Ухвала
від 08.06.2017 по справі 819/1346/16
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/1346/16

08 червня 2017 року м.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючої судді Дерех Н.В. , судді Мартиць О.І. , судді Подлісної І.М. розглянувши у порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про виправлення помилки у виконавчому листі у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Головного Управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Головного Управління ветеринарної медицини в Тернопільській області про визнання протиправним і скасування наказу, поновлення на роботі та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Тернопільського окружного адміністративного суду із заявою про виправлення помилки у виконавчому листі по адміністративній справі №819/1346/16, виданого Тернопільським окружним адміністративним судом 27 березня 2017 року.

Дана заява обґрунтована тим, що 10.05.2017 року разом із повідомленням про повернення виконавчого документу без прийняття його до виконання,Відділом примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства Юстиції України було повернуто ОСОБА_1 виконавчий лист у зв'язку із допущенням помилки, а саме, оскільки у виконавчому листі не зазначено прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала.

ОСОБА_1 (стягувач) в судове засідання не прибув, подав до суду заяву, в якій просить проводити розгляд заяви про виправлення помилки у виконавчому листі без його участі.

Представник боржника - Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України в судове засідання не прибув, причин неприбуття суд не повідомив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

За правилами частини 3 статті 259 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання стягувача і боржника, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з ч. 2 ст. 259 КАС України, суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Дослідивши заяву та оцінивши подані до неї докази, суд приходить до переконання про відсутність підстав для її задоволення з огляду на наступне.

ОСОБА_1 звернувся до Тернопільського окружного адміністративного суду із позовом до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Головного Управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Головного Управління ветеринарної медицини в Тернопільській області про визнання протиправним і скасування наказу, поновлення на роботі та зобов'язання вчинити певні дії.

Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 17.01.2017 року позов задоволено частково, визнано протиправним і скасовано наказ Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України №1016-к від 20.05.2016 року "Про звільнення ОСОБА_1М."; поновлено ОСОБА_1 на посаді заступника начальника Головного Управління ветеринарної медицини в Тернопільській області - заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини Тернопільської області; зобов'язано Головне Управління ветеринарної медицини в Тернопільській області провести перерахунок заробітної плати ОСОБА_1 за травень 2016 року у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році" № 292 від 06 квітня 2016 року, а також нарахувати і виплатити з врахуванням даного перерахунку середній заробіток за час вимушеного прогулу з 01.06.2016 року по 17.01.2017 року, провівши необхідні відрахування.

27 березня 2017 року Тернопільським окружним адміністративним судом виданий виконавчий лист №819/1346/16, яким зобов'язано Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України поновити ОСОБА_1 на посаді заступника начальника Головного Управління ветеринарної медицини в Тернопільській області - заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини Тернопільської області.

27.04.2017 року старшим державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України ОСОБА_2 повернуто позивачу виконавчий документ без прийняття до виконання, оскільки у пред'явленому до виконання виконавчому листі №819/1346/16, що виданий 27.03.2017 року Тернопільським окружним адміністративним судом не зазначено прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала.

Відповідно до частин 1, 2 статті 259 Кодексу адміністративного судочинства України виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України Про виконавче провадження.

Відповідно до п.п. 1, 6 ч. 1, ч. 3 ст. 4 Закону України "Про виконавче провадження" від 2 червня 2016 року N 1404-VIII у виконавчому документі зазначаються, зокрема, прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала, та дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню).

Дослідивши текст виконавчого листа Тернопільського окружного адміністративного суду № 819/1346/16, виданого 27.04.2017 року, суд прийшов до висновку, що він в повній мірі відповідає вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження", оскільки у ньому зазначено прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала, а саме - суддя - Дерех Н.В. та помічник судді - Дудар М.В.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 259 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 про виправлення помилки у виконавчому листі по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Головного Управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Головного Управління ветеринарної медицини в Тернопільській області про визнання протиправним і скасування наказу, поновлення на роботі та зобов'язання вчинити певні дії - відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали надіслати ОСОБА_1 та Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

Судді Подлісна І.М.

ОСОБА_3

копія вірна

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.06.2017
Оприлюднено13.06.2017
Номер документу67032331
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/1346/16

Ухвала від 16.02.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 12.02.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 29.08.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 10.08.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 09.08.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 14.07.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 10.07.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Ухвала від 24.05.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Ухвала від 22.05.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні