Рішення
від 10.04.2017 по справі 753/22642/16-ц
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/22642/16-ц

провадження № 2/753/1266/17

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" квітня 2017 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Даниленко В.В.

при секретарі Пасько І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Джи Пі Ес Партнер , третя особа: Відділ державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Дарницької РДА в м. Києві про визнання трудового договору припиненим,

встановив:

У грудні 2016 року ОСОБА_2 (далі по тексту - позивач, ОСОБА_2.) звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Джи Пі Ес Партнер (далі по тексту - відповідач, ТОВ Джи Пі Ес Партнер ), третя особа: Відділ державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Дарницької РДА в м. Києві про визнання трудового договору припиненим.

Свої вимоги мотивувала тим, що вона є директором ТОВ Джи Пі Ес Партнер . Між позивачем та відповідачем було укладено безстроковий трудовий договір. Відповідач 13 жовтня 2011 року зареєстрований у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, учасниками товариства є: ОСОБА_2 та ОСОБА_3. Відповідно до п.п. 10.3.5. статуту ТОВ Джи Пі Ес Партнер створення та відкликання виконавчого органу (директора) належить до компетенції загальних зборів учасників. Вона звернулася до іншого учасника ОСОБА_3 з метою скликання загальних зборів учасників проте у встановлений день учасник товариства ОСОБА_3 на загальні збори не з'явилась, про причини не явки не повідомила. Скликані на 17 листопада 2016 року загальні збори учасників ТОВ Джи Пі Ес Партнер визнано такими, що не відбулися, через відсутність кворуму для прийняття рішень. У зв'язку з відсутностю кворуму, питання про звільнення позивача з посади директора не вирішено, що є порушенням її трудових прав.

В позовних вимогах просила визнати трудовий договір укладений між ОСОБА_2 та ТОВ Джи Пі Ес Партнер припиненим з 18 листопада 2016 року відповідно до ст. 38 КЗпП України. Зобов'язання Відділ державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Дарницької РДА в м. Києві внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме: виключити ОСОБА_2 з зазначеного реєстру як керівника ТОВ Джи Пі Ес Партнер .

У судове засідання позивач не з'явився, надав до суду заяву про розгляд справи у її відсутність, позовні вимоги підтримує, проти заочнеого рішення не заперечує.

У судове засідання представник відповідача не з'явився, причини не явки суду не відомі.

У судове засідання представник третьої особи не з'явився, повідомлений належним чином, до суду надав заяву про розгляд справи без представника.

Судом, відповідно до положень ст. 224 ЦПК України визнано за можливе ухвалити по даній справі заочне рішення на підставі наявних доказів у справі.

Вивчивши матеріали справи, судом встановлені наступні обставини та відповідні їм правовідносини.

Згідно протоколу № 1 від 13 жовтня 2011 року загальних зборів учасників ТОВ Джи Пі Ес Партнер , ОСОБА_2 було призначено на посаду директора товариства (а.с. 6).

17 жовтня 2011 року ОСОБА_2 приступила до виконання обов'язків директора товариства, що підтверджується наказом ТОВ Джи Пі Ес Партнер № 11/10 від 17 жовтня 2011 року (а.с. 7).

Таким чином, між позивачем та відповідачем було укладено безстроковий трудовий договір.

Відповідач 13 жовтня 2011 року зареєстрований у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, учасниками товариства є: ОСОБА_2 та ОСОБА_3.

Згідно ч. 1 ст. 38 КЗпП України працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. Двотижневий строк попередження працівником власника або уповноваженого ним органу про звільнення обчислюється з дня, наступного за днем подачі ним заяви.

Відповідно до п.п. 10.3.5. статуту ТОВ Джи Пі Ес Партнер створення та відкликання виконавчого органу (директора) належить до компетенції загальних зборів учасників.

З матеріалів справи вбачається, що позивач звернувся до іншого учасника ОСОБА_3 з метою скликання загальних зборів учасників.

Відповідно до п.п. 10.4.1. статуту ТОВ Джи Пі Ес Партнер загальні збори учасників вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники, що володіють у сукупності більш як 60 % голосів.

12 жовтня 2016 року позивач направив ОСОБА_3 повідомлення про скликання загальних зборів учасників на 17 листопада 2016 року о 11 год. 00 хвил.

17 листопада 2016 року о 10 год. 45 хвил. за адресою: м. Київ, вул. Межигірська, буд. 83, офіс 608 почалася реєстрація учасників на загальні збори. Станом на 11 год. 00 хвил. на загальні збори зареєструвались - учасник товариства ОСОБА_2 та запрошені особи: ОСОБА_4 та ОСОБА_5. Перелік питань на загальні збори учасників: про обрання голови та секретаря загальних зборів; про звільнення з посади директора ОСОБА_2 за власним бажанням згідно ст. 38 КЗпП України; про призначення на посаду директора товариства; про вихід зі складу учасників товариства ОСОБА_2; про підписання та затвердження нової редакції статуту товариства; про надання повноважень новообраному директору представляти товариство в органах державної влади з питань державної реєстрації змін до установчих документів з правом передоручення цих дій третім особам.

17 листопада 2016 року учасник товариства ОСОБА_3 на загальні збори не з'явилась, про причини не явки не повідомила.

Скликані на 17 листопада 2016 року загальні збори учасників ТОВ Джи Пі Ес Партнер визнано такими, що не відбулися, через відсутність кворуму для прийняття рішень.

У зв'язку з відсутностю кворуму, питання про звільнення позивача з посади директора не вирішено, що є порушенням трудових прав позивача, що підлягає захисту в судовому порядку.

Так, позовна вимога про визнання трудового договору, який укладений між ОСОБА_2 та ТОВ Джи Пі Ес Партнер є припиненим з 18 листопада 2016 року відповідно до ст. 38 КЗпП України, підлягає задоволенню.

Проте, позовна вимога про зобов'язання Відділ державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Дарницької РДА в м. Києві внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме: виключити ОСОБА_2 з зазначеного реєстру як керівника ТОВ Джи Пі Ес Партнер пред'явлена до третьої особи, а отже в її задоволені слід відмовити.

Суд, з'ясувавши обставини справи, дослідивши письмові докази приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню частково.

Відповідно ст. 88 ЦПК України з відповідача слід стягнути на користь позивача сплачений ним судовий збір в сумі 551 грн. 21 коп.

На підставі ст.ст. 38, 116, 117 КЗпП України, керуючись ст.ст. 3, 4, 10, 11, 60 ,61, 208, 209, 214, 215 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Джи Пі Ес Партнер , третя особа: Відділ державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Дарницької РДА в м. Києві про визнання трудового договору припиненим - задовольнити частково.

Визнати трудовий договір укладений між ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) та Товариством з обмеженою відповідальністю Джи Пі Ес Партнер (код ЄДРПОУ 37906156) припиненим з 18 листопада 2016 року відповідно до ст. 38 КЗпП України.

В іншій частині - відмовити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Джи Пі Ес Партнер (код ЄДРПОУ 37906156) на користь ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) судовий збір в розмірі 551 грн. 21 коп.

За письмовою заявою відповідача, яка може бути подана протягом десяти днів з моменту отримання копії заочного рішення до суду першої інстанції, заочне рішення може бути переглянуто судом, який постановив рішення.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення, рішення може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Дарницький районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення. Строк, протягом якого розглядатиметься заява відповідача про перегляд заочного рішення, не включається до строку на апеляційне оскарження.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.04.2017
Оприлюднено15.06.2017
Номер документу67084887
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання трудового договору припиненим

Судовий реєстр по справі —753/22642/16-ц

Рішення від 10.04.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Даниленко В. В.

Ухвала від 22.12.2016

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Даниленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні