Ухвала
від 12.04.2017 по справі 200/6255/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/6255/17

Провадження №1-кс/200/3723/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2017 року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю старшого слідчого в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області підполковника поліції ОСОБА_2 , по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016040000000456 від 03.06.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, про надання дозволу на проведення перевірки, -

В С Т А Н О В И В:

Органом досудового слідства встановлено що невідомі особи, маючи умисел на заволодіння чужим майном, розмістили на сайті «ngk-yukass.prom.ua» в мережі Інтернет завідомо неправдиве оголошення про продаж добрив ТОВ «НГК «ЮКАСС», при цьому використовуючи електронно-обчислювальну техніку та спеціальні програми, унеможливили ідентифікацію та встановлення місця знаходження користувача сайту, який розмістив вказане оголошення. В березні 2016 ПП «Ді Ві» згідно умов договору на підставі рахунку-фактури № СФ-0010522 від 15 березня 2016 було перераховано на рахунок ТОВ «НГК «ЮКАСС» в ПАТ «Укрсоцбанк» грошові кошти в сумі 278000 грн. 16 коп., що в 403 рази перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, тобто в великих розмірах, якими не встановлені слідством особи, завідомо не бажаючи виконувати зобов`язання по поставці товару, заволоділи шляхом обману, спричинивши ПП «Ді Ві» шкоду на вказану вище суму. Допитана як свідок ОСОБА_3 показала, що вона у березні 2016 року за грошову винагороду за проханням свого знайомого ОСОБА_4 виступила засновником та директором ТОВ «НГП «ЮКАСС», ніякої участі у господарській діяльності вказаного підприємства не приймала, печатку та установчі документи передала своєму знайомому. В ході аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ НГК «Юкасс», проведеного ГУ ДФС у Дніпропетровській області встановлено, що грошові кошті, які надійшли на рахунок вказаного підприємства від ПП «Ді Ві» в подальшому перераховано на ТОВ «Дженерал-Спейс» (код ЄРДПОУ 40101462), потім на рахунок ТОВ «ЕЛЬ.ТАРА» (код ЄРДПОУ 40266799), з якого вказані грошові кошти перераховано на рахунки фізичних осіб - підприємців і знято готівкою в банкоматах та на підставі грошових чеків.

Таким чином виявлено участь ТОВ «Дженерал-Спейс» у ланцюгу сумнівних операцій з залученням суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності.

Враховуючи вищевказане, з метою встановлення об`єктивних даних за кримінальним провадженням, вважаю за необхідне призначити документальну перевірку фінансово-господарської діяльності ТОВ «Дженерал-Спейс» (код ЄРДПОУ 40101462), 07400, Київська область, м. Бровари, бульвар Незалежності, будинок, 2 офіс 5 з питань виконання вимог податкового законодавства, а саме: достовірності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов`язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, а також отриманих в установленому законодавством порядку органом державної податкової служби документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.за період з 01.01.2016 по теперішній час.

Приписами ст. 25 КПК України визначено, що прокурор, слідчий зобов`язані в межах своєї компетенції вжити всіх передбачених законом заходів для встановлення події кримінального правопорушення та особи, яка його вчинила.

Згідно з ч. 4ст. 38 КПК Україниорган досудового розслідування зобов`язаний застосовувати всі передбачені законом заходи для забезпечення ефективності досудового розслідування.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 91 КПК України у кримінальному провадженні підлягають доказуванню: вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат.

Приписами ч. 2 ст. 93 КПК України визначено, що сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Разом з тим, з 16.07.2015 року з КПК України виключено п. 6 ч. 2 ст. 36 та п.4 ч.2 ст.40, якими прокурору, який здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням та слідчому надавались повноваження призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

НормамиКПК Українине визначено певного порядку надання дозволу на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців.

Однак, дане питання чітко регулюється п. 2 ч. 1Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13.08.2014, відповідно до якого надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбаченихКПК України.

Отже, єдиним можливим процесуальним шляхом для призначення вказаної перевірки є отримання судового рішення (ухвали слідчого судді) про її призначення.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та надав пояснення аналогічні клопотанню.

Клопотання розглянуто у відповідності до ч.2 ст.163 КПК України.

Розглянувши клопотання та дослідивши надані до нього додатки, вислухавши слідчого, приходжу до висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, так як іншим шляхом отримати інформацію, яка може бути використана при доведенні факту вчинення кримінального правопорушення та вини осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, тобто сприяти встановленню істини у справі . Тому відомості, що містяться у зазначених документах, можуть мати значення для досудового розслідування та бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 36, 93, 110 КПК України та ст. ст. 77, 78 Податкового кодексу України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати співробітників ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві провести по кримінальному провадженню 12016040000000456 позапланову документальну перевірку, фінансово-господарської діяльності ТОВ «Дженерал-Спейс» (код ЄРДПОУ 40101462), 07400, Київська область, м. Бровари, бульвар Незалежності, будинок, 2 офіс 5 з питань виконання вимог податкового законодавства, а саме: достовірності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов`язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, а також отриманих в установленому законодавством порядку органом державної податкової служби документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.за період з 01.01.2016 р. по теперішній час.

Перевірку провести у десятиденний термін (без урахування вихідних та святкових днів) починаючи з дня фактичного приведення ухвали до виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення12.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66980108
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення перевірки

Судовий реєстр по справі —200/6255/17

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні