Постанова
від 09.11.2009 по справі 2а-46169/09/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2009 р. м. Полтава Справа № 2а-46169/09/1670

Полтавський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді - Н.Ю. Ал єксєєвої,

при секретарі - Я.Г. Кусайл о,

за участю представника поз ивача: Марущенко Н.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Полтав і справу за позовом Державно ї податкової інспекції у м. По лтаві до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Полта вські молочні продукти», тре тя особа - Виконавчий комітет Полтавської міської ради в о собі Державного реєстратора Управління з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємці в про припинення юридичної о соби, -

В С Т А Н О В И В:

23 липня 2009 р. позивач Держ авна податкова інспекція у м. Полтаві звернувся до Полт авського окружного адмініст ративного суду з адміністрат ивним позовом до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Полтавські молочні продук ти», третя особа - Виконавчий к омітет Полтавської міської р ади в особі Державного реєст ратора Управління з питань д ержавної реєстрації юридичн их осіб та фізичних осіб підп риємців про припинення юрид ичної особи посилаючись на т е, що відповідач не звітує до Д ержавної податкової інспекц ії у м. Полтаві з 18.10.2007 року, тобто більше року, що є підставою дл я звернення податкової інспе кції до суду про припинення п ідприємницької діяльності в ідповідно Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців».

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги Державної подат кової інспекції у м. Полтаві т а просив їх задовольнити, пос илаючись на обставини, викла дені в позовній заяві.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, запереченн я проти адміністративного по зову не надав, про причини нея вки суд не повідомив, про дату , час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином . Так, судова повістка, направл ена судом за адресою вул. Зигі на, 29, к. 408, м. Полтава, повернулас ь з поштовою відміткою «орга нізація вибула». Разом із тим , згідно наявного в матеріала х справи витягу з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців станом на 27.05.09 р., відповідач зареєстрований за цією адре сою.

Частиною 8 статті 35 Кодексу а дміністративного судочинст ва України встановлено, що по вістку вручено юридичній осо бі, якщо вона доставлена за ад ресою, внесеною до відповідн ого державного реєстру. Таки м чином, суд вважає, що відпові дач повідомлений належним чи ном.

Представник третьої особи в судове засідання не з' яви вся, надіслав клопотання про розгляд справи за відсутнос ті представника третьої особ и.

З огляду на викладене, суд в важає за можливе провести ро згляд справи за даною явкою с торін.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, розглянув ши матеріали справи та дослі дивши інші докази в їх сукупн ості, суд встановив такі обст авини.

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Полтавські молочні продукт и», зареєстрований розпорядж енням Полтавського міськвик онкому № 931-р від 28.11.2009 р., про що ви дане свідоцтво про державну реєстрацію суб' єкта підпри ємницької діяльності - юрид ичної особи від 28.11.2002 р., присвоє но ідентифікаційний код - 32257271, т а з 15.01.2003 р. перебуває на обліку я к платник податків у Держав ній податковій інспекції у м. Полтаві.

Відповідно до пункту 2 статт і 9 Закону України «Про систем у оподаткування» платники по датків і зборів (обов' язков их платежів) зобов' язані по давати до державних податков их органів відповідно до зак онів декларації, які пов'язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів.

Судом встановлено, що відпо відач не звітує до Державної податкової інспекції у м. Пол таві з 18.10.2007 р., про що свідчить до відка позивача від 20.07.2009 р. № 10119/15-46 6 про стан звітності Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Полтавські молочні прод укти», а також копія розрахун ку сплати єдиного податку су б' єктом малого підприємниц тва - юридичною особою від 17. 10.2007 р., що подавався відповідач ем востаннє.

Таким чином, відповідач в по рушення вимог Закону України «Про систему оподаткування» не звітує до податкового орг ану з 2007 року, тобто більше 2 рок ів.

Як встановлено у судовому з асіданні та підтверджено мат еріалами справи, Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Полтавські молочні продук ти» заборгованості перед бюд жетом немає.

З матеріалів справи вбачає ться, що для вирішення питань , пов' язаних з неподанням по даткової звітності відповід ача неодноразово було запрош ено до Державної податкової інспекції у м. Полтаві, на що в ідповідач належним чином не відреагував, звітність продо вжує не подавати.

Згідно пункту 17 статті 11 Зако ну України «Про державну под аткову службу в Україні» гол ови державних податкових адм іністрацій і начальники держ авних податкових інспекцій т а їх заступники мають право з вертатися у передбачених зак оном випадках до судових орг анів із заявою про скасуванн я державної реєстрації (прип инення) суб' єкта підприємни цької діяльності.

Стаття 46 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців» передбачає, що н еподання суб' єктом підприє мницької діяльності протяго м року до органів державної п одаткової служби декларацій , документів фінансової звіт ності є підставою для постан овлення судового рішення про припинення його підприємниц ької діяльності.

Таким чином, суд приходить д о висновку про те, що вимоги по зивача є обґрунтованими та п ідлягають задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись ч. 2 статті 9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння», статтею 45, п. 2 статті 46 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців», п. 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспе кції у м. Полтаві до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Полтавські молочні проду кти», третя особа - Виконавчий комітет Полтавської міської ради в особі Державного реєс тратора Управління з питань державної реєстрації юридич них осіб та фізичних осіб під приємців про припинення юрид ичної особи задовольнити.

Припинити державну реєстр ацію юридичної особи - Това риство з обмеженою відповіда льністю «Полтавські молочні продукти» (вул. Зигіна, 29, к. 408, м. Полтава, свідоцтво про держа вну реєстрацію суб`єкта підп риємницької діяльності - юри дичної особи від 28.11.2002 р., іденти фікаційний код суб`єкта підп риємницької діяльності в ЄДР ПОУ 32257271).

Після набрання постановою законної сили, копію постано ви направити державному реєс тратору Управління з питань державної реєстрації юридич них осіб та фізичних осіб під приємців Виконавчого коміте ту Полтавської міської ради для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця .

Постанова, відповідно до ст атті 254 Кодексу адміністратив ного судочинства України, на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подан о. Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений Коде ксом адміністративного судо чинства України, постанова н абирає законної сили після з акінчення цього строку. У раз і подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в 10-денний термін з дня складання постанови в п овному обсязі та подачі апел яційної скарги у 20-денний терм ін після подачі заяви про апе ляційне оскарження в порядку , визначеному статтею 186 Кодек су адміністративного судоч инства України.

Повний текст постанови виг отовлено 16 листопада 2009 року.

Суддя Н.Ю . Алєксєєва

Дата ухвалення рішення09.11.2009
Оприлюднено25.05.2010
Номер документу6704295
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-46169/09/1670

Постанова від 09.11.2009

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Наталія Юнівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні