Ухвала
від 12.06.2017 по справі 802/221/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони у виконавчому провадженні

м. Вінниця

12 червня 2017 р. Справа № 802/221/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мультян М.Б. розглянувши у порядку письмового провадження заяву Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником у справі за позовом управління Пенсійного фонду України у Гайсинському районі до приватного акціонерного товариства Гайсинське районне підприємство "Сільгосптехніка" про стягнення заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом управління Пенсійного фонду України у Гайсинському районі до приватного акціонерного товариства Гайсинське районне підприємство "Сільгосптехніка" про стягнення заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій.

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 20 лютого 2017 року адміністративний позов задоволено повністю.

02 червня 2017 року на адресу Вінницького окружного адміністративного суду надійшла заява від Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони у справі. Так, заявник з посиланням на норми ст.ст. 55, 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) просить суд замінити стягувача щодо виконання зазначеної вище постанови Вінницького окружного адміністративного суду на його правонаступника у зв'язку із реорганізацією шляхом злиття у Гайсинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області.

Ухвалою від 06 червня 2017 року подана заява призначена до розгляду в судовому засіданні з викликом осіб, які беруть участь у справі.

Представник заявника у судове засідання не з'явився, однак надав клопотання про розгляд заяви без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлений належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Відповідно до частини 2 статті 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи, що особи, які беруть участь у справі, належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання, суд вважає за можливе розглянути питання про заміну сторони виконавчого провадження за їх відсутності в письмовому провадженні. При цьому технічна фіксація судового процесу відповідно до положень статті 41 КАС України не здійснюється.

Вирішуючи питання про заміну сторони правонаступником, суд виходив з такого.

За результатами розгляду адміністративної справи № 802/221/17-а Вінницький окружний адміністративний суд постановою від 20 лютого 2017 року стягнув з приватного акціонерного товариства Гайсинське районне підприємство "Сільгосптехніка" на користь управління Пенсійного фонду України в Гайсинському районі Вінницької області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії за Списком № 1 в сумі 1815 грн. 83 коп. та за Списком № 2 в сумі 340 грн. 92 коп.

На виконання зазначеного рішення суду 11 квітня 2017 року Вінницький окружний адміністративний суд видав виконавчий лист № 802/221/17-а.

Постановою головного державного виконавця Гайсинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Бугрима Є.Д. відкрито виконавче провадження № 53976080 від 19 травня 2017 року з виконання вказаного виконавчого листа, стягувачем у якому є управління Пенсійного фонду України у Гайсинському районі.

Поряд із цим, 21 грудня 2016 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" № 988, відповідно до якої постановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1. Зокрема, утворено Гайсинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України в Гайсинському та у Теплицькому районах.

Згідно з ч. 4 ст. 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" у разі перетворення юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичної особи, що припиняється у результаті перетворення, та державна реєстрація новоутвореної юридичної особи. Перетворення вважається завершеним з дати державної реєстрації новоутвореної юридичної особи.

Так, відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 30 березня 2017 року внесений запис про реєстрацію Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області.

Частинами першою, другою статті 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Враховуючи наведені обставини, правонаступником управління Пенсійного фонду України у Гайсинському районі стало новоутворене Гайсинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області.

Згідно з ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Вказана норма кореспондується з положеннями статті 15 частини 5 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 №1404-VІІІ.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни сторони виконавчого провадження, відкритого за виконавчим листом, виданим Вінницьким окружним адміністративним судом 11 квітня 2017 року у справі № 802/221/17-а, а саме стягувача - управління Пенсійного фонду України у Гайсинському районі його правонаступником - Гайсинським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області.

Керуючись ст.ст. 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, відкритого за виконавчим листом, виданим Вінницьким окружним адміністративним судом 11 квітня 2017 року у справі №802/221/17-а, а саме стягувача - управління Пенсійного фонду України у Гайсинському районі його правонаступником - Гайсинським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Мультян Марина Бондівна

Дата ухвалення рішення12.06.2017
Оприлюднено15.06.2017
Номер документу67088564
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —802/221/17-а

Ухвала від 12.06.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Постанова від 20.02.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні