Ухвала
від 06.06.2017 по справі 521/8392/17
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

УХВАЛА

Справа № 521/8392/17

Номер провадження:1-кс/521/2552/17

06 червня 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси Передерко Д.П., при секретарі Періжок Г.О., за участю слідчого Дмитренка Т.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області, за кримінальним провадженням за № 32015160000000137 від 07.05.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчим відділом фінансових розслідувань ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32015160000000137 від 07.05.2015 , внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі матеріалів ОУ ДПІ у Приморському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області, згідно яких службові особи ТОВ ЛІБЕРТІ Л (ЄДРПОУ 36553056), протягом листопад - грудень 2013 року та 2014 - 2015 р. р., через підконтрольне підприємство Договір про спільну діяльність від 28.12.2006

№23981 - уповноважена особа ТОВ ЛІБЕРТІ - Л (ЄДРПОУ 36553056) та ОК ОСОБА_1 - 1 (ЄДРПОУ 34929935), отримуючи кошти від інвесторів - фізичних осіб за нерухоме майно, перераховували кошти на підприємства з ознаками фіктивності , а саме: ПП ГРАНД СТРОЙГЕФЕСТ (ЄДРПОУ 38644030), ТОВ СТРОЙТЕКСТ (ЄДРПОУ 39746899),

ТОВ ОСТ ПЛЮС (ЄДРПОУ 38977977), ТОВ ГАРАНТ-ІНЖИНІРИНГ (ЄДРПОУ 39024652), ТОВ СКМПН (ЄДРПОУ 38352244) та незаконно сформували податковий кредит з податку на додану вартість і завищили витрати, чим ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ Ліберті Л здійснює будівництво багатоповерхового житлового будинку за адресою: м. Одеса, вул. Маршала Малиновського, 53-55 житловий комплекс Нові Черемушки . До виконання робіт на об'єкті будівництва

ТОВ Ліберті Л залучило ПП Гранд Стройгефест та ТОВ СКМПН згідно договорів підряду від 07.11.2013 б/н та від 09.04.2014 б/н відповідно, згідно яких останні нібито виконувати будівельно - монтажні роботи.

Будучи допитаний як свідок засновник та директор ПП ГРАНД СТРОЙГЕФЕСТ ОСОБА_2 показав, що йому не відоме дане підприємство. Засновником та директором ПП ГРАНД СТРОЙГЕФЕСТ ніколи не був. Банківські рахунки не відкривав, печатку не отримував, первинні та господарські документи, а також документи бухгалтерського та податкового обліку ГРАНД СТРОЙГЕФЕСТ не складав та не підписував. Фінансово - господарську діяльності ПП ГРАНД СТРОЙГЕФЕСТ ніколи не здійснював, доходів на даному підприємстві не отримував.

Крім того досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ Ліберті Л документально відобразили неіснуючі операції від підприємства ТОВ ОСТ ПЛЮС директором якого являється гр. ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1

Також, встановлено, що директор ТОВ ОСТ ПЛЮС ОСОБА_3, 02.10.1980 р. н., ід. код НОМЕР_1, перебуває на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Київського району м. Одеси департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради.

Відповідно до отриманих копій документів особової справи ОСОБА_3 встановлено, що остання являється безробітною особою та отримує соціальну допомогу - пенсію інваліда ІІ групи, також встановлено, що вказана особова справа ОСОБА_3 містить вільні зразки почерку та підпису останньої.

За результатами проведеного обшуку офісних приміщень ТОВ Ліберті Л було виявлено та вилучено документи згідно яких ТОВ ОСТ ПЛЮС для ТОВ Ліберті Л надавало послуги з будівництва та здійснювало поставку ТМЦ.

У ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-почеркознавчої експертизи документів які містять підписи від імені директора ТОВ ОСТ ПЛЮС ОСОБА_3

В ході досудового розслідування підлягають проведенню почеркознавчої експертизи з питань дослідження підписів і почерку виконаних від імені директора ТОВ ОСТ ПЛЮС ОСОБА_3

Так, з метою належного проведення їх експертного дослідження, потрібні оригінали вільних зразків почерку та підпису які виконано ОСОБА_3 так, як відповідно до Методики судово-почеркознавчої експертизи - Київ 2008, схваленої координаційно-методичною радою НДЕКЦ МВС України протоколом №19 від 20.04.2007 року, об'єктом судово-почеркознавчої експертизи є оригінали зразків, що знаходяться в первинних документах.

Слідчий підтримав клопотання, та вважав, за необхідне його задовольнити. Окрім того, слідчий вважав, що з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання. Таким чином, будь яких перешкод для розгляду клопотання у слідчого судді не має.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у надані стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Під час розгляду клопотання слідчим суддею також встановлено, що документи, які перебувають в управлінні праці та соціального захисту населення Київського району м. Одеси департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Ак. Філатова 2А, самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, оскільки за їх допомогою можливо встановити обставини які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 2 ст. 98 КПК України, вищевказані офіційні документи є речовими доказами, а саме: матеріальними об'єктами, які зберегли на собі сліди кримінального правопорушення та містять відомості, які можуть бути використані як докази фактів чи обставин, що встановлюються підчас кримінального провадження.

Таким чином, наявність тимчасового доступу до цих документів та їх вилучення надає можливість їх ретельного вивчення та проведення ряду слідчих дій.

Враховуючи викладені обставини, а також ту обставину, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в управлінні праці та соціального захисту населення Київського району м. Одеси департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Ак. Філатова 2А, знаходяться документи, які мають суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, в результаті чого необхідно отримати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаної документації з можливістю їх вилучення.

Керуючись ст. 132, 159, 162, 163, 164, 165, 166 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області капітану податкової міліції ОСОБА_4, або іншим співробітникам ГУ ДФС у Одеській області за його дорученням чи постановою, тимчасовий доступ до речей і документів, а саме особової справи ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, ід. код НОМЕР_1, що знаходяться в управлінні праці та соціального захисту населення Київського району м. Одеси департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Ак. Філатова 2А.

Працівник управлінні праці та соціального захисту населення Київського району м. Одеси департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, зобов'язаний надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі слідчого судді копій документів.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з моменту її оголошення, тобто з 06.06.2017 року. Ухвала слідчого судді припиняє свою дію 07.07.2017 року.

Роз'яснити особі у володінні якої знаходяться вказані документи, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді щодо надання тимчасового доступу до документів набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає безумовному виконанню.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Д.П.Передерко

Дата ухвалення рішення06.06.2017
Оприлюднено12.06.2017

Судовий реєстр по справі —521/8392/17

Ухвала від 06.06.2017

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Передерко Д. П.

Ухвала від 06.06.2017

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Передерко Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні