Ухвала
від 19.04.2017 по справі 200/6679/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/6679/17

Провадження №1-кс/200/4001/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2017 року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши у приміщенні того ж суду клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 по кримінальному провадженню внесеному до ЄРДР від №12016040000000669 від 26.08.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 КК України, про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Досудовим розслідуванням встановлено, що засновниками ТОВ «Тек Плюс» є ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , який з 28.09.2009 по теперішній час є генеральним директором товариства. З початку 2014 року ОСОБА_4 фактично перестав виконувати обов`язки генерального директора та здійснювати керівництво ТОВ «Тек Плюс», підписувати будь-які документи щодо діяльності зазначеного підприємства. Водночас встановлено, що з 17.10.2014 ОСОБА_3 має право підпису та як комерційний директор ТОВ «Тек Плюс» має право вести фінансово-господарську діяльність підприємства самостійно від свого імені.

Через деякий час ОСОБА_4 стало відомо, що ОСОБА_3 з початку 2014 року здійснює фінансово-господарську діяльність ТОВ «Тек Плюс» від його імені, а саме підписує договори, надає звітність до відповідних державних органів та установ. Водночас ОСОБА_4 зазначив що довіреності на ім`я ОСОБА_3 він не надавав, остання запевнила його про те, що товариство, починаючи з 2014 року перестало здійснювати будь-яку діяльність. Крім того, ОСОБА_4 були надані для огляду «довіреність №20 від 23 жовтня» та «договір №010220161 про визнання електронних документів від 01.02.2016» які були підписаний від імені ОСОБА_4 , на що останній зазначив, що ці документи бачить вперше та не має жодного відношення до його підписання.

Під час досудового слідства в ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровськ було здійснено тимчасовий доступ до податкових декларацій з додатками ТОВ «Тек Плюс» за період з 01.01.2014 по теперішній час а також договору визнання електронних документів підписаний між ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровськ ГУ ДФС у Дніпропетровській області та ОСОБА_4 від 01.02.2016 під час огляду яких встановлено що в графах «керівник» та головний бухгалтер поставлено електронний цифровий підпис « ОСОБА_4 »

Крім того під час досудового слідства встановлено, що ймовірно невстановлені особи, під керівництвом ОСОБА_3 , використовуючи документи, печать ТОВ «Тек Плюс» з метою приховування фактичних доходів від оподаткування, для подальшого використання їх для особистого збагачення, здійснюють фінансово-господарські взаємовідносини з підприємствами з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ "ЄВРОПОРТАЛ", ТОВ "ДЖЕНЕРАЛ ФІНАНС", ТОВ "АЙРЕС ГРУП", ТОВ "БІЛД ПРОМ ГРУП", ТОВ "ЕЛІЗЕТ", ТОВ "МАКСА", ТОВ "ФІН-КОД", ТОВ "МВК ТРЕЙД", ТОВ "АНІМУС", ПП "ОТІУМ", ТОВ "РАХМАТ ГЛОБАЛ", ТОВ "ТРАЙДЕР ГРУП", ТОВ "АРХІТЕК ГРУП", ТОВ "АСТІОН ДЕВЕЛОПМЕНТ", ТОВ "КВАНТУМ-БІЗ", ТОВ "СИБІНВЕСТ-УКРАЇНА", ТОВ "ВАРУНА ТОРГ".

Відповідно висновку проведеного аналізу руху товарів, робіт та послуг від ТОВ «Тек Плюс» за період часу з 01.01.2015 по теперішній час встановлено неможливість здійснення ТОВ «Тек Плюс» операцій з придбання товарів (робіт/послуг) по взаємовідносинам з підприємствами ТОВ "ЄВРОПОРТАЛ", ТОВ "ДЖЕНЕРАЛ ФІНАНС", ТОВ "АЙРЕС ГРУП", ТОВ "БІЛД ПРОМ ГРУП", ТОВ "ЕЛІЗЕТ", ТОВ "МАКСА", ТОВ "ФІН-КОД", ТОВ "МВК ТРЕЙД", ТОВ "АНІМУС", ПП "ОТІУМ", ТОВ "РАХМАТ ГЛОБАЛ", ТОВ "ТРАЙДЕР ГРУП", ТОВ "АРХІТЕК ГРУП", ТОВ "АСТІОН ДЕВЕЛОПМЕНТ", ТОВ "КВАНТУМ-БІЗ", ТОВ "СИБІНВЕСТ-УКРАЇНА", ТОВ "ВАРУНА ТОРГ" в силу відсутності у підприємств технічного персоналу, основних засобів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів тощо. За результатами аналізу можливо припустити, що посадовими особами ТОВ «Тек Плюс» до офіційних документів (податкової звітності) внесено завідомо неправдиві відомості, щодо придбання товарів (робіт, послуг) від вищезазначених підприємств. Вищезазначені операції між ТОВ «Тек Плюс» з вказаними підприємствами принесли ймовірні втрати бюджету в розмірі 172473,44 грн.

Вищевказане може свідчити, що починаючи з жовтня 2014 посадові особи ТОВ «Тек Плюс» спільно з невстановленими особами за попередньою змовою з метою приховування злочинної діяльності та отримання неправомірної вигоди навмисно та систематично вносили завідомо неправдиві відомості, щодо придбання товарів (робіт, послуг) від імені директора ОСОБА_4 .

Враховуючи вищевикладене з метою подальшого досудового розслідування та встановлення всіх осіб, які винні у скоєні злочину та суму збитків, які спричинені необхідно провести ряд заходів забезпечення кримінального провадження, слідчих дій та експертиз почеркознавчих, економічних, установити рух коштів, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем мешкання фінансового директора ТОВ «Тек Плюс» ОСОБА_3 з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав. Надав пояснення, аналогічні тексту клопотання.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого в його обґрунтування та дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню з наведених у ньому доводів, оскільки є підстави вважати, що за місцем проведення обшуку можуть знаходитись докази вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Дозволити слідчому ст. слідчому в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_2 або членам слідчої групи у даному кримінальному провадженні проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_3 за адресою АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення документів щодо діяльності ТОВ «Тек Плюс» код ЄДРПОУ 36727894 що складені у період з 01.01.2014 по теперішній час а саме: договори та додатки до них, акти виконаних робіт, касові книги і видаткові касові ордери, накладні, податкові накладні, товарно транспортні накладні на переміщення ТМЦ, довіреності, документи що свідчать про стан розрахунків між підприємствами, чорнові записи, зошити, блокноти, виписки банку, платіжні доручення, акти звірки, електронні носії які містять зазначену інформацію, печать ТОВ «Тек Плюс» код ЄДРПОУ 36727894 та кліше підпису ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали до 19.05.2017 року .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення19.04.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67001992
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/6679/17

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні