіокомпанія «Лік», юридична адреса - Одеська область, м. Ізмаїл, просп.Миру (Леніна), 48, кв. 1. Директор ОСОБА_12 . Згідно реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, ТОВ «Телерадіокомпанія «Лік» здійснює свою діяльність на території м. Луганськ; ТОВ «Телерадіокомпанія «Візит плюс», Одеська область, м. Ізмаїл, просп. Миру (Леніна), буд. 16А.

За ФОП ОСОБА_11 закріплена автономна система AS51273, що має взаємо-підключення з провайдерами першого рівня (магістральні) в тому числі з російською компанією ТОВ «НТЦ Фиорд» (м. Москва, 1-й Варшавський проїзд, 1А/3, офіс 321). В Україні здійснює діяльність ТОВ «Фіорднет» код ЄДРПОУ 38544986 (м. Київ, вул. Тургенієвська, 38, офіс 105).

Суб`єкти господарської діяльності, що знаходяться у власності ОСОБА_11 уклали договір з ТОВ «Фіорднет» на послуги пропуску трафіку.

Фактичним постачальником трафіку компаніям ОСОБА_11 є російська компанія ТОВ «НТЦ Фиорд» (м. Москва), а грошові кошти за надання послуг з пропуску трафіку ОСОБА_11 перераховує на рахунки ТОВ «Фіорднет» (м. Київ).

В подальшому перераховані кошти перевозяться до РФ власникам ТОВ «НТЦ Фиорд», які також являються фактичними власниками ТОВ «Фіорднет». Також, встановлено, що ТОВ «Фіорднет» надає послуги з пропуску трафіку на тимчасово окупованих територіях України (частина Луганської та Донецької області, АРК).

За наявною інформацією, серверне обладнання компаній ОСОБА_11 знаходиться за адресою Одеська область, м. Ізмаїл, просп. Миру, 16а. Також, ОСОБА_11 розміщує серверне обладнання в одного з хостинг провайдерів, що знаходиться у Луганській області та сплачує грошові кошти за його розміщення (оренду технічного майданчику) невстановленим особам у Луганській області.

ОСОБА_11 ретельно приховує факт оренди серверного обладнання у

Луганській області. Зазначене серверне обладнання ОСОБА_11 використовує для надання телекомунікаційних послуг на території України, в тому числі окупованій, за що отримує тіньовий прибуток.

Крім того, ОСОБА_11 без відповідних дозвільних документів здійснює експлуатацію власного волоконнооптичного кабелю по якому здійснюється передача даних (початок - м. Одеса, вул. Тираспольська, буд. 27/24, оф. 411 - кінець серверна ТОВ «Скайнет-медіа», м. Ізмаїл, просп. Миру, буд. 16А (підвальне приміщення)).

Оптичні волокна з вказаного кабелю ОСОБА_11 здає в оренду іншим суб`єктам господарської діяльності та отримує прибуток, який приховує від податкових органів.

За наявною інформацією, зазначений кабель ОСОБА_11 проклав з порушенням вимог чинного законодавства (проектна документація на лінію кабельного зв`язку відсутня, документація на ввід лінії кабельного зв`язку в експлуатацію відсутня, не має погоджень з селищними та міськими радами, по території яких прокладено лінія кабельного зв`язку, не має погодження з органами екології, з організаціями, з мережами яких перетинається лінія кабельного зв`язку тощо).

Разом з тим, ОСОБА_11 здійснює свою діяльність на території, що не підконтрольна українській владі м. Зимогор`є та смт Слав`яносербське Луганської області з надання послуг кабельного телебачення, систематично сплачує податки окупаційній владі, підтримуючи терористів та сепаратистів, ухиляється від сплати податків на території України.

Так, у Луганської області, смт Славяносербське, по вул. Леніна, 64, функціонує офіс ТОВ «Телерадіокомпанія «СКС», який повністю адмініструється працівниками підприємств ОСОБА_11 у м. Ізмаїлі, оскільки до 2016 року вказане підприємство носило назву ТОВ «Телерадіокомпанія «Лік», фактично знаходилось за тою ж самою адресою, мало одного і того ж самого керівника ОСОБА_12 та використовує одні і ті ж самі технічні потужності (обладнання, абонентська база, лінії зв`язку і т.ін.).

ТОВ «Телерадіокомпанія «СКС» зареєстроване за законодавством так званої ЛНР, та підзвітне Міністерству зв`язку та масових комунікацій ЛНР. Директором вказаного підприємства є товариш ОСОБА_11 ОСОБА_12 , який разом з ОСОБА_11 являлись співзасновниками ТОВ «Телерадіокомпанія «Лік».

За право вести господарську діяльність на території, окупованій терористичною організацією «ЛНР», ТОВ «Телерадіокомпанія «СКС» через своїх представників на цій території сплачує представникам «ЛНР» податки, інші обов`язкові платежі, введені терористичною організацією, та добровільні грошові внески на підтримку незаконних військових формувань терористичної організації «ЛНР».

ОСОБА_11 не вказує та приховує в офіційній бухгалтерській та податковій звітності факт співробітництва з луганськими підприємствами, факт контролю Луганського підприємства, а також всіляко приховує факт сплати податків та інших обов`язкових платежів, в тому числі добровільних, представникам терористичної організації «ЛНР».

Крім того, директор ТОВ «Телерадіокомпанія «Лік» та ТОВ «Телерадіокомпанія «СКС» ОСОБА_12 систематично відвідує непідконтрольну українській владі територію Луганської області з метою контролювання та керування ТОВ «Телерадіокомпанія «СКС», а також збирання прибутку, отриманого з діяльності даної телерадіокомпанії.

Згідно службової записки ВКІБ УСБУ в Одеській області № 65/37/681нт від 24.04.2017, за адресою фактичного розташування ТОВ «Скайнет Медіа»: Одеська область, м.Ізмаїл, просп. Миру (Леніна), буд. 16А зберігаються електронні носії інформації; печатки та фінансово господарські документи підконтрольних підприємств, які здійснюють свою діяльність на непідконтрольній території Луганської області, комп`ютерна техніка; грошові кошти, здобуті злочинним шляхом; документи щодо діяльності підприємств на непідконтрольній території Луганської області; документи щодо реєстрації суб`єктів господарювання; мобільні телефони, які використовуються як засіб зв`язку між співучасниками вчинення злочину; блокноти; записники; чорнові записи, що містять інформацію щодо фінансування тероризму; серверне обладнання з інформацією щодо протиправної діяльності підприємств ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , у тому числі й на непідконтрольній території Луганської області; інші предмети і документи, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати доказове значення у ході розслідування даного кримінального провадження.

Згідно ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_13 від 05.05.2017 було проведено обшук за адресою фактичного розташування ТОВ «Скайнет Медіа»: Одеська область, м.Ізмаїл, просп. Миру (Леніна), буд. 16А, в ході якого було відшукано та вилучено майно згідно протоколу обшуку від 01.06.2017 року.

Вилучені вищевказані речі відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК України вважаються тимчасово вилученим майном.

Таким чином в органу досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту на вищевказане майно, оскільки існує сукупність підстав та розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину та відповідає критеріям зазначеним у ст.98 КПК України

Слідчий у судовому засіданні просив задовольнити клопотання з тих підстав, що вилучене майно може бути використано як доказ вчиненого кримінального правопорушення, як знаряддя злочину.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку про наступне.

Вказане майно є тимчасово вилученим майном і відповідає ч. 2 ст. 167 КПК України, так як є достатні підстави вважати що вищезазначені речі містять сліди кримінального правопорушення та можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. А також за зазначеними критеріями відповідають ст. 98 КПК України.

Відповідно до п. 1 ч.2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів, та у даному випадку відповідно ч. 3 ст. 170 КПК України арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

З урахуванням вище викладеного, того факту, що вилучені речі, на думку слідчого судді, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженню, оскільки могли зберегти на собі сліди злочинів та використовувалися для вчинення кримінальних правопорушень. З метою забезпечення виконання завдань кримінального провадження, збереження від втрати, знищення чи перетворення речей, задля використання їх у доказових цілях, слідчий суддя приходить до висновку, що в даному випадку розумним та співрозмірним обмеженню права власності буде накладення арешту на вилучене майно, а тому клопотання слідчого є обґрунтованим.

Керуючись ст.ст. 170-175, 372, КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого в ОВС СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №22016160000000106 від 21.04.2016 року, про накладення арешту на тимчасово вилучене майно задовольнити.

Накласти арешт, заборонивши використовувати та розпоряджатися вилученими речами, носіями інформації, технічними засобами та документами, а саме:

- реєстраційне посвідчення № 3000126336 на 1 аркуші;

- витяг з реєстру платників єдиного податку № 37417609 на 1 аркуші;

- копія довіреності № НАВ 057573 від 07.07.2014 на 1 аркуші;

- свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «Скайнет-Медіа» № 167685 на 1 аркуші;

- виписка з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців №471454 на 1 аркуші;

- наказ директора ТОВ «Скайнет Медіа» № 1/11-К від 02.09.2011 на 1 аркуші;

- наказ директора ТОВ «Скайнет Медіа» № 9/12-К від 02.09.2012 на 1 аркуші;

- копія свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість №200048071 на 1 аркуші;

- свідоцтво платника єдиного податку № 819456 на 1 аркуші;

- ліцензія ДАБІ № 576407 від 13.05.2011 на 1 аркуші;

- витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців №724375 на 1 аркуші;

- довідка з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України №488846 на 1 аркуші;

- статут ТОВ «Скайнет Медіа» від 2011 року на 16 аркушах;

- зміни та доповнення до статуту ТОВ «Скайнет Медіа» від 2011 року на 1 аркуші;

- зміни та доповнення до статуту ТОВ «Скайнет Медіа» від 2014 року на 1 аркуші;

- протокол № 01/2016 загальних зборів учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 22.02.2016 на 1 аркуші;

- реєстрація учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 22.02.2016 на 1 аркуші;

- протокол № 01 загальних зборів учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 28.02.2014 на 3 аркушах;

- квитанція № 009К74608 від 19.01.2012;

- квитанція № 009К74677 від 19.01.2012;

- квитанція № 009К74730 від 19.01.2012;

- протокол № 01 загальних зборів учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 01.02.2011 на 1 аркуші;

- протокол № 02 загальних зборів учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 01.09.2011 на 1 аркуші;

- реєстрація учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 01.09.2011 на 1 аркуші;

- протокол № 03 загальних зборів учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 16.09.2016 на 1 аркуші;

- реєстрація учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 16.09.2011 на 1 аркуші;

- протокол № 03 загальних зборів учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 21.11.2013 на 1 аркуші;

- протокол № 05 загальних зборів учасників ТОВ «Скайнет Медіа» від 10.04.2014 на 1 аркуші;

- копія паспорту ОСОБА_11 на 2 аркушах;

- повідомлення НКРЗ № 01-1365/09 від 02.03.2012 на 1 аркуші;

- жорсткий диск s/n: WKAU41617734;

- жорсткий диск s/n: GVMRCOBO;

- жорсткий диск s/n: Y221B6HP;

- жорсткий диск s/n: GVYDF3R6;

- жорсткий диск s/n: 6PT42V1K;

- жорсткий диск s/n: 5JT5ALXP;

- жорсткий диск s/n: 2553TU4TS TZ5;

- жорсткий диск s/n: WMART1176797;

- жорсткий диск s/n: HN3A507K;

- жорсткий диск s/n: WCAPG2385067;

- жорсткий диск s/n: SODAJ10L201018;

- жорсткий диск s/n: HGOAKPYR;

- жорсткий диск s/n: MT23MBGS;

- жорсткий диск s/n: WMADW1594302;

- жорсткий диск s/n: SO8EJ1HL932873;

- жорсткий диск s/n: WMC300724322;

- жорсткий диск s/n: SO8HJ1JL215648;

- флеш накопичувач чорного кольору № 14939 «Transcend»;

- ноутбук LENOVO s/n: PFOSWXXF;

- флеш накопичувач «Canon» MMC-16M;

- флеш накопичувач «Goodram twister 8 Gb», s/n: PD8GH2GRTS;

- флеш накопичувач серійний номер D33B29 8Gb;

- флеш накопичувач «Goodram twister 8 Gb», s/n: PD8GH2GRTS;

- сервер Supermicro ZABBIX (8.40);

- сервер Supermicro SUPPER WWW:

- сервер Supermicro VPN 5 (8.15);

- сервер Supermicro BILLING;

- сервер Supermicro VPN (8.14);

- сервер SupermicroBILLING (NEW) 8.38;

- сервер Supermicro Savanet 193.160 224134;

- сервер Supermicro VPN 6;

- системний блок від персонального комп`ютеру GR SS0 s/n: 901 9999075110086.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до апеляційного суду Одеської області на протязі 5 (п`яти) днів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

06.06.2017

Дата ухвалення рішення06.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66963464
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на майно

Судовий реєстр по справі —522/13667/16-к

Ухвала від 15.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 06.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 06.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 06.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 30.05.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Постанова від 14.02.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Ухвала від 16.01.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 16.01.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні