Постанова
від 01.02.2011 по справі 2-а-11/11
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-11/11

П О С Т А Н О В А

ІмЕНЕм україни

19.01.2011 року Миколаївський районний суд Львівської області в складі: головуючого -судді Дем'яновський Ю. Г. ,

при секретарі Савків Л.М. , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Миколаєві адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 яни Ігорівни до Демнянської сільської Ради Миколаївського району Львівської області, 3 - ї особи - Стрийського МБТІ про зобов язання Демнянської сільської ради Миколаївського району Львівської області прийняти рішення ,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 яна Ігорівна звернулась до Миколаївського районного суду Львівської області з адміністративним позовом про зобов язання Демнянської сільської Ради Миколаївського району Львівської області прийняти рішення щодо оформлення за позивачкою права власності на самочинно збудований дачний будинок, згідно висновку про технічний стан № 2968 від 14.09.2010 року, що розташований на належній позивачці на праві власності земельній ділянці площею 0,0646 га в селі Демня по вулиці Озерна, 33 Миколаївського району Львівської області. Позовні вимоги мотивує тим, що 15 жовтня 2009 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року № 1035, якою затверджено Тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених на виконання будівельних робіт. Згаданий позивачкою дачний будинок є об єктом, на який поширює свою дію означена постанова. Відповідно до означеної постанови підставою для оформлення права власності на приватні житлові будинки садибного типу, дачні та садові будинки з господарськими спорудами і будівлями, споруджені до 5 серпня 1992 року, є висновок про технічний стан будинку, який складається бюро технічної інвентаризації, і документ, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, на якій розташовані зазначені об єкти будівництва.

В судовому засіданні позивачка, її повноважний представник позовні вимоги підтримала, просила адміністративний позов задоволити, покликаючись на те, що позивачка являється власником земельної ділянки, і саме тому позивачка звернулась із заявою та необхідними відповідно до чинного законодавства України документами до Демнянської сільської Ради Миколаївського району Львівської області, щодо оформлення права власності на дачний будинок, споруджений без дозволу на виконання будівельних робіт.

Представник відповідача в судовому засіданні проти заявлених позовних вимог заперечив з тих мотивів, що виконком Демнянської сільської Ради Миколаївського району Львівської області не може видати позивачці рішення про оформлення права власності на самовільно побудований дачний будинок, оскільки згідно договору дарування земельної ділянки від 15.12.2003 року позивачці належить лише земельна ділянка без дачного будинку.

Заслухавши пояснення позивачки, повноважного представника позивачки, пояснення відповідача, вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про те, що адміністративний позов не підлягає задоволенню з наступних мотивів:

Як встановлено судом позивачка ОСОБА_1 яна Ігорівна отримала у власність земельну ділянку за договором дарування від 05.12.2003 року, цільове призначення якої - ведення садівництва, що розташована в селі Демня Миколаївського району Львівської області, що підтверджується Державним актом на право власності на земельну ділянку серії ЯА № 565308 від 22 липня 2005 року.

На вказаній вище земельній ділянці споруджений дачний будинок, однак у встановленому законом порядку не отримано дозвіл на виконання будівельних робіт, внаслідок чого означений дачний будинок не здано в експлуатацію

Після отримання висновку про технічний стан будинку позивачка звернулась із заявою до Демнянської сільської Ради Миколаївського району Львівської області щодо оформлення права власності на дачний будинок, споруджений без дозволу на виконання будівельних робіт.

У відповідь на заяву позивачкою від відповідача одержано відмову за № 02-15/498 від 3 листопада 2010 року, мотивовану тим, що позивачці належить лише земельна ділянка без дачного будинку.

У зв язку з вищенаведеним позивачка в позові просить зобов язати відповідача - Демняську сільську Раду Миколаївського району Львівської області прийняти рішення щодо оформлення за позивачкою права власності на самочинно збудований дачний будинок, згідно висновку про технічний стан № 2968 від 14.09.2010 року, що розташований на належній позивачці на праві власності земельній ділянці площею 0,0646 га в селі Демня по вулиці Озерна, 33 Миколаївського району Львівської області.

Відповідно до ч. З ст. 24 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні", органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України, та керуються у своїй діяльності Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, а в Автономній Республіці Крим - також нормативно-правовими актами Верховної Ради і Ради міністрів Автономної Республіки Крим, прийнятими у межах їхньої компетенції.

Відтак, колегіальний орган місцевого самоврядування, під ознаки якого підпадає Демнянська сільська Рада Миколаївського району Львівської області, може діяти лише в межах чинних нормативно - правових актів, зокрема, в даному випадку постанов КМУ та окремих доручень КМУ. Крім цього рішення колегіального органу прямо залежить від волевиявлення кожного з його членів, механізм спонукання якого до вчинення будь - яких дій або утримання від вчинення будь - яких в законодавстві України відсутній.

Відповідно до частини 1, 3 статті 50 кодексу адміністративного судочинства України, сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач.

Відповідачем по справі є суб'єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено КАС України.

У відповідності до пункту 7 частини 1 статті 3 КАС України суб'єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Відтак адміністративний позов ОСОБА_1 яни Ігорівни до Демнянської сільської Ради Миколаївського району Львівської області не підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 11, 69, 71, 86 КАС України, , суд, -

п о с т а н о в и в :

В задоволенні адміністративного позову відмовити повністю.

Постанова підлягає апеляційному оскарженню в порядку визначеному КАС України.

Суддя: Дем'яновський Ю. Г.

Дата ухвалення рішення01.02.2011
Оприлюднено14.06.2017
Номер документу67040749
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-11/11

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Горегляд О.І.

Ухвала від 20.01.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Постанова від 22.12.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 30.06.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 17.01.2011

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 15.12.2010

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Ряднина В. М.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Болградський районний суд Одеської області

Тимошенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні