Ухвала
від 26.05.2017 по справі 757/29101/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/29101/17-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 травня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудових розслідувань і підтриманням державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про накладення арешту на банківські рахунки,-

В С Т А Н О В И В :

До Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудових розслідувань і підтриманням державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про накладення арешту на видаткову частину рахунків ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА» (код ЄДР 39957642).

У судовому засіданні прокурор внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити в повному обсязі.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання прокурором, суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В обґрунтування клопотання прокурор вказує, що відділі процесуального керівництва досудового розслідування і підтриманням державного обвинувачення Генеральної прокуратури України перебуває кримінальне провадження №32017100110000035 від 24.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Прокурор вказує, що невстановлені слідством особи у 2015-2017 роках вчинили фіктивне підприємництво шляхом придбання 100% частки статутного капіталу ТОВ «Схід-маркет плюс» (код ЄДР 40169363), ТОВ «Експерт-трейд маркет» (код ЄДР 39957506), ТОВ «Комфорт маркет груп» (код ЄДР 39957752), ТОВ «ШЛЯХ ВІЛЬНИЙ» (код ЄДР 41179545) та ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА» від імені підприємств нерезидентів: Партнерство з обмеженою відповідальністю «СОЛТЕР ТРЕЙД» (реєстраційний номер SL22188), Партнерство з обмеженою відповідальністю «Локі бестур», (реєстраційний номер ОС 400633) та Партнерство з обмеженою відповідальністю «Флештон Системс» (реєстраційний номер SL 15478) відповідно, від імені підприємства нерезидента: ТОВ «ФІНТЕРСО ОУ ВАЙ», від імені підприємств нерезидента: ТОВ «ФОРЕТОН ІНДАСТРІЕС» (реєстраційний номер OC391019) з метою прикриття незаконної діяльності, що полягає у наданні послуг з мінімізації податкових зобов`язань підприємств реального сектору економіки.

Згідно наданих матеріалів кримінального провадження, довіреною особою юридичних осіб нерезидентів ПОВ «СОЛТЕР ТРЕЙД», ПОВ «Локі бестур», ПОВ «Флештон Системс», ТОВ «ФІНТЕРСО ОУ ВАЙ» та ТОВ «ФОРЕТОН ІНДАСТРІЕС» (є громадянин України ОСОБА_4 , паспорт НОМЕР_1 виданий 25.05.2000 Дубровицьким РВ УМВС України в Рівненській області.

В ході проведення досудового розслідування отримано копії протоколів зборів учасників ТОВ «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», ТОВ «Комфорт маркет груп», ТОВ «ШЛЯХ ВІЛЬНИЙ» та ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА» згідно яких ОСОБА_4 від імені зазначених вище юридичних осіб нерезидентів, придбав 100% статутного капіталу ТОВ «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», ТОВ «Комфорт маркет груп», ТОВ «ШЛЯХ ВІЛЬНИЙ» та ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА». Крім того, отримано копії протоколів зборів учасників вказаних підприємств, які підписані ОСОБА_4 , згідно з якими призначено керівників ТОВ «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», ТОВ «Комфорт маркет груп», ТОВ «ШЛЯХ ВІЛЬНИЙ» та ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА».

Також, в матеріалах справи наявні копії статутів ТОВ «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», ТОВ «Комфорт маркет груп», ТОВ "Шлях Вільний" та ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА»,які від імені власників підприємств підписані довіреною особою ОСОБА_4 .

В ході допиту ОСОБА_4 повідомив, що вказані підприємства йому не відомі, ніяких документів, в тому числі протоколів зборів учасників, статутів та будь-яких інших документів, які пов`язані із створенням та придбанням підприємств на території України - не підписував.

Під час досудового розслідування кримінального провадження проведено тимчасові доступи в банківській установі ПАT "ПУМБ"(МФО 334851) по рахункам ТОВ «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», ТОВ «Комфорт маркет груп», вході аналізу рахунків зазначених юридичних осіб встановлено, що за допомогою ТОВ «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», ТОВ «Комфорт маркет груп» було виведено грошові кошти підприємств реального сектору економіки та державних підприємств, приблизно трьох мільярдів гривень, після проведення тимчасових доступів по рахункам ТОВ «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», ТОВ «Комфорт маркет груп» перерахування грошових коштів зупинилося.

З огляду на викладене, з метою забезпечення відшкодування збитків нанесених державі та зупиненню незаконних фінансових операцій, необхідно накласти арешт на банківські рахунки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 ,відкриті ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА»в банківській установі АT "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ"у м. Києві (МФО 380805), який знаходиться за адресою: м. Київ вул. Лєскова, 9.

Відповідно до ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладено на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках.

Зважаючи на викладене, враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, як зазначено в клопотанні прокурора, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає положенням ст. ст. 170-173 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для накладення арешту на кошти, які знаходяться на видаткову частину рахунків ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА», з метою забезпечення відшкодування завданих збитків, можливої конфіскації майна або забезпечення цивільного позову, повернення коштів до державного бюджету.

Разом з тим, вимоги прокурора щодо зобов`язання надати довідку про залишок коштів на рахунку та в подальшому надавати таку інформацію не підлягає задоволенню, оскільки дане непередбачено кримінально процесуальним законом.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 167, 170, 172,173 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Накласти арешт на майно ТОВ «ТД «ПАЛЬМІРА» (код ЄДР 39957642), а саме грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках: № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , українська гривня, російський рубль, ЄВРО, долар США, що відкриті та обслуговуються АT "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ"у м. Києві (МФО 380805).

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67030850
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на банківські рахунки

Судовий реєстр по справі —757/29101/17-к

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні